Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!

Според него Македония е "малка Северна Корея" на Балканите
11 май 2015 09:10,
242
Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!
Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът Ангел Джамбазки съзря дългата ръка на Русия и гърба на Сърбия в кървавите събития, разиграли се през уикенда в съседна Македония.

"Не отричам, че събитията могат да имат връзка с Русия, което не е изненадващо. Така или иначе е исторически факт, че идеята за такава нация е родена и измислена в Кремъл. В този смисъл не съм учуден от реакцията на руското външно министерство. Категорично Русия и Сърбия пазят Никола Груевски, а и най-вероятно го финансират", коментира той пред Нова тв.

Още по темата

По думите му в лицето на Македония на Балканите "имаме една малка Северна Корея" и допълни, че в обстановката в страната се преплитат няколко сюжета.

Македонските власти официално обявиха, че са ликвидирали групата, която атакува един от кварталите на Куманово. Резултатът: 8 убити спецагенти, няколко десетки ранени полицаи и 14 застреляни нападатели. Според властите в Скопие екстремистите са били 40, като повечето от тях са издирвани за престъпления в различни държави.

"От едната страна е чисто вътрешнополитическата ситуацията в Македония – девет години управлява един човек, няма нито едни редовни избори, управлява с подслушване, с назначаване на всички свои роднини на върха на държавната власт. От друга страна, налице е геополитическият сблъсък, който се разиграва и на територията на Украйна. На трето място е начинът, по който живеят албанците на територията на Македония след 2001 г.", обясни тезата си Джамбазки.

"Наистина тук говорим за едно много сериозно разминаване в оценките между западната нагласа на събитията там и нещо, което мен доста ме впечатли – позицията на руското външно министерство, заявена на 9 май, когато станаха събитията в Куманово.

От там определят като "изстъпления" антиправителствените прояви. В случая Македония се превръща в специфична зона в нашия регион. Трябва да се замислим за отговорността на Брюксел. Периодът, в който няма да има разширяване на ЕС, до голяма степен възпламенява отново стари огнища и ги превръщат в активни конфликтни зони", коментира на свой ред журналистът Георги Коритаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
145
2
 
9
 
! Отговори
до 185 от славянин преди 8 години
Вземат и по-високи заплати от евроанадолски ***!
144
2
 
8
 
! Отговори
до 189 от славянин преди 8 години
Аз съм си у дома!
143
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До славянин махай се от България бе руснак вари си при ***
142
3
 
13
 
! Отговори
до 182 от славянин преди 8 години
Ами учи тогава турски и арабски и се обрежи докато е време!
141
5
 
18
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Аз пък виждам дългата ръка на задокеанските ''башдемократи'' в Македония! Стилът им е толкова познат и изтъркан, че не може да бъде сбъркан!
140
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
руската политика в Македония винаги е водила до това България да застане в другия лагер Иван Вазов стария русофил е проклел русия за това
139
4
 
19
 
! Отговори
Гай Баньо Ориджинал преди 8 години
В "балканската Северна Корея" земеделците взимат по-високи субсидии от нашите без "Корея"-та да е член на ЕС...
138
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Груевски е пътник каквото и да стори този местен шев на Мафията няма измъкване
137
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 181Като ти гледам как нервно пишеш вземи си успокой. Току то виж си получил някой инфаркт и ,това ще е голяма загуба за соросоидчетата платени и от Америка за България.
136
1
 
3
 
! Отговори
до мюсулманин преди 8 години
Кеф ти е,че турция е натовски сателит ,та сега ви е посигурно у нас,та се притеснявате да не би руското влияние да надделее и тогава ще си свиете в,,,разбрахте ме,,,
135
2
 
8
 
! Отговори
Василев преди 8 години
този показа, защо е необходимо евродепутатите да преминават психотест!
134
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
москалопитека е плюл по всеки Истински Българин ако про4етем старите вестници какво са писали за Борис Сарафов. Иван Гарванов . ИВАН МИХАЙЛОВ . Борис Дрангов . Днес старата песен
133
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя убеждаваше че хората в Одеса в пристъп на "комуно_патос са се запалили САМИ.Сега македоците виновни, сами си организират тероризъм.И яко съпорт от медиите БНТ,БНР,БТВ ... соромедии.
132
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето беше ръката на американците , а днес ръката на руснаците.Това което се опитва да прави Джамбазки бившите партийни секретари го правеха по интелигентно .Егати българските политици щом този трябва да ни вдъхва надежда.
131
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Защо навремето от руското посолство са издавали два нелегални вестници и са заливали Царство България с позиви ДНЕС са напълнили интернет с *** СТАРИ НОМЕРА нова технология
130
4
 
15
 
! Отговори
без гадателство преди 8 години
МРЪСНИТЕ РЪЧИЧИКИ НА УСА И ЦРУ----са навсякъде из БАЛКАНИТЕ!ДОКАТО НЕ ИЗГОРЯТ, СВЕТА ЩЕ ГОРИДнес шиптъри срещу македонци, утре 2те с/у Сърбия, 3те с/у Гърция и накрая всички с/у България.
129
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След февруарските безпорядъци организирани от лидира на Социал-демократическият союз на Мекедония известният *** Зоран Заев , посланика на САЩ Джес Бейли застана на негова страна. Сега съвсем случайна от Косово което се контролира 100% от САЩ влизат въоражени бандити свързани с Тачи. И този от снимката тръгнал да ни убеждава че едни други финансират размириците .
128
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джамбазки е умен момък и вдъхва надежда за бъдещето на България каквото и да кажат Пицопитеките на москва
127
7
 
2
 
! Отговори
Защо преди 8 години
Защо "ДНЕС" толкова е налазен от морзилки ?
126
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
докато не се разпусне любовницата на русия сърбия На балканите няма да има мир . ИВАН Михайлов.