Протестиращи на палатки до оставката на Груевски

Палатков лагер пред сградата на правителството на Македония
18 май 2015 08:11, Елка Василева
25

Снимка: БТА

 

Стотина протестиращи срещу правителството на Никола Груевски останаха и след края на големия антиправителствен митинг, в който участваха 20 000 души, пред сградата на правителството, предаде АФП.

„Оставаме до края, защото това правителство ни се качи на главите“, каза Лазар Поповски – 51-годишен търговец от Куманово. В този град близо до границата с Косово преди седмица македонските сили за сигурност проведоха акция срещу албански терористи, при която загинаха 8 полицаи.

Сградата на правителството в Скопие е под засилена полицейска охрана.

Лидерът на Социалдемократическия съюз на Македония /СДСМ/ Зоран Заев призова протестиращите да останат на улиците до оставката на премиера Груевски, когото той обвинява в корупция, незаконно подслушване, изборни измами. „Оставаме тук пред правителството. Никола Груевски трябва да подаде оставка. Докато той не си отиде, ние няма да напуснем нашите места“, заяви Заев.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
1
 
0
 
! Отговори
Петърчо преди 8 години
Всички медии и чуждите и македонските пишат че имало не повече от 20000 човека на протеста. Далеч от прогнозираните над 100000 и далеч под това което събираше бившия лидер на въпросната опозиционна партия. На палатки вместо 4600 човека останали между 30-40. Къде е този мега протест за който гърмяха българските "медии" включително и Днес.бг? Или всичко беше само за да се прави ПР на Станишев за да сее страх че и тук може да има подобни протести ако някой не слушка?
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, дай разум на македонците. Ама то и бог не може да им помогне. Там вече Чичо Сам здраво пипа. Пролети, майдани, палатки, организирани безредици. Поне не можаха ли да измислят нещо ново, креативно. Явно толкова са заслепени от собственото си величие тези мишки от САЩ, че ги мързи да мислят вече.
14
1
 
5
 
! Отговори
Registriran преди 8 години
До Ха-Ха-Ха и бял роял, задължителен атрибут, а да и юмруче за да е ясно.
13
5
 
14
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 8 години
Нови ***, стара игра! Познатите символи - палатки, които няма да се разкарат, докато не се разкара премиерът, със стотина (що да се плаща на повече) най-погнусени. Засилена полицейска охрана и закани "няма да си ходим"... Доброто старо изнудване, в интерес на "народа"... Тежко ви братя... дано Бог бъде с вас.
12
3
 
9
 
! Отговори
+ преди 8 години
Не знам от кое гето си излязъл ти 'сидни', но явно нищо не си разбрал от 'работата'.. От космоса се вижда измъчената ти, дълбоко закомплекаирана душичка:-) айде, успех с търсенето на покой в кухата кратуна!
11
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Може този Груевски да не струва, но когато са намесени американски интереси, нещата загрубяват и тръгват на зле предимно за местните.
10
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едвин Сугарев да им обясни как се прави "гладна стачка".
9
6
 
17
 
! Отговори
123456 преди 8 години
никаква оставка , трябва да им се счупят кратуните на тия платени протестиращи
8
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До +не се притеснявай, всички ще си отидем голи и боси от тоя свят. Работата е ако не си разбрал до сега е как и къде си живял, аз също ще умра, но веднъж сред красота и рай, докато ти си умираш всеки ден в гетотопоздрави от сидни ав$тралия
7
4
 
15
 
! Отговори
+ преди 8 години
Сидни, както си дошъл на тоя свят - бос и гол, така ще си отидеш.. На кого му пука за това какво имаш? Хората, които се опитваш да уязвиш на материална тема поне си имат родина, а ти си поредния безродник:-( наистина е много жалко..
6
1
 
18
 
! Отговори
синева преди 8 години
В изразяването на народната воля за пример са ми гърците. При стачки и протести се вдига цялата държава. Такива прояви на шепа хора като у нас и в съседката, както и в Украйна, не ми вдъхват доверие. Жалко че понякога има и жертви.....
5
12
 
1
 
! Отговори
от Сидни Ав$$тралия преди 8 години
клош какво се вълнуваш за Макетата, ти свойта *** виж че 3 живота да имаш няма да ме стигнеш, ще се дипломираш на пенсия и още колко хамалска работа ще вършиш по студените мрачни сдухани северни европейски страни до сега освен стария таралясник нямаш нищо недвижимо/движимо а си вече над 30 годиниИскрено ти го казвам като приятел, ако има с какво да помогна на клош като тебе съм насреща
4
7
 
11
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 8 години
Мен другото ме притеснява ...Очевидно Македония е пред разпад. Всеки чака своето парче ... САЩ ще прилапат Македония в Новия световен ред. Албания ще извоюва още повече привилегии за шиптърите. Сърбия ще сърбизира православните, които ще вдигнат ръце от шиптърите ...Русия прокарва своя газов поток през Македония ...Гърците и те ще вземат своя дял от югозападните райони ..Само България е неподготвена за събитията в Македония. Факт !Едно-две български знамена само видях на 100 000 протест !
3
7
 
24
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Видяхте ли вчера на протеста ?! Редом с македонските знаме беше пълно с албански и турски знамена.Такава "промяна" ли искате за Македония ????
2
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Груевски отиде в Москва, одобри Турски поток и сега му спретват майданче. Толкова са предвидими американците, поне веднъж да пренапишат сценария.
1
4
 
29
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Макетата сега хубаво скачат по площадите и веят турски и албански знамена, но като дойде про-американско правителство ще видат кон боб яде ли. За пример събитията при нас и особено в Украйна.