Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!

Според него Македония е "малка Северна Корея" на Балканите
11 май 2015 09:10,
242
Ангел Джамбазки: Русия и Сърбия пазят Груевски!
Снимка: архив, Булфото

Евродепутатът Ангел Джамбазки съзря дългата ръка на Русия и гърба на Сърбия в кървавите събития, разиграли се през уикенда в съседна Македония.

"Не отричам, че събитията могат да имат връзка с Русия, което не е изненадващо. Така или иначе е исторически факт, че идеята за такава нация е родена и измислена в Кремъл. В този смисъл не съм учуден от реакцията на руското външно министерство. Категорично Русия и Сърбия пазят Никола Груевски, а и най-вероятно го финансират", коментира той пред Нова тв.

Още по темата

По думите му в лицето на Македония на Балканите "имаме една малка Северна Корея" и допълни, че в обстановката в страната се преплитат няколко сюжета.

Македонските власти официално обявиха, че са ликвидирали групата, която атакува един от кварталите на Куманово. Резултатът: 8 убити спецагенти, няколко десетки ранени полицаи и 14 застреляни нападатели. Според властите в Скопие екстремистите са били 40, като повечето от тях са издирвани за престъпления в различни държави.

"От едната страна е чисто вътрешнополитическата ситуацията в Македония – девет години управлява един човек, няма нито едни редовни избори, управлява с подслушване, с назначаване на всички свои роднини на върха на държавната власт. От друга страна, налице е геополитическият сблъсък, който се разиграва и на територията на Украйна. На трето място е начинът, по който живеят албанците на територията на Македония след 2001 г.", обясни тезата си Джамбазки.

"Наистина тук говорим за едно много сериозно разминаване в оценките между западната нагласа на събитията там и нещо, което мен доста ме впечатли – позицията на руското външно министерство, заявена на 9 май, когато станаха събитията в Куманово.

От там определят като "изстъпления" антиправителствените прояви. В случая Македония се превръща в специфична зона в нашия регион. Трябва да се замислим за отговорността на Брюксел. Периодът, в който няма да има разширяване на ЕС, до голяма степен възпламенява отново стари огнища и ги превръщат в активни конфликтни зони", коментира на свой ред журналистът Георги Коритаров.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


242
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Груевски работеше и в Мулти Груп на времето а вси4ки знаем какво представляваше тази Режисирана от москва МАФИЯ
124
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес бг. , имаме новина - Голямата Северна Корея е изстреляла балистична ракета от подводница. В Малката Северна Корея пък трепят албанските демокради. В РБ създават нови лагери за последователите им.
123
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ангелчо, затова Бьлгария няма да се оправи,щото е такива кокошки кат теб са станали депутати, мали каква глупост изрьси, Сега кой кьдето пр,дне ще "сьзирате" руска рька,руска следа, е ,,,как ще кажеш американскас-няма да смееш-нато ти е под носа,,,а за "руска рька" може и да похвалят,,, Барем прочети относно това кой и за какво се стреля
122
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах, тоя гейродупетат, упреква Русия и Сърбия, че трепят терористи...не, избиват славни революционери шиптъри ислямисти. Почтени бизнесмени - особено с човешки органи. Така прецакват македонската пролет. Пък и след загубата на 5 милиарда в Уксрайна...нали разбираш?
121
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес бегето, разкарайте съчиненията на този неадекватен *** - не е ***, платено американско *** , еврогей и скоро ще се сгоди за шиптър по новата еврогейска мода.
120
5
 
13
 
! Отговори
Дони преди 8 години
Поредната изцепка на *** евродепутат!!!!!
119
2
 
3
 
! Отговори
bulgar преди 8 години
До Анонименkato ne moga da pisha na kirilitsa --napyni si zadnika i se nauthi da thetesh --zashto zashtitavash tozi lyjets s fasistko nastroenie--toi e mn. typ i slyap
118
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джамбаза се изложи яко. Атаката в Македония е абсолютно идентична с тази в Грозни в началото на декември миналата година.
117
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ нямат нищо общо - те само бомбардираха сръбските тоталитаристи и въорижаха албанските демокради. Е, развиха и търговията - изкупуваха наркотици и човешки органи, напълно прозрачно. И предвидимо.
116
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
джамбазкрадец, престъпник Пример :Ето ги пак автоджамбазите, обикалят около S-ката като хиени...Ето го Джамбазки, албанската ***
115
0
 
23
 
! Отговори
До 147 преди 8 години
Абе я бегай се прегледай бе, Андрешко! И на тебе ли ти се привиждат руснаците, остава само да погледнеш под кревата. Ей, това страхът бил смешен повече и от простотията.Вече сте развили и параноя. Мамооооо, колко сте жалки. Да те светна, това което те мъчи е СЪВЕСТА! Лошо е да пишеш глупости по заповед или за пари, особенно ако си все още с остатъци на свестен човек.
114
2
 
22
 
! Отговори
До 143 преди 8 години
Къде го видя този българин???? Плашило. И какво "безпристрасно" намираш в думите му ..."дъъъъългата ръка на Кремъл"? Тия чучела-евродепутатите, които могат самостоятелно и независимо да определят само.....колко са криви краставиците, те ще ми говорят за вмешателство и т.н. ***, които гък не могат да кажат на "господарите" им. Аре бегайте, за нищо не ставате, ясни сте. Слава богу, че Русия не се нуждае от такива "приятели", които трети път я предават. Мижитурки.
113
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До bulgar"ako vsichki bulgari sa kato tozi obratnia-fashist(djambazki)--ne moga da si predstavya BG kak shte izglejda dori imeto mu e nebulgarsko--djanbaz--tyrgovets"А ти с турската си клавиатура, не можеш да пишеш на Кирилица!
112
1
 
7
 
! Отговори
bulgar преди 8 години
До Анонименako vsichki bulgari sa kato tozi obratnia-fashist(djambazki)--ne moga da si predstavya BG kak shte izglejda dori imeto mu e nebulgarsko--djanbaz--tyrgovets
111
7
 
0
 
! Отговори
Кукукуку преди 8 години
А бившите комунисти - сега "СДСМ" - не са ни за Расия, ни за Сърбия, така ли?
110
17
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора, събудете се! Тук не пишат българи-русофили, а пишат руснаци!
109
2
 
14
 
! Отговори
батката преди 8 години
До АнонименАбе консултирайте се Иво Минджев по тези въпроси, или пък с Петко Бочаров!!!!
108
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Нима Русия призна Косово"Ти кво искаш, да го признае ли? Много си зле! Много ясно, че няма да го признае, нали искат да си имат троянски кон на Балканите, който се казва Сърбия. Веднага щом признаят Косово и веднага даже и Сърбия ще се откаже да играя в един отбор с тях. Ама то трябва да се мисли преди да се говорят простотии.
107
3
 
22
 
! Отговори
батката преди 8 години
И тук пълно с американогъзолизовци.........
106
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето виждате ли, че руснаците са против нас българите?!Един българин (Джамбазки) се изказа безпристрастно и руснаците го засипаха с тролски коментари във форума.Отвсякъде прозира любовта им към Сърбия и омразата им към България. Не е нужно никой да убеждавам. Хората просто могат да прочетат коментарите и да се уверят сами!!!