Гърция се надява на споразумение с кредиторите

Варуфакис: Няма вариант страната да напусне еврозоната!
19 май 2015 10:50, Анисия Иванова
21
Гърция се надява на споразумение с кредиторите
Bulgaria On Air

Гърция и кредиторите ще постигнат споразумение до края на следващата седмица, прогнозира финансовият министър на южната ни съседка Янис Варуфакис в интервю за телевизия Star.

От своя страна премиерът Алексис Ципрас обеща бъдещото споразумение да не включва орязване на пенсиите. В това време правителството съобщи, че Атина има възможност да изплаща заплати в публичния сектор и пенсии едва до края на месец май.

Варуфакис заяви, че споразумението е много близо и категорично няма вариант Гърция да напусне еврозоната. Сред най-проблемните сфери в преговорите са пенсионната реформа, дерегулацията на трудовия пазар и наемането на освободени преди това 4 хил. държавни служители.

От началото на месец юли Гърция трябва да започне да плаща задължения по държавните си облигации, които държи ЕЦБ. Общата им стойност е 27 млрд. евро, които изглеждат непосилни за Атина в сегашната ситуация.

Вижте повече във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
BUL преди 8 години
Подарете ни нашета земя за да се оправите. Искаме си Българските земи който ни откраднахте. Никакви пари за вас.
13
3
 
7
 
! Отговори
Сапорток преди 8 години
Ние като "дошляци" на Балканите,трябва да смеблагодарни на византийците,че са ни дали земя под аренда и все още не са поискали обещетение от нас, за безчинствата които сме вършили в Северна Гърция по времето на Втората Световна Война, като васали на хитлеристите. Отгоре на всичко ни хранят и спасиха половин България от гладен геноцид и мизерия. А ние лаем,като неблагодарни кьопеци.
12
2
 
11
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 8 години
Добре, че жената и голямата щерка в Гърция заработват яко и пращат пари, че иначе зимата с децата щяхме да изпукаме от студ и глад. Краката на гърците да им целувам от благодарност, малко ще е. Дано за такива *** (10 казах!) не ни въведят отново визите.
11
1
 
12
 
! Отговори
синева преди 8 години
Дето се казва - не плачете на чужди гробища, ами кажете България колко загуби от санкциите срещу Русия... Над 2 милиарда и половина долара - толкова!
10
11
 
11
 
! Отговори
Простакис Ципуракис преди 8 години
Великият тарикат Цупурас - скоро ще продава ципури на пазара в Атина!
9
9
 
11
 
! Отговори
казах! преди 8 години
Време е Гърция да заеме полагащото й се място в Европа - сред бедните бълкански държави!
8
5
 
6
 
! Отговори
Даола преди 8 години
Политиката е нещо като покер - в сюблимния момент да се извади печелещата карта. Да се надяваме, че Алексис Ципрас така ще организира нещата. А ние в същото време ще увеличаваме пенсиите с 1.9 % и така ще дадем тласък на вътрешното потребление - ха-ха.
7
5
 
13
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Европа се превърна в БАНКОМАТ эа Гърция, бълвайки милиарди евро эа да спаси гръцкото правителство!!! Време е някои да спре ГРЪЦКИЯТ АМОК!!!
6
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Естествено, че ще има споразумение. Гърците ще платят като попове. Изборите минаха, глупостите свършиха, сега подобно на предишното правителство ще плащат и ще правят реформи, само дето се забавиха. Еврозоната се е приготвила на 100% да ги изхвърли, нито отстъпки нито пострижки нито каквото и да било ще има. Много им е трудно да проумеят, че вече ще живеят с това което изкарват. Изобщо хората като избират популисти не знам вярват ли си, че тези глупости които се говорят могат да се изпълнят ?
5
7
 
9
 
! Отговори
Дженъри преди 8 години
Германия и Финландия с таен план эа ИЭВАЖДАНЕ на Гърция от евроэоната:-)))!!! Между впрочем, хитрата лисица Путин - иэпърэаля Алекси Ципрас:-)))!!!
4
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
време е Гърция да си дойде където и е мястото ...стига с тая Гърция! Доказани предатели където и да са в какъвто и съюз да са , винаги са предавали другарчетата и то не с цел държавата да им е добре а с цел ПАРИ! Това е долно племе , което си мисли , че е над много други народи а всъщност са едни *** надути ! Имаха късмет извоюван са изключително огромни измами и кражби! Гърция винаги ще бъде робска държава.. манталитета им е такъв независимо какво мислят бившите комунистически деца на БГ
3
9
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Великолепно изказване на финансовия министър"Предпочитам да дам пенсиите на пенсионерите,а не да платя на кредиторите."Банките не са свещени крави и никой не е длъжен да живее мизерно само и само да си изплати дълга.Трябва да се научим да живеем достойно,не решавайки всичките си проблеми,а въпреки тях.
2
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя Ципрас все повече ме кефи. Хитър византиец дипломат е.
1
12
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
КРЕДИТОРИТЕ ЩЕ ОТПУСНАТ ПРИМКАТА---РУСИЯ Е ГОТОВА ДА ИМ ВЗЕМЕ МЯСТОТО