Груевски събра симпатизанти под знамената

Македония е силна, скандират хиляди в Скопие
Обновена: 18 май 2015 22:38 | 18 май 2015 22:30,
87
Груевски събра симпатизанти под знамената
Снимка: Reuters
В Скопие тече митинга на управляващата ВМРО-ДПМНЕ под надслов: "Македония е силна!"
 
Няколко десетки хиляди изпълниха площада пред Народното събрание в центъра на македонската столица в подкрепа на правителството на Никола Груевски. Веят се македонски, но и много сръбски знамена.
 
На централната трибуна са и хвърлилите оставки Гордана Янкуловска и Сашо Миялков. Двамата си тръгнаха след кървавия инцидент в Куманово, при който загинаха 8 полицаи. Янкуловска ръководеше вътрешното министерство, а Миялков, който е братовчед на Груевски, спецслужбите.
 
Според Груевски "народният митинг има за цел да докаже, че в Македония има народ с характер, който няма да позволи някой от вън с вътрешни слуги да изпълнява чужди интересни и да събаря легитимното правителство".
 
"Македония не е нито Никола Груевски, нито Зоран Заев. Македония е народа, който се е събрал тук. Той е отговор на тези, които създават сценарии, които мислят, че ще ни излъжат с монтирани аудио записи. Македония не се предава, Македония е силна", настоя той.
 
"Казваха, че цялата работа ще я приключат за няколко дни. Ето, четири месеци по-късно сме тук. Повече и по-силни от всякога. Тройно повече отколкото бяха те вчера. Искаме да им кажем. Няма да се оттеглим. Няма да се предадем", заяви Груевски.
 
Вчера пред сградата на правителството десетки хиляди души участваха в националния граждански протест срещу режима на Никола Груевски. Всички те поискаха незабавната оставка на кабинета.
 
Проявата на ВМРО-ДПМНЕ става само няколко часа след провала на втората лидерска среща с посредничеството на американския и европейския посланици.
 
В късните часове на деня стана ясно, че ЕС ще следи отблизо развитието на ситуацията в Република Македония.
 
В Брюксел първите дипломати на страните членки обсъдиха ситуацията в южната ни съседка, като изразиха загриженост от политическата криза. 
 
Българският външен министър Даниел Митов настоя за ясен ангажимент от страна на ЕС за разрешаване на текущата криза, мобилизирайки всички налични инструменти в много кратки срокове.
 
Той подчерта, че случващото се в Македония показва спешната необходимост от провеждане на необходимите с оглед на европейската интеграция на страната всеобхватни реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в Македония се сърбеят само комунистите но те имат и кръвна връска с шумадия
30
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
комунистите винаги са предавали Македония тяхното родина е мускалия
29
5
 
3
 
! Отговори
SS преди 8 години
Sto e make vse e lai..o
28
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Груевски е пътник няма да изкара до лятото
27
1
 
12
 
! Отговори
нЯкой преди 8 години
Днес бг нещо криете истината май в скопие има над 100000
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ПатриотВиждам, че се сбрахме все хора "историци", да уточним за драгите читатели, че тук думата "екзекуция" не се използва в буквалния смисъл, който познаваме. Най-просто казано, това е вид наказание, което се е налагало на размирни населени места, продължителността на екзекуцията се определя от правителството и се състои в това, че в даденото село е изпратен военен гарнизон и селото е било задължено да поеме всички разноски по време на пребиваването му там- храна и фураж.
25
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На вчерашния "майдан" ПЕС шефа Станишеф каза: "Нема правда, нема мир !", а Груевски отговаря: Нема мир, нема правда !
24
0
 
1
 
! Отговори
333 преди 8 години
До колегата две позиции по-надолу:Колега ти от там ли си? Защото аз съм от този край, но тази история за сефте я чувам. Нещо някъде си чел или чул, ама не си разбрал или запомнил точно.
23
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
военен кореспондент на руския вестник "Новое время"..От хонорари става собственик на десетина турски чифлици? Най-*** рекет - плашиш турския бей, вземаш му имота на безценица. В това време българските опълченци умират на Шипка. Тожва е "патриотът" Стамболов , няма 30 години - най-богатиият български депутат. Нещо като Иван Костов.
22
1
 
8
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Известна е историята с военната екзекуция наложена на село Садина (Разградско). Движението против властта на Стамболов е било толкова буйно, че са се оказали безсилни вече и стражарите: селяните ги обезоръжават, бият ги и изгонват. Стамболов прибягва до военна екзекуция: изпраща в селото войскова част, която да легне с разходите си и с възможните си изстъпления върху всички селяни.българско село да се екзекутира от българска войска; бългаски войници позорят челядите на български селяни.
21
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 22Абе къде ги четете тия вицове? Освен като "снабдител", също така е бил и военен кореспондент на руския вестник "Новое время". Освен това, при Стамболов България започва да излиза от дупката, в която е била навряна от "приятели" и врагове. Не напразно са го наричали Лисица.
20
5
 
4
 
! Отговори
...и Груйо --също... преди 8 години
...и СърГея прави циркове с целувки и милувки с Местан на Орлов мост----па падна ,без време като ,зрела круша...И Груйо , ке падне...нема къде да оди!
19
2
 
6
 
! Отговори
Балканец преди 8 години
Стамболов /Бог да го прости/ е убит от българското ВМРО.Това са онези,които наричат себе си македонци,но са с българско самосъзнание.С други думи-убит е от българи от Македония.Македонците от днешната Република Македония нямат нищо общо с това.
18
3
 
2
 
! Отговори
пиринско маке.. преди 8 години
Такива политически сборища , нямат никакво значение.В ИЗБОРИТЕ Е ИСТИНАТА!
17
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи сърбеете, макета долни. Еми да го сърбате тогава, каквото сте си надробили, българомразци. Груйо, накрая че лапнеш х-о! *** *** лицемерна! Вие сте българи всички, бе! Какво се сърбеете мазници! Пу!
16
2
 
10
 
! Отговори
до varg преди 8 години
Да, още малко и хора колкото целокупния китайски народ на тоз контра-протест :D Сигурно и от Луната са дошли макета да подкрепят клептокрацията на юнак Груйо, а?
15
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1897 г. Министър-председателят Стоилов и сръбският крал Александър подписват договор за подялба на Македония, при подготовка за война срещу Турция. Продължение политиката на Фердинанд и Стамболов за търговия с българските земи...
14
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Анонимен:видяхте ли какво значи народна подкрепа бе главучи.кой български политик може да изкара 350 000 души на площада ако съпоставим населението на двете държави. Да пукнат от мъка джамбазчетата,каракачанчетата,божодимитровчетата и всичката друга ДС ***
13
4
 
10
 
! Отговори
Балканец преди 8 години
До Варг и Гьоре. Според македонските медии участниците в митинга са над 90 000,тоест около три пъти повече от тези снощи на протеста.Подобно е съотношението и на провежданите в последните години избори.
12
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
През 1894 султан Абдул Хамид посреща Стамболов в Цариград като "свой син". Стамболов предложил султанът да изпрати турски военни гарнизони по Стара планина. За широк кръг политици тоя проект е и до днес нещо сериозно, и се смята, че би бил спасителен за България!?!?. Стамболов участва в Руско-турската война като снабдител - изкупува животни и зърнени храни за руската апмия. Под ръководството на евреин.