Гърция поставя ултиматуми на кредиторите си

Ципрас: Ако дългът не бъде облекчен, няма да има споразумение!
Обновена: 17 юни 2015 14:13 | 17 юни 2015 12:50, Анисия Иванова
99
Гърция поставя ултиматуми на кредиторите си
Снимка: Bulgaria On Air

Няма да има споразумение между Гърция и кредиторите, ако дългът на страната не бъде облекчен, отсече гръцкият премиер Алексис Ципрас по време на заседание на парламентарната група на СИРИЗА. В това време основната опозиционна партия "Нова демокрация" обвини управляващите, че нямат за цел постигането на споразумение, а целят излизането на Гърция от Еврозоната.

Ципрас постави още две условия за постигането на компромис – пенсионерите и работещите да не бъдат допълнително натоварени и обвързващите условия на евентуално споразумение да бъдат насочени само към решаване на проблема с финансирането на Атина.

Ципрас заяви, че европейските кредитори избирателно взимат под внимание препоръките на Международния валутен фонд. От една страна те изискват фискалните мерки, за които настоява фондът, но от друга пренебрегват предложението му за орязване на дълга.

Още по темата вижте във видеото на Bulgaria On Air.

Гледайте още новини от "Свят" в bgonair.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


99
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
3
 
1
 
! Отговори
До 85 преди 8 години
Това не ти е заложна къща на някоя квартална мутра. Всеки един кредитополучател има право да променя когато поиска условията по изтеглен заем, не става дума за опрощаване а за преструктуриране все едно ти изтеглиш заем за 3 години и да отидеш до банката да поискаш да ти се разсрочи за 5. ЕЦБ са нагли дават нареждания на суеверна страна да намалявала заплати, пенсии и тн. Къде го има това, банката има право само да си изисква парите, как ги изкарва длъжника не е нейна работа да се разпорежда.
81
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първия в историята длъжник който поставя условия на кредитора си :))) Наглостта на гърците счупи всички рекорди. Аз за тях не съжелявам, но в началните моменти на тяхното излизане от Еврозоната ще е трудно за всички. Надявам се евопейските институции да са взели всички мерки, за да се усети по-леко първоначалния шок.
80
5
 
16
 
! Отговори
RAD преди 8 години
До МеметТака е ! Изправени са гърците. И прави ще си умрат! :) Няма да допуснат да ги унижава някаква си обединена Европа :) Как може да са толкова нахални европейците?! Да си искат парире, дето са ги дали като заем! Чудо невиждано!Я да те питам: Ако примерно ми дадеш 1000 лв.заем и аз след време не мога да си го платя и ти предложа да ми дадеш още 1000 лв. заем, за да оцелея, а пътк обещавам да си намеря работа. Обаче и тези 100о не мога да върна, а вместо това искам да ти върна 50.Как е?
79
1
 
16
 
! Отговори
Живко преди 8 години
А га яде кифтета , не рива......!
78
5
 
11
 
! Отговори
да преди 8 години
ами като толкова много им се кефите...вървете в Гърция, бе клоуни..границите са отворени..гърците са народ от балъци,който беше измамен по най - елементарния начин от СИРИЗА..доблестните гърци очакват като толкова много ги харесвате сега в началото на юли да започнете да ги храните като фалират..балъци..хахахаха
77
22
 
10
 
! Отговори
Мемет преди 8 години
Евала на гърците. Смел и доблестен народ. Дори и когато говорят с боговете си стоят прави, не надупени като нас. За това ги уважавам.Зито и Еллас!
76
10
 
12
 
! Отговори
? преди 8 години
Браво!!! Крайно време беше,някой да каже стига! Казват в новините,че хората теглят парите от банките за един ден са изтеглени 600 милиона. Така,защо в нашите банки няма пари когато хората искат да си ги изтеглят,то се правят списъци,то са опашки,то е чудо и накрая пак немогат да си ги получат. Аз само питам....нали сме първенци......послушни.....
75
6
 
20
 
! Отговори
да преди 8 години
хахахахахаха..не мога да спра да се смея..гръцкия просяк поставил условия..или приемате условията или..няма да ви вземем парите..хахахахахахагоркия..ще се прави на луд до край..иначе ще има бесилка..няма избор
74
0
 
8
 
! Отговори
Марин преди 8 години
хахахаххахахаахахаха
73
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За да бъдем честни години наред запада налива милиарди в Гърция за да печели от нея като туристическа дестинация. Гърция де факто не принадлежи на гърците. Сега богатите западняци просто искат да си придобият юридически това, което реално си е тяхно и спряха донорството. Повтаря се плана с фалит на банки и предприятия и обогатяването на шепа крупни търговци. Това сме го гледали в България. Накрая просто ще ги фалират за да ги придобият като нас.
72
3
 
1
 
! Отговори
нннн преди 8 години
До BG-2015това ли успя да измислиш?
71
10
 
28
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Тези гърци са най големите просяци на Света.
70
0
 
23
 
! Отговори
vot42 преди 8 години
Гърция натрупа тези заеми при управлението на ПАСОК,това е тяхната социалистическа партия.Гърците имат влогове в чужди банки,няколко пъти повече,отколкото е външният им дълг!
69
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нагъл хайдук поставя ултиматуми на жертвите си:"Ако не ми платите четворно,няма да ви върнем откраденото!"
68
22
 
0
 
! Отговори
ceco prisdata преди 8 години
IDVA TRETA SVETOVANA VOINA KOIATO SPORED MEN SHTE TRAGNE OT XITRITE GARCHETA .
67
0
 
3
 
! Отговори
Кой кого спасява!? преди 8 години
Чл.7 от РегламентаФинансирането от Европейската централна банка или от националните централни банки на задължения, попадащи в публичния сектор по отношение на Международния валутен фонд или в резултат от прилагането на механизъм за средносрочно финансово подпомагане, установен с Регламент (ЕИО) 1969/88 (4), не се счита за кредит по смисъла на член 104 от Договора.
66
0
 
2
 
! Отговори
Кой кого спасява!? преди 8 години
Винаги има начин!!!.../но може би се крие умишлено/Гърция може да плати на МВФ, като вземе заем от националната си банка. Това гласи чл.7 от РЕГЛАМЕНТ (EО) 3603/93 НА СЪВЕТА от 13 декември 1993 година за уточняване на дефинициите за прилагането на забраните, посочени в член 104 и член 104б, параграф 1 от Договора.От този регламент до сега са се възползвали няколко държави от ЕС в труден за тях момент.
65
2
 
4
 
! Отговори
boc преди 8 години
Скъпи Георги, грешиш!Слнцето не залязва на запад.Слънцето си стои на едно място, а Земята се върти около остта си от запад на ИЗТОК и ние виждаме, че слънцето ИДВА ОТ ИЗТОК.
64
8
 
27
 
! Отговори
BG-2015 преди 8 години
Само *** с мътен поглед от ракията , гледа празната си паница и псува орисията на ум.
63
10
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 8 години
Заеми са давани на Гърция последните поне 45години и тя, т.е. народа ги е връщал с ЛИХВИТЕ.ЛИХВАТА - е злото на съвременния свят. Не случайно исляма и християнството по принцип не приемат лихварството за богоугодно, та по тази причина са оставили милите евреи да се занимават с това още в 16 в. Когато еврейските банки прибираха лихви, нямаше недоволни, нали.....