Македония може да стане част от "Турски поток"

"Утрински весник": Руска компания започва да гради газопровода Клечовце-Неготино
13 мар 2015 10:26, Елка Василева
27
Македония може да стане част от "Турски поток"
Снимка: архив, Булфото

Руската компания "Стройтрансгаз" съобщи, че скоро ще започне изграждането на газопровода Клечовце-Неготино с дължина 60 км, който ще свърже топлоцентралата в Неготино със сръбската граница, пише македонският "Утрински весник".

Според информацията от руския енергиен строителен гигант освен за снабдяване на Македония газопроводът ще може да се използва и като част от новия планиран газопровод "Турски поток". Когато бъде завършен, газопроводът трябва да преминава през Македония от гръцката граница на юг до сръбската граница на север, пише изданието.

Със спирането на проекта "Южен поток" Македония се озова сред държавите, които имат опция да бъдат част от главното трасе на новия руски проект "Турски поток".

Този газопровод би преминавал под Черно море, свързвайки Русия с европейската част на Турция и би завършил с голям център за складиране на газ на турско-гръцката граница. Оттам, както обяви руският президент Владимир Путин, газопроводът може да преминава през Северна Гърция, Македония, Сърбия и Унгария на път за Австрия, пише "Утрински весник".

Македония трябваше да се присъедини към "Южен поток" с разклонение, но проектът беше спрян, след като България се оказа притисната от ЕС и САЩ да не позволи неговото изграждане, пише скопският вестник. След това започна търсенето на алтернативни пътища за доставки на руски газ в Европа без използване на територията на Украйна заради военната криза, пише изданието, цитирано от БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: македониятурски поток
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
8
 
1
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Пак ли оплаквате нероден Петко, русофилчета? А изчакайте първо да го построят тоя Турски поток, па тогава блейте. Ако Русия не построи ЮП.ще трябва да ги съдим да ни платят неустойки. А ако направят тая глупост през Македония, най-лесно е да се пусне една пряка тръба през България.
13
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Би било интересно да се знае русофобите как мислят по въпроса за загубата на България на проекта Южен поток
12
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Докато не излезем от ЕС и НАТО ще сме винаги прецакани!
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Разбира се! Македонците не са *** да избират Росковци за президенти и пожарникари за премиери! Там, където има държавност и държавно управление такъв проект не се изпуска! А нашия Роско Плевнята спечели много милиони от продажбата на Южен поток на Турция. Турция добре плаща за такива далавери.Сега вече ще направят диверсификационната връзка между Турция и България, а балъците българи ще плащат, ще плащат, ще плащат, защото са балъци!
10
2
 
12
 
! Отговори
до 13 преди 9 години
То понеже краварите са "най-честните"...
9
23
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Света не вярва на "сълзите на Москва"!Рашките са такива долни измамници, по-добре да си нямаш взимане-даване с тях!Казали са го преди стотици години нашите предци!Мита за Ю.Паток беше ШАНТАЖ както към Украйна, така и към България и всички страни, през които УЖ щеше да мине.
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Даже и макетата ще изкярат повече от нас! Мдаа, хванали сме се за палците в стойка "Г", и както винаги ще сме най-прееб***ни заради интересите на кравари, еврогеюве и пр. Сега хубаво ще ни заобиколи тръбата и от транзитьор и разпределител, ще го издухаме качествено. Важното е да сме Ястреби (ха ха ха) и да налагаме санкции на Русия. Определено станахме за смях на всички - европейци, руснаци, сърби, румънци и т.н. *** народ - жалка държава!
7
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Турция е сериозна държава, все по-високо технологична.Не е като средновековната монархия ПУТИНСТАН!
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Македонците излезнаха по Българи от Нас ... !
5
1
 
28
 
! Отговори
Някой преди 9 години
Ние се направихме на големите европейци със спазванията на законодателствата и пак сме губещи. Пак нашите продажници изневериха на интересите на България и я предадоха както винаги..... а
4
1
 
20
 
! Отговори
Алекс преди 9 години
До n 4Единственото, което е ясно е, че:- за момента ЮП няма да има;- друг поток може и да имаДали Путин ще си ходи или Турция извива ръце е точно толкова сигурно колкото това, че Обама има хемароиди. Аз не съм му доктор, нито особено близък приятел, ткак, че тези неща няма как да ги знам, още по-малко да твърдя, че са ми ясни.
3
24
 
10
 
! Отговори
n преди 9 години
Все по-ясно става че турски паток няма да има.Нито през България, нито през Гърция може да мине без разрешение на ЕС, а румънците не искат и да знаят.Явно ще лети по въздуха.Да не говорим, че турците така извиват ръцете на путин с цената, че вече е и икономически необоснован. Скоро путин ще си отиде от властта и този ,който дойде след него ще има тежката задача,да възстанови отношенията с Украйна.А през Украйна има съществуващи газопроводи с капацитет 4 пъти повече от глупавите потоци на путин.
2
4
 
35
 
! Отговори
СРАМ преди 9 години
Македонците се оказаха по-умни от нас .....Лапнахме за пореден път американския .....Няма да се оправим ......
1
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Еми вие се дадохте гъ*за на сърбите, сега да видим газа на кого? :D