Гръцки острови струват колкото апартамент в Лондон

"Индипендънт" за предлаганите за продан три безлюдни острова
Обновена: 22 дек 2014 14:56 | 16 дек 2014 10:34, Елка Василева
7
Гръцки острови струват колкото апартамент в Лондон
Снимка: архив, Reuters

"Гръцки острови струват колкото един апартамент в Лондон", пише британският в. "Индипендънт" в свой публикация, цитирана от гръцкото електронно издание нюз.ин.

„Писнаха ли ви студът във Великобритания и скочилите до рекордни нива цени на недвижимите имоти? Защо тогава да не полежите на слънце и да не си натопите краката в синьото море по плажовете на собствения ви гръцки остров? Това е възможно, тъй като над двайсет гръцки острова се предлагат за продан, при това на фантастични цени, струващи колкото един лондонски апартамент, а британците могат да си го позволят“.

С тези думи британският вестник започва своя статия, посветена на предлаганите за продажба гръцки острови, определяйки покупката на един такъв остров в страната като идеален шанс за инвестиции.

В публикацията се визират три безлюдни гръцки острова - "Малкия Лесбос" в Егейско море, предлаган за 800 хиляди евро, Атокос - в Йонийско море - за 45 млн. евро и Агиос Атанасиос в Коринтския залив, за 1,6 млн. евро.

Отбелязва се, че само за последните пет години цените на недвижимости в Гърция са паднали с 30 на сто. Вестникът пише, че доходите на гърците са намалели и че за това те са започнали да продават толкова изгодно имотите си.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още по темата: островиГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
5
 
16
 
! Отговори
do 1 преди 9 години
Прав си! Гърция определено си върви към фалит. Не послуша ЕС и ще си отиде. Дори Германия със силната си икономика си е затегнала колана и държи на дисциплината. Тези като Гърция и за огроман жалост Франция, които се правят на интересни търпят огромни шамари от рейтинговите агенции. За Франция предполагам, че гражданите и ще се ядосат и ще разкарат този социалист Оланд и ще върнат Саркози или някой друг от консервативната партия. Ама гърците са си мързеливи ***. Дупе да им е яко!
3
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 1913 г. гърците ги откраднаха от България и сега им се връща тъпкано.
2
0
 
28
 
! Отговори
az tam преди 9 години
Запазвам и трите и тръгвам в КТБ за кредит, ако е отворено :)
1
7
 
17
 
! Отговори
slan преди 9 години
"Вестникът пише, че доходите на гърците са намалели и че за това те са започнали да продават толкова изгодно имотите си."Което си е лъжа.Гърция върви към самонаправен фалит.Не искат да орежат заплатите на депутатите си и пенсионерите,за да спестят 2,5 млр.? годишно,финансов дефицит според Тройката в гръцкият бюджет за 2015 г.Островите май не ги продават,а ги дават под наем за даден период.С право на строеж,но не много от площта.Офертата им е безинтересна,в карибите са по-добри условията.