Гръцкият финансов министър Варуфакис подаде оставка

Връчил я е на премиера Алексис Ципрас
Обновена: 6 юли 2015 09:50 | 6 юли 2015 09:03, Бойчо Попов
263
Гръцкият финансов министър Варуфакис подаде оставка
Яник Варуфакис. Снимка: БТА

Гръцкият министър на финансите Янис Варуфакис е подал оставката си.

"Minister no more". С този туит в социалната мрежа Twitter Варуфакис обяви, че вече не е министър.  

Още по темата
„Подобно на всички борби за демократични права, така и това историческо отхвърляне на ултиматума от 25-ти юни на еврогрупата бе свързано с висока цена. Поради това от съществено значение е големият капитал, който нашето правителство получи от гласуването с „Не“ да бъде инвестирано непосредствено в „Да“ за правилното решение – в споразумение, което да включва преструктуриране на дълга, по-малко строги икономии, преразпределение в полза на нуждаещите се и реални реформи“, пише в своя блог Варуфакис.

По думите му скоро след обявяването на резултатите от референдума е бил осведомен „за определени предпочитания на някои участници от Еврогрупата и "партньори" за неговото ... "отсъствие" от заседанията - идея, по която министър-председателят Алексис Ципрас е преценил, че е полезно да се постигне съгласие. Ето защо Варуфакис напуска поста си на финансов министър.

Още новини за икономиката четете в Investor.bg!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още по темата: ГърцияЯнис Варуфакис
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
176
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
О,Божо,Божо!Оти се мушна със ножо!
175
2
 
10
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До 02.06.2015Това нещо е олицетворение на комунистически популизъм - разрушава държава и си бие камшика на "Варадеро" !!! Червени , вгледайте се в това нещо и ще откриете основата на собствените си проблеми - ВИНАГИ СМЯТАТЕ, ЧЕ С ЧУЖДИ ПАРИ МОЖЕ ДА СЕ СТРОИ ДЪРЖАВА !!! Чужди пари могат да се откраднат , "експроприират" , "опростят" , обаче ВИНАГИ СВЪРШВАТ !!! Тогава плъховете като варуфакис изчезват, а баламите лапат референдуми !!!! ЖАЛА РАБОТА , КОМУНИСТИЧЕСКА !!!!
174
3
 
8
 
! Отговори
GJ преди 8 години
ТОВА НЕ Е ВАРУФАКИС, ТОВА Е ВАРКУЛАКС НАСИРАКИС
173
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Страна без икономика и финанси -няма нужда от финансов министър!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
172
4
 
12
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
До nexussssТи нормален ли си? Това не е никакво лично мнение, това е комунизъм на гърба на ЕС, заради което, помни ми думата, ще бъдат ошамарени. Личи си колко ти е акъла. А когато твоя Волен или Бареков спечелят два пъти парламентарни избори, тогава говори за Бойко, защото сега нямаш какво да кажеш.
171
7
 
12
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 8 години
Тоя оправи Гърция както Виденов България - погром и банков срив. И като нашето комсомолче ще "преподава" в университет. Боже опази горките студенти и от двамата... Ама какви са тези катедри, които са готови на антиреклама и в България, и в САЩ?
170
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плъховете напускат потъващият кораб най напред.
169
6
 
10
 
! Отговори
Божо преди 8 години
До baiС какви пари си плаща моторетките , другаря "победител на гръцките банки" ??? Знаеш ли, че този човек е милионер в ЕВРО ??? Защо не остана да "оправя" гърците ??? В негов, личен план може и да е постигнал нещо повече от презрение , обаче какво правят гърците пред банкоматите ??? Ще кажеш теглят пари , обаче ако ги има , а другарят варуфакис къде е , за да ги осигури !!! Гърците се сблъскаха челно с комунистическия популизъм !!! Европа няма да ги остави да гладуват, за съжаление !!!
168
4
 
15
 
! Отговори
Стършел преди 8 години
Отворил Варуфакис централния банков трезор на Гръция и възкликнал: "Ама то има само трОХИ, а ехото му отговорило охи, охи, охиии. Това го прочетох днес някъде и много ми хареса, затова реших да го споделя със всички, които толкова много се интересуват от охи-то на Гърция :-)))))
167
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спечелихме мача, ама бием шута на гол-майстора :)))) Що така бе лявоориентирани?
166
2
 
14
 
! Отговори
75 преди 8 години
"Аз се връщам при лошите американци,да печеля парички,както цял живот. Ама вие не ме гледайте.Бъдете горди и кажете "Охи". Аз казах "Не"
165
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От една страна евала на гърците, че се опитват (без дори самите да съзнават) да се борят с банкерите, които са завлядели целият свят. Ядоха, пиха, веселиха се с измислени пари и сега им показаха пръст. От друга много жалко за тях, защото, те не са на закътано място като исландците, а и са в пъти по-мързеливи от тях, и едва ли ще успеят да се възродят така, като исландците го направиха...
164
7
 
12
 
! Отговори
Божо преди 8 години
варуфакис може да дава лекции на тема "как се унищожава една окрадена държава" :(((( Къде отиваш, комунист нагъл , защо не извадиш гърците от банков тероризъм ??? Къде отпраши с "гордо" изражение ??? ГАДНИ ПОПУЛИСТИ !!!!
163
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
'начи т'ва е демокрацията - зимаш пари от некой, профукваш ги и после му викаш охи, нема връщане щот ме уницаваш! е браво, викат сърбите, евала турците, построихте комунизъм за 5 месеца! сега може и да си давате оставките, братчедите ви от МВФ идват да си прибира имущество за 330 милиарда. SOON!
162
8
 
19
 
! Отговори
Божо преди 8 години
Интересно къде ще избяга този корабен плъх, в Русия ли ??? Дали ще чака като гръцки пенсионер пред банкомат в Кавала ??? Защо си подава оставката този "победител на банките в Гърция" ??? Нали постигна велика победа на икономическия фронт, накара гърците да се унижават и да гласуват на един абсолютно безсмислен референдум ??? Защо се измъква този талибан без да е донесъл комунизма на гърците ??? Всъщност той си им го донесе - вече няма пари в обращение , обаче има големи победи :((( ГНУС !!!!!!!
161
2
 
12
 
! Отговори
Б преди 8 години
211 само дето имат 5 млн пенсионери и 1,5 на държавна издръжка, с тези пенсии по 700 евро и 1500 на държавните хрантутници, няма пари защото този туризъм плаща мизерни данъци, ако въобще ги плаща, според техни си изследвания събираемостта е чутовните 20%, дори в БГ е повече, отделно преди време някой от кабинета им се изръси да не плащат данъци по възможност
160
0
 
7
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
До северозападнала БългАко не спрат телефона на ципрас за неплатени сметки ще си говорят..
159
3
 
9
 
! Отговори
северозападнала Бълг преди 8 години
хайде мишока дето писа преди дни след моите коментари пак ми говори на къде отива Гърция и как познах за голямото сближаване с Русия пък ние си затъваме само столицата и черноморието гледат нашите продажни политици
158
3
 
4
 
! Отговори
северозападнала Бълг преди 8 години
Reuters: Алексис Ципрас и Владимир Путин ще проведат телефонен разговор до края на деня6 Юли 2015 | 14:07 | Агенция "Фокус"Атина. Министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас ще проведе телефонен разговор с руския президент Владимир Путин до края на днешния ден, предаде агенция Reuters, позовавайки се на информация от източник в гръцкото правителство.
157
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИма и достатъчно Германци, които са против, защото само плащат за ЕС, а пътищата им са вече разбити и инфраструктурата запада. Пари за повече детски градини няма, а има и пенсионери, събиращи бутилки, за да изкарат до края на месеца. Наемите в Берлин и Франкфуртвече са по 700- 800?, а 70% Германци живеят под наем и нямат изплатено жилище. Така че ако има референдум, ще гласуват повече от 50% за връщане на Марката. Но политицитене питат народа.