МВФ: Нужно е преструктуриране на дълга на Гърция

Кристин Лагард увери, че търсят решение на гръцката криза
9 юли 2015 08:00,
17
МВФ: Нужно е преструктуриране на дълга на Гърция
Снимка: Reuters

Управляващият директор на Международния валутен фонд Кристин Лагард заяви днес, че е необходимо преструктуриране на дълга на Гърция и увери, че продължава активно да търси решение на кризата в тази страна, предаде Франс прес.

Още по темата

"Преструктуриране на дълга според нас е необходимо в случая на Гърция, така че да бъде по силите й да го изплати", каза Лагард.

Атина, която настоява за облекчаване на огромния си дълг, обеща вече да представи нова програма за надеждни реформи в отговор на поставения от европейските лидери ултиматум.

Въпреки че Гърция не погаси последната си вноска по дълга към МВФ, Лагард увери, че институцията е поела ангажимент да намери решение на гръцката криза.

Според МВФ Гърция ще се нуждае от най-малко 50 милиарда евро помощ през следващите три години и от облекчаване на дълга.

Но европейците, които имат най-голям финансов принос в плана за помощ, не искат и да чуят за облекчаване на дълга, докато Атина не приеме мерки за икономии.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
П. Петров преди 8 години
И какво промени гръцкия референдум, "другари" ?Само удължи агонията с 2-3 седмици, докато се стигне до още по-големи икономии и мерки.
11
0
 
4
 
! Отговори
АНАЛИЗАТОР преди 8 години
Меркел и сега не дава дума да се чуе за дълга на Гърция. Гърците винаги са яли и пили и други са им плащали сметките. Да Ципрас е хитър, но и Меркел не е проста. И най хитрия човек, понякога е малко ***. Мисля, че това се отнася за Ципрас. Този път няма да им минат наглите номерца. То не може да харчиш за сиртаки по вече от колкото имаш. Истината е, че за да вземат пари от ЦЕБ, гърците са заложили всичко , което е държавно-пристанища, кораби, и др. Меркел няма нищо на против да станат нейни.
10
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Защо МИ не опрости своя дълг.стига вече работливи те и честни европейци са плащали войните на САЩ и си ракита на гърците.
9
0
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
"Преструктуриране на дълга" на *** език означава опрощаване поне на част от него!
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами тя Лагард още през 2012год.казваше,че дългът се нуждае от преструктуриране,за да може Г-я да го изплати,но Меркел не даваше дума да се чуе.Точно поради това МВФ спря да финансира Г-я от февруари мин.год.Този доклад е от 25.6.2015,но излезе на бял свят на 2 юли.Положението става напечено,стоковата борса в Китай е срината и голям блак вожд отвъд океана казал да внимават какви ги вършат,щото голям глад ще настане в света.
7
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ги мислете гърците. Те пак ще се оправят. А знаете ли с колко е набалбукана БГ? Към 31.12.2013 дълга ни е бил 37850 милиарда $. И като сложим 16 милиарда на Бойчето, я сметнете колко е вече. И това, че държавата реално не притежава никакви активи, защото Костов и царчето раздадоха държаватани. И някой да е видял някакво подобрение в държавата? Нима сме заживяли по-добре?
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Глупости. Гърция се нуждае от отписване на целия дълг срещу приемане на бедността.
5
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 4Ко? "Преструктуриране на дълга според нас е необходимо в случая на Гърция, така че да бъде по силите й да го изплати", каза Лагард.Това не го ли искаше Ципрас? Не се поддаде, разказа им играта с този референдум и сега му клякат.Клякат , че Източната банка чака с пари да помага на Гърция. а това случи ли се, и други ще тръгнат по този път и край със "строгите мерки" на МВФ
4
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен.стада горди гърци се бутат като овце пред банкоматите да спасят колкото могат,80 % от гърците си изтеглиха спестяванията още по време на преговорите. Между 50 и 80 млрд Евра има в бурканите. Сега тълпите се редят да изсмучат каквото още може - пенсии и помощи. Хитър Ципрас, хитри гърци.
3
3
 
3
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
Думичката Ципрассе римува сдумичката хитрост!
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А такаааа,взехме да клякаме...
1
13
 
10
 
! Отговори
ами преди 8 години
Докато свят светува гърците ще си ги носим на ръце......