В Атина: Кървяхме достатъчно, платихме достатъчно!

Гръцки комунисти окупираха сградата на финансовото министерство
11 юни 2015 11:34, Бойчо Попов
57
В Атина: Кървяхме достатъчно, платихме достатъчно!
Снимка: Reuters

Гръцки комунисти окупираха финансовото министерство в Атина рано тази сутрин. Около 200 членове на комунистическия профсъюз PAME протестират срещу новите евентуални планове за финансови икономии на правителството, предава ДПА.

Както показват телевизионни кадри, окупиралите сградата са опънали транспарант на фасадата на сградата с надпис: "Кървяхме достатъчно. Платихме достатъчно!".

Засега полицията не се намесва. Очаква се следобед държавни служители да се включат в мащабна демонстрация срещу плановете за икономии на правителството на Алексис Ципрас.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
0
 
2
 
! Отговори
Край преди 8 години
Искат да продължават да получават блага които не успяват да произведат - като от Орландовци са.
48
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е какво са платили :) всичко им е на кредитакис и през останалото време мързелакис :) тепърва ще плачете и кървите :)
47
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Te hubavo shte izlezat a Evropa shte im plati li obeshtetenie za tova che razrushiha durjavata prez vsichkite tezi godini, kakto y na nas triabva da ni platiat za vsichko koeto razrushiha y razgrabiha tezi 23 godini. Sega triabva Evropa da plashta y da mulchi, samoche nashite politici sa prosti y lijat podmetkite na Merkel, vmesto da udariat po masata y da kajat "NE" na tia reformi
46
0
 
14
 
! Отговори
комунистии??? преди 8 години
Гърците, изглежда наистина не са за еврозоната (където влязоха с фалшифицирани данни), амай и за Евросъза въобще. Да си излизат и пенсиите име ще се регулират от самосебеси с инфлацията.
45
0
 
1
 
! Отговори
Крим преди 8 години
До Алекс. 48ОК! Не искам да споря, обаче погледнете история и нека да изчакаме развитието. Надявам се, че вие и аз ще живея за дълго време и всичко види със собствените си очи!
44
2
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До КримНикой не си хвърля парите на вятъра за "заробва" страни. Ако не очаква възвръщаемост кредитора грам не му дреме дали ще си продадеш семейството после. Тия тъпотии с колониите са само в конспиративно зациклилите мозъчета на хората с комплекс за център на вселената, на които не им се вярва, че на останалия свят не му пука за тях.
43
5
 
2
 
! Отговори
Крим преди 8 години
До Алекс 46Ако ви даде заем на някой, а вие знаете много добре, че е невъзможно да се върне парите...Защо ви даваме този заем? Нали, само да се слъжи на длъжника в тежка зависимост от себе си, и нищо друго! Това се нарича "колониална политика"
42
1
 
4
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До КримСъмнявам се че заемодателите искат от Гърция нещо повече от парите си. Защо тия дето не закъсняват с вноските не им налагат реформи?А това че не можеш да си връщаш кредита не означава че няма да го връщаш. :)Означава само че ще ти се разкаже играта.
41
5
 
3
 
! Отговори
Крим преди 8 години
До Божо. 40 О, Боже, който ви докосва? Нали, вие живеете днес както искате и както можете. Господ да ви помогне, братя! Но не трябва да се плаши "ужасите на Русия". Русия има всичко необходимо, и вие не сте в сферата на нейните интереси. На късмет!
40
5
 
2
 
! Отговори
Крим преди 8 години
До Алекс 41 А нека да върнем към суровата действителност. Нека се признаем, че една бедна страна не може да изплати кредита. НИКОГА! Те могат да плащат само на нейната територия и нейния суверенитет. Заемодателите са добре запознати с това и това е, което те искат.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това са само първите признаци на олевяването на Южна Европа. Идват много по-трашни неща от едно просто окупиране. ЕС и МВФ продължава да си заравят главата в пясъка. Като се прибавят и проблемите с бежанците се вижда, че бъдещето та Европа няма да е розово
38
1
 
9
 
! Отговори
BG преди 8 години
Ха, ха - то това са комунистите, винаги искат да получават ама да не дават ! Желаят да ядат ама да не плащат :))) Както и в България - иска простото селянче дето по цял ден слуша чалга да стане директор ама не сака да учи нито да работи ! Щом партията любима ти е зад гърба :)))
37
0
 
9
 
! Отговори
Алекс преди 8 години
До КримАз също съм против взимането на заеми, защото просто е кърпеж на положението а не решение. Но пък и никой не те задължава да взимаш заеми, можеш да си седиш беден. Когато вземеш заема обаче обявяването колко е лош тоя който ти го е дал не те освобождава от задължението да го връщаш. А когато кредитора види че нямаш и възможност да го връщаш (защото си го профукал за пиене и жени) ти спира пиенето и жените за да събираш и да връщаш. И да ревеш после полза 0.
36
8
 
14
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До КримЕстествено, че *** ще спаси и Крим и Украйна, и Гърция , и България и Марс !!! Той и Финландия иска да спасява , ама нещо финландците се дърпат :))) Разберете, *** , Трябва да се яде толкова, колкото си произвел, а комунизма произвежда с робски труд , а не със свободни хора !!!
35
10
 
4
 
! Отговори
Крим преди 8 години
"Не съди- и няма да бъде съден", казва Господ. Това е ясно, че кредити от Запада е само капан за бедните страни. Гърция и Украйна вече са паднали в този капан, и те нямат изход от него. България е получила големи кредити от Запад Обаче скоро дойде времето за изплащане на кредити, нали? Ние можем ли да платя? От какво, моля? Дали България няма да бъде същата като Гърция? Или (Господ ни спаси) като Украйна?
34
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези си мислят, че кървенето било страшно, то е едва началото, после ще започнат да режат и месо от вас, и ще си мечтаете за времето, когато само кървяхте.
33
9
 
8
 
! Отговори
boc преди 8 години
Божо, а тук нещо за висили от теб?Всичко и всички зависят от Цар Бойко и свързаните с неговите хора фирми и фирмички.Пробвай се да направиш нещо за себе си и ще го проумееш.Не дадеш ли на правилния човек, който е я на БСП, я на ДПС, а сега най-вече на ГЕРБ, нищо не става.Просто сме НЕЗАВИСИМИ - НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ НАС!А ВЪНШНАТА И ВЪТРЕШНАТА ПОЛИТИКИ НА ЦАР БОЙКО СА НАСОЧЕНИ КЪМ ЗАРОБВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ ОТ САЩ!
32
2
 
29
 
! Отговори
Петърчо преди 8 години
И народа и политиците в Гърция са виновни за ситуацията в която се намират. Едно е народа да не знае колко са крали политиците му но съвсем друго е да не се зачудиш върху това от къде има тази държава толкова пари за рано пенсиониране финансови бонуси към и така високите заплати и куп други начини на разхвърляне на пари. Толкова ли не е логично че когато харчиш повече отколкото печелиш на края ще се окажеш без пари.Но нали докато има папане всички са щастливи. То да им беше пръв път. Малко им е!
31
6
 
19
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До bocЕдин съвет - емигрирай в Северна Корея, там всичко е прекрасно и нищо не зависи от теб самия , а от вожда слънце !!! Там никой не работи, а всеки получава стотици зърна ориз месечно !!! Всеки комунист трябва да осъществи поне една 30 годишна екскурзия в комунистическия рай - Северна Корея !!! За най-запалените комунисти, *** , маоисти, чегеваристи ... тази екскурзия трябва да бъде 100 годишна !!!!
30
2
 
19
 
! Отговори
пенсионер преди 8 години
Голямо кървене пада в Гърция. От 1200 евро пенсията , ще му стане 1000 евро плюс коледна и великденска пенсия . И аз искам такова кървене в България . Ще си кървим и ще си лежим .