В Гърция се плашат: Вървим към българизация!

Зам.-шеф на парламента описа положението в мрачни краски
Обновена: 9 юли 2015 14:22 | 9 юли 2015 10:57, Елка Василева
327
В Гърция се плашат: Вървим към българизация!
Снимка: Reuters

Първият заместник-председател на гръцкия парламент от партията СИРИЗА Алексис Митропулос описва в мрачни краски ситуацията в Гърция, смятайки, че тя е резултат от жестоките искания на кредиторите.

Още по темата

"Ние сме в трагична ситуация... дилемата, която кредиторите, за жалост, са сложили на масата, е или насилствена българизация на гръцкото общество, или излизане или прекратяване на отношенията с нас", казал през телевизионния канал Мега заместник-председателят на парламента.

Той добавил, че срещата на 28-те в неделя е свикана, за да бъде унизена още повече Гърция и да бъдат сплашени държавите-колонии, които са извън еврозоната.

Нещата са изключително трудни, в никакъв случай аз не съм "за" излизане на Гърция от еврозоната, дори и в състояние на фалит, казал още депутатът, като призовал премиера Алексис Ципрас да воюва по възможно най-добрия начин за своя народ, посочва БТА.

Окончателното решение за кризата в Гърция се очаква да бъде взето в неделя от ръководителите на 28-те страни от ЕС.

Атина връчи вчера на еврозоната официално искане за нова спасителна програма, а премиерът Алексис Ципрас обеща да бъде представен "надежден" план за реформи. Без нова спасителна програма Гърция рискува да излезе от еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
202
3
 
4
 
! Отговори
Turk преди 8 години
o4no kazano ot gryk :D :D :D
201
14
 
31
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 8 години
"българизация " - егати и "самочувствието" на гръцките *** , та те са по-мързеливи и плоскоумни от българските роми - е , сега ще разберат от къде изгрява слънцето - алал да им е всичко що им се случи
200
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нас явно ни ползват за плашило в бустана ЕС
199
10
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам . Нима гърците се мислят за нещо повече от нас . Същите *** че на всичкото отгоре и по лъжливи.
198
16
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези няма как да станат като нас ,ние сме непостижими, особено след като възприехме безрезервно всички европейски ,,ценности''.
197
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
колко пъти чуваме : "няма да се оправим защото нашите политици. ...."да погледнем една новина, която се премълча: РБ, Герб и ПФ искат промяна по съдебната система. .. НО. . .. БСП, ДПС и Атака не позволяват. ... тоест смятат, че е перфектна
196
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
някой беше казал, че за едно поколение време ще се изравнят жизнените стандарти в България и Гърция. ... всичко върви по план
195
29
 
15
 
! Отговори
БГ преди 8 години
ПИШАТ СЕ ППЪЛНИ ГЛУПОСТИ ЗА ГЪРЦИЯ,ПО ГОРД НАРОД СА ОТ НАШИЯ,С ПОМОЩ ОТ РУСИЯ,НО САМИ СЕ ОСВОБОДИХА ОТ ТУРСКО РОБСТВО,ДОКАТО НИЕ ДАЖЕ И НЕ ВЪСТАНАХМЕ,АМИ ЧАКАХМЕ НАГОТОВО.БОТЕВ ЗАГИНА ЗАЩОТО НИКОЙ НЕ ГО ПОДКРЕПИ,А СЕ КРИЕХА ПО ДОМОВЕТЕ СИ,КАКТО СЕГА ПРИ РОБСТВОТО НИ ОТ ЕВРОГЕЙЦИТЕ,КОИТО НЕ МРЪДНАХА ПРЪСТТА СИ ЗА РОБСТВОТО НИ ОТ ТУРЦИЯ,ДОРИ НИ РАЗДЕЛИХА НА ПЕТ ОТ БЕРЛИНСКИЯ КОНГРЕС.АБЕР ДА ВИ ЕФОБИ,ГЕЧЕТА И ДР. НЕБЪЛГАРИ.
194
7
 
7
 
! Отговори
huk преди 8 години
Gurcite...nay eftinite..nay gladnite prostitutki! Bulgariya e na godini avans ot vas...saslovtci! Ne uzo...na onaya rabota ..na bulgarite shte im piete piknyata...
193
6
 
17
 
! Отговори
Ton40 преди 8 години
Bulgaristanizaciya ozna4ava bednost i kurupciya
192
20
 
17
 
! Отговори
sirtaki преди 8 години
Публикациятя е за манипулиране на нашето мнение. Простата истина е една, Гърците ще се оправят, защото са единни и имат политици - работещи за страната и народа си, докато нашите са организирана ... Другата истина, че никога с такивапатриоти България никога няма да се Гърцизира
191
4
 
31
 
! Отговори
Sisco преди 8 години
Кога ядоха и пиха и чупиха чинии всичко беше ок, сега когато дойде ред да плащаме сметката започнахме да чупим китки, и ако може някой друг да ни плати задълженията, че ние горките така сме го загазили, че живи да ни ожалите. Еми ако искате да взедмат останалите 18 члекни еврозоната да вси платят дълга, пък вие продължавайте да пиете и да ядете. А пък за по лесно можем и останалите 10 члена на Евросъюза да се включим в плащенето на вашите сметки. то наглост, наглост ама това чак толкова...
190
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това го кажете на Бойко
189
2
 
10
 
! Отговори
до 240 преди 8 години
Не се "друсайте" прекалено много в тая горещина, мозъкът ви може да изпуши като на Соломон Паси, вашият седерастки идол.
188
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да почват да се молят на зевс за добре вре и богата реколта на маслини и мандарини, че др нр им остана ....стинясу
187
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
българизацията им е малко даже.....само туризмът ги спасява и маслините де.....
186
15
 
5
 
! Отговори
КОСТАС ЛИНКЕ преди 8 години
ГЪРЦИЯ Е КУПИЛА ОТ ГЕРМАНИЯ 800 ТАНКА ЛЕОПАРД 1 И ЛЕОПАРД 2 ХЕЛЛ ОТ 1967 Г. ДО ДНЕС !!!ГЪРЦИЯ ИМА 500 БРОЯ ЛЕОПАРД 1 Е МОДЕЛ ОТ 1967-1973 Г. , И ДНЕС ОЩЕ Е В УПОТРЕБА И Е МНОГО ДОБЪР ТАНК...А ЛЕОПАРД 2, ПРЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 15 ГОДИНИ СА ДОСТАВЕНИ 300 ТАНКА...ЗНАЧИ ОТ 1967 ДО ДНЕС 2015 Г....ГЕРМАНИЯ Е ВКАРВАЛА В КАПАН ГЪРЦИЯ И ГЪРЦИТЕ НАПЪЛНО УМИШЛЕНО.А ДА НЕ ГОВОРИМ И ЧЕ ГЪРЦИЯ ИЗКУПИ ДВЕ-ТРЕТИ ОТ ВОЕННАТА ТЕХНИКА НА ГДР, КОГАТО СЕ ОБЕДИНИ С ГЕРМАНИЯ 1991 И 1992 Г.==АРТИЛЕРИИСКИ КАМИОНИ, И СРЕДНА И ЛЕКА ЗЕНИТНО-КАРТЕЧНА АРТИЛЕРИЯ НАЙ-ВЕЧЕ.
185
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДА КАЖА АКО НЕ ЗНАЕТЕ: ГЪРЦИЯ Е БИЛА ПО ЗЛЕ ОТ БЪЛГАРИЯ ДО КЪМ 70-80Г. ПО ДОБРИЯ СТАНДАРТ ГО ИМАТ БЛАГОДАРЕНИЕ НА ЕС.НО РАНО ИЛИ КЪСНО ВСИЧКО СЕ ПЛАЩА!
184
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
МИ ТО СИ Е ЗА СТРАХ
183
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците са 100 години по напреднали от нас . Ние най малко трябва да им търсим недостатъци и да ги съжеляваме.