Гърците са изтеглили над 1 млрд. евро от банките за ден

От понеделник до четвъртък пък от депозити са изтеглени 3 млрд. евро
19 юни 2015 21:07, Елка Василева
49
Гърците са изтеглили над 1 млрд. евро от банките за ден
Снимка: архив, Reuters

Гръцките вложители са изтеглили вчера над 1 милиард евро от банките само в рамките на един ден, заявиха трима високопоставени банкови служители.

Още по темата

Те уточниха, че темпът на теглене на пари от банките се е ускорил, след като преговорите между гръцкото правителство и кредиторите се провалиха през уикенда, съобщава в. "Катимерини".

За периода между понеделник и четвъртък от депозитите са били изтеглени около 3 милиарда евро, което представлява около 2,2 процента от общия обем на личните и корпоративни депозити, вложени в гръцки банки, според данни от края на април.

"Няма опашки или паника, тегленето се извършва спокойно и постепенно", заяви един от банкерите, цитиран от Ройтерс. "Това се дължи на безпокойства дали правителството ще постигне сделка с кредиторите на страната". Централната банка отказа коментар, отбелязва "Катимерини".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


49
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
maxobg преди 8 години
абе хора ,майната им на ромейте,те ще се оправят ,споко,мислете за нас !! ние сме зле !! те не са
30
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
gorkite - az za grak hubava Duma ne sam 4ula, vie?
29
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЪВ ВРЪЗКА С КРИЗАТА ВСИЧКИТЕ БАНКИ ЩЕ СЕ ОБЕДИНЯТ В ЕДНА -единствена банка на европа-***...
28
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако Гърция кихне, корпоративния сектор в България ще получи пневмония.
27
0
 
0
 
! Отговори
va lora преди 8 години
hubavo za komshiite im v all bania i bull gania- da gi izbeliat :)
26
3
 
3
 
! Отговори
Петър преди 8 години
Анонимен,ти в коя държава живееш,или за теб държавате се изразява в града,в който живееш?В града,в който живеят родителите ми все още хората нямат пари за хляб,а средната заплата е 350-400лв,да те попитам ти би ли могъл да издържаш студент и да живееш ако жена ти и ти изкарвате 800лв?А сметки да плащаш,а недай си боже да се разболееш?Ние ли сме прошляците за теб,аз който съм почти с висше,майка ми,която има 2,може би баща ми,който е завършил право в СУ? НИЕ ЛИ СМЕ ПРОШЛЯЦИТЕ БЕ ***?
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои живеят по-добре гърците или българите ?
24
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Луд с МотикаТази мантра "колко сме зле" е фалш, лъжа. Само като се види как се товарят количките из всички супер, хипер и пр. маркети, става ясно едно: имат пари хората , но харесват да се оплакват - навик от миналите времена, да не би да им завиди някой и да ги натопи някъде. Освен това преобладават вече големите лични автомобили, при това главно нови. Е, има и прошляци, но кога не е имало такива.
23
1
 
1
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
До Анонимен20Какво викаш, че БНБ е гарантирала всички депозити в КТБ и ги е изплатила? Я питай Вежди Рашидов къде са му 2 милиона от КТБ и дали БНБ му ги изплати. Дадоха им по 100 000 и това. Който е имал повече - ами да не е имал...
22
4
 
6
 
! Отговори
Луд с Мотика преди 8 години
Гърците изтеглили 3 млрд. евро за 4 дни и ше ми обяснявате че нямат пари и че ще фалира Гърция???? А ние нямаме 3 млрд. евро по сметките си и сме много добре, нали? Цъфтим направо, цъфтим и живеем охолно без пари а гърците гладни и пред фалит. Баси фалшивата работа.Сега се чудя кой е по зле, ние или гърците. Ако питаме европа и правителството - ние сме добре а гърците не са. Изкривена работа...
21
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До брей - А от 2008-*** Путин няма загубена битка.в такъв случай лошото тепърва предстои. Колкото по-късно загуби, толкова по-зле ще му се отрази.
20
1
 
4
 
! Отговори
Сандо преди 8 години
имат, теглят !
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А ВИЕ БУЛГАРЕЙШЪН ГОСПОДЕЙШЪН КОЛКО МИЛИАРДА СИ ИЗТЕГЛИХТЕ???? ПОГЛЕДНЕТЕ ГИ ГЪРЦИТЕ КАКВИ СПЕСТЯВАНИЯ ИМАТ В БАНКИТЕ И СЕ ПОГЛЕДНЕТЕ ВИЕ С ВАШИТЕ УПРАВНИЦИ КАКВИ СПЕСТЯВАНИЯ ИМАТЕ. ПОНЕЖЕ СТЕ ГОООООЛЕМИ ТАРИКАТИ ВАШИТЕ ДЕТО ГИ КАЧВАТЕ НА Х.Я СИ И НА ВЛАСТ ВИ КАЗВАТ ЧЕ ТРЯБВА ЗАПЛАТКИТЕ ДА СА ВИ НИСКИ ЗА ДА ДОШЛИ ИНВЕСИТОРИ. ДА СТЕ ВИДЯЛИ НЯКОЙ ДА Е ДОШЪЛ ДА ИНВЕСТИРА В НЯКОЙ ЗАВОД? ОСВЕН В ХИПЕР МАРКЕТЧЕТА С КОИТО ВИ ТРОВЯТ. ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ ДА СИ ГИ КАЧВАТЕ И ЧАКАЙТЕ ДА СЕ ОПРАВИТЕ!!!!!!
18
0
 
2
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
До брейНе е "таможний", а "таможенний" и първото И е "ери". Какво го кълчиш руския, като не го разбираш, не пиши. Как си представяш, че някоя държава няма да си плати дълговете? Гърция ако ще да е член на марсианския съюз, дълговете ще си ги плати. Само може да се наложи да завлече малко пари от джоба на мужиците.
17
0
 
4
 
! Отговори
интересно преди 8 години
какво ли ще правят с гърците с тези изтеглени милиарди евро? ДюшекБанк? БурканБанк?Айде, терен за нашите "ало-ало".
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въййййй аз си мислех че Обединена Българска Банка е българска и затова имам депозит там, а тя се оказа гръцка банка... И какво да правя сега? Сън няма да мога да хвана!)))
15
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сега последно да си теглим ли парите от гръцките банки ние българите? Някой специалист ще се изкаже ли тук?
14
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе какво ми сравнявате гръцките банки в Гърция с гръцките в другите страни? Една Гърция е в банкрут защото имат 400 милиарда дълг, а нямат производство и постоянно трупат дългове. Ние тука вземахме едва 8 милиарда дълг и оревахме света как ще го изплащаме в близките 20 години. Гърците не ги е.е че имат 400 милиарда, ние ревем от 8 милиарда, а те са само с 4 милиона повече като население от нас.
13
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 19Случаят с КТБ е съвсем различен. КТБ си беше пирамида с изкуствена 8 % лихва на депозитите. То беше ясно, че ще изгърми и ще фалира . Няма как всички банки да имат по 3,5-4% лихва, а тия да дават 8%. така че гръцките банки в България нямат нищо общо като пример с КТБ...имат си същите лихви като и на другите български банки.
12
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
9, какво да става с гръцките банки в България? Работят си нормално с клиенти. БНБ гарантира влоговете на всички граждани в банки на територията на България ако не ти е ясно. Като фалира КТБ държавата не изплати ли депозитите на хората в тази банка? Изплати ги...само наплашени *** тръгват да си теглят спестяванията.