Тирана заплаши: Косово и Албания може да се обединят

Белград пък обеща: Това никога няма да стане!
7 апр 2015 15:15, Елка Василева
82
Тирана заплаши: Косово и Албания може да се обединят
Еди Рама и Александър Вучич. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Албания Еди Рама предупреди, че неговата държава и Косово „ще се обединят по класическия начин“, ако ЕС не отвори пътищата за европейска интеграция на Косово и либерализация на визите.

В съвместно интервю с вицепремиера и външен министър на Косово Хашим Тачи за прищинската телевизия „Клан на Косово“ Рама каза, че за обединяването на Косово и Албания има две възможности, като всичко зависи от ЕС.

„Първата е обединяване в Европейския съюз, но ако ЕС продължи да затваря вратата за интеграцията на Косово, то двете страни ще бъдат принудени да се обединят по класическия начин“, каза албанският премиер.

Рама посочи, че „двете страни се обявяват за обединяване чрез членство в ЕС“.

От своя страна Хашим Тачи коментира, че заявеното от Рама не е заплаха към ЕС,  това може да стане реалност в бъдеще и може да е резултат от изолацията на Косово от ЕС, пише на сайта си сръбският вестник „Блиц“.
 
Премиерът на Сърбия Александър Вучич обаче отговори, че обещава на албанския премиер, че „Косово и Албания, както той казва, по класическия начин никога няма да се обединят“.

„Обещавам на премиера Рама, че Косово и Албания, както той казва, по класическия начин никога няма да се обединят! Моля албанските лидери да престанат да предизвикват нестабилност в региона!“, написа Вучич в Twitter.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
По мой пряки наблюдения, голяма част от населението в Косово , както знаем са със албанско самосъзнание и са крайно фанатизирани. Може би съм малко предубедена , след като имам наблюдения над няколко човека от Косово , но вярвайте ми , тези хора нямат място в ЕС . Просто съм ужасена от мисълта , че се множат като зайци, а населението на членките на ЕС постепенно се стопява.
50
1
 
1
 
! Отговори
КирчУ преди 9 години
До анонимен 65Какво общо имат Косово и Албания с Германия???Косово е терористична държава създадена по изкуствен начин от НАТО.
49
0
 
1
 
! Отговори
Гецата преди 9 години
...Да сте чули за Плана ? 1. Югоизточна Турция - на кюрдите. 2. Югоизточна България - на Турция.3. Източна Македония - на България. Сега се чака ! какво, не знам - но Плана е готов...
48
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
До Георги - продължениеЛошо ли стана кога ГДР и ГФР се обединиха.
47
4
 
6
 
! Отговори
Исти преди 9 години
Колко и да не им се иска на сърбите,това един ден неминуемо ще стане- така е определено от съдбата.
46
5
 
2
 
! Отговори
Тот преди 9 години
До Златен Лъв - Те македонците мразят българите, бе, не знам ти за какво обединение мечтаеш, а и да се обединиш с Македония какво от това. Ти не виждаш май некадърната бедн мизернаа и безполезна българска държава, какво те топли обединение с Македония. Карти ли ще ядеш?
45
1
 
9
 
! Отговори
Златен лъв преди 9 години
До ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ !Пепел ти на езика. Ще се обединим България и Македония. Със Сърбия и Русия, които създадоха македонизма, видяхме какво стана.
44
4
 
6
 
! Отговори
Георги - продължение преди 9 години
Имаше изрична уговорка Албания и Косово да не се обединяват! То бяха клетви! Сега шиптърите отново се развилняха, водени от идеята за Велика Албания! Претендират и за Южна Сърбия - Буяновац, Прешево, Медведжа, за цяла Западна Македония - Ресен, Тетово, Струга. А ние къде сме? Какво мислят нашите "политици"? Изконни български земи ще бъдат глътнати от шиптърите с помощта на нашите "съюзници"! Ние раболепно ще оставим тези земи, щом Вашингтон и Брюксел искат това! Няма да викнем, няма да гръмнем!
43
6
 
12
 
! Отговори
Георги преди 9 години
Живела Србиjа! Аз дълбоко уважавам свободолюбивия братски народ, върху когото НАТО изсипа хиляди тонове бомби, големи количества обеднен уран, разруши болници, мостове, влакове с мирни хора - някъде към 3500 души жени, деца, старци. Но не улучи с дълбочинни бомби скривалището на "Милосевиц" и почти не нанесе вреди на армията им. Помним как Костов наруши Договора за приятелство и ненападение и пусна натовските лешояди през наша територия. С което повтори подлостта на Богдан Филов. Народен съд!
42
4
 
2
 
! Отговори
Слобо преди 9 години
До американецо с идването на Слободан Милошевич на власт през 1986г когато е избран за Генерален секретар на Цк на Сръбската комунистическа партия той се заема да създаде нова справедлива национална политика както към СР Сърбия така и към другите държави особено България и Румъния където подкрепя националните им идеи за промяна за национално обединение. В частност на България той заявява че е крайно време да си върне тя Македония а Сърбия да ограничи автономията на Косово.
41
4
 
20
 
! Отговори
Балкан преди 9 години
В Косово е пълно с шиптъри , искат си тяхна държава, от другата страна те са многобройни и в Албания и Македония. Като изключим макетата, проблема е между Албания и Сърбия... тоест нова заявка за бой на балканите. Косово и Албания нямат място в ЕС! Сърбите май и без това не искат, и добре правят.
40
3
 
5
 
! Отговори
до 52 преди 9 години
Браво за знанията ти! Ако си историк я обясни тогава на *** как един полски "цар" по ония времена от 1875 май дава разрешението си и всичките привилегии на евреите за да заселят всички свободни територии,граничещи с Русия,дава им,обърнете внимание,всички привилегии ,които дори и поляците не са имали,В настоящия момент 90% от поляците и западните покрайнини на Украйна са с арабски ген?! Това е статистиката ,но не и на руснаците ,а на международна асоциация по генетика,,
39
4
 
9
 
! Отговори
Хектор преди 9 години
Тоя мушморок бил "предупреждавал" защото хАмериканците му били зад гърба-а хАмерика КОЙ ще я спаси от събудената Свръхсила бе????
38
5
 
27
 
! Отговори
Атлас преди 9 години
ЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЙйййййййййййййййййй Сърбите пращат войска във Москва за празника,Гръка Сипрас е във Москва за сделки,ееейййййййй Сърбите и Гърците накъдето застанат ТАМ е била винаги победата във бъдещата война,еейййййййййй *** БГ елит ,ей ***-ЗАЩО СМЕ ОТНОВО НА ГУБЕЩАТА СТРАНА бееееееее????
37
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ПО ВСИЧКО ЛИЧИ ЧЕ ПАК ЩЕ СЕ ЛЕЕ КРЪВ.
36
5
 
9
 
! Отговори
Слобо преди 9 години
До истината Путин върна на страната една историческа принадлежаща на Русия област. Ислямска държава искат да създадат Косовските албанци които сблъсъци със законната югославска и сръбска власт датират от 1981 и 1988 г чак до окупацията от Нато 1999г. Както и ислямистите в Босна начело с Изетбегович и днес сина му които се осланят на помоща на Запада америка и Турция против Русия и Сърбия .
35
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Я прочетете хубаво историята за Крим Крим е присъединен от Екатерина Велика 1786 към Русия и 1954 пияницата Хрусчов го подарява на Украйна...за него Русия е водила епическите кримска война 1854 и втората световна Севастопол се е бил 9 месеца с Германците през втората световна изобщо никога руснаците няма да върнат Крим на Украйна може да го върнат когат САШ върне Тексас и Калифорния на Мексико
34
20
 
5
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Путин развърза ръцете на ислямистите за създаване на ислямска държава на Балканите и прекрояване на граници въпреки международното мнение.
33
13
 
13
 
! Отговори
Слобо преди 9 години
До американецо Съвременна Сърбия и СФРЮ от 1986г насам подкрепят българския характер на Македония и правото на България към нея но Сдс 1992г я признаха за независима. А до днес Сърбия е приятел на България . Турция е враг 1 на България и Сърбия а шиптарите са с турците.
32
10
 
21
 
! Отговори
Слобо преди 9 години
До дооообре Македонските българи са братя на българите както братя са и сърбите. През войната в Македония прати България военна помощ като танкове и др на Македония а дори български военни си взеха отпуск за да помогнат на македонските си братя и 3аедно смазаха главите на шиптарските ***. Български доброволци имаше даже в Босна където бранеха ведно с братята си Сърби земята на христяните от ислямските банди