В Гърция се плашат: Вървим към българизация!

Зам.-шеф на парламента описа положението в мрачни краски
Обновена: 9 юли 2015 14:22 | 9 юли 2015 10:57, Елка Василева
327
В Гърция се плашат: Вървим към българизация!
Снимка: Reuters

Първият заместник-председател на гръцкия парламент от партията СИРИЗА Алексис Митропулос описва в мрачни краски ситуацията в Гърция, смятайки, че тя е резултат от жестоките искания на кредиторите.

Още по темата

"Ние сме в трагична ситуация... дилемата, която кредиторите, за жалост, са сложили на масата, е или насилствена българизация на гръцкото общество, или излизане или прекратяване на отношенията с нас", казал през телевизионния канал Мега заместник-председателят на парламента.

Той добавил, че срещата на 28-те в неделя е свикана, за да бъде унизена още повече Гърция и да бъдат сплашени държавите-колонии, които са извън еврозоната.

Нещата са изключително трудни, в никакъв случай аз не съм "за" излизане на Гърция от еврозоната, дори и в състояние на фалит, казал още депутатът, като призовал премиера Алексис Ципрас да воюва по възможно най-добрия начин за своя народ, посочва БТА.

Окончателното решение за кризата в Гърция се очаква да бъде взето в неделя от ръководителите на 28-те страни от ЕС.

Атина връчи вчера на еврозоната официално искане за нова спасителна програма, а премиерът Алексис Ципрас обеща да бъде представен "надежден" план за реформи. Без нова спасителна програма Гърция рискува да излезе от еврозоната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


327
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
142
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
160,аз не подкрепям ГЕРП, ама ти си кух като 6 хралупи и спасение няма...
141
3
 
20
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Този *** няма никакво уважение към държавите-партньорки на Гърция в ЕС,които не са членки на Еврозоната! Нарича ги "държави-колонии",в това число и България! А искат ние да сме солидарни с тях! След като са пили и яли на вересия,сега да се влачат по корем и да си плащат дълговете! НИКОЙ НЕ ИМ Е ДЛЪЖЕН,ОЩЕ ПО-МАЛКО СТРАНИ ,БЕДНИ КАТО БЪЛГАРИЯ!
140
12
 
8
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
с тоя кебапчийски манталитет дето го имаме,не виждам големи шансове за нас,а сме тръгнали гърците да оправяме.Междудругото знаете ли какво означава БГ-това е съкращението на Бай ***
139
8
 
7
 
! Отговори
Бай Ганьо- Нане преди 8 години
Браво Нане! Разсъждаваш напълно правилно.Единственото, което може да загуби роба това са оковите, но затова са нужни истински мъже с топки между краката като гърците, а не като нашите плашливи и женствени тракийски гейчета, които празнуват на Гей парада и практикуват орфическите ритуали.Прочети още на: dnes.bg/obshtestvo/2015/05/03/bednite-raboteshti-bylgari-polovin-bylgariia.262348
138
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българизация=мазохизъм,а гърците не са такива.Отново,ще им бъде разрешено да потребяват,защото са важен стратегически партньор,знаем отлично,че и Германия иСАЩ,имат дългове,които никога няма да връщат.Икономиите са за тиквеници,като нас.
137
1
 
14
 
! Отговори
тролгеносен преди 8 години
Преди 4 години фалита на гърция щеше да е пагубен за еврозоната. Западняците си затрайкаха, отписаха 100 милиарда и...........преструкторираха дълга. Вече излизането на Гърция не е проблем. Аста ла виста , бейби! Никой не е длъжен да ви налива пари а вие да се правите на велики!!
136
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мамката гръцка, ще ми се сравнявате с България. Само помощи и защити приемате от Запада заради гео-политическото значение, иначе нямаше хлеб да ядете. България да беше помагана така както вие щеше да е най-хубавата земя в Европа.
135
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Колкото е да ни обработват, че Гърция ще се срине като нас, това няма да стане. Техните политици са несравними с нашите продажни мизерабли които са лакеи на американското посолство. Нашите мизерабли се гордеят с бедността и покорността на нашия народ за което имат основна вина Костов, Царчето, Станишев, Доган и Местан и на финала Боко Тикваров. От влизането ни в ЕС да сте усетили справедливи цени на ток, вода, парно, горива, лекарства, храни и т.н. гърците ще си дръпнат напред а ние ще се мерим
134
8
 
11
 
! Отговори
антиЕС преди 8 години
гърците ще се оправят,а ние ще продължаваме да чакаме трохите които ЕС ни подхвърля,вземете се събудете и не говорете глупости.Доколкото си спомням и една Исландия беше фалирала и какво от това ,оправи ли се,оправи се
133
5
 
10
 
! Отговори
Коко преди 8 години
В Гърция ситуацията е - който каквото сам си направи, никой не може да му го направи!. Така, че няма за какво да плачат! А по повод мненията на някои колко е добре Гърция, а колко сме зле ние - зле сме щото мрънкаме по форумите за рубли, а несе борим за себе си! В днешния глобален свят и глад за квалифицирани кадри съдбата на всеки е в неговите ръце!!!
132
2
 
7
 
! Отговори
Нане преди 8 години
Наздраве Бай ***. Наздраве Вуте!Ние сме, най големите щастливци на Балканите, защото така или иначе, няма какво да загубим в кризата, защото нищо не притежаваме!Значи, че излизаме на кирия като печеливши от цялата игра! Нали Вуте?Прочети още на: dnes.bg/obshtestvo/2015/05/03/bednite-raboteshti-bylgari-polovin-bylgariia.262348,3
131
2
 
20
 
! Отговори
мазепа преди 8 години
Дядо ми разказваше как през 30-те години като изкупувал тютюн от Гърция и спирал в Кавала, Драма, Ксанти, Комотини, гръцките хлапета се събирали около автомобила му, за да го разгледат и да просят някой лев. Гърция винаги е била зад нас с изключение на последните 30 и бъдещите 10г.
130
8
 
9
 
! Отговори
antiES преди 8 години
какъвто и ход да предприеме Гърция все ще е печеливш.ЕС загуби битката в момента в който им наля пари които никога няма да се върнат
129
1
 
30
 
! Отговори
хахаха преди 8 години
Плашат гърците с българският начин на живот,както се плашат децата с баба Яга!Ако вие скъпи комшии сте се запътили към дъното,то ние ринем в тинята вече 25год.и всички политици и европейци ни обясняват колко сме добре......Така,че не бойте се-кураж!Кораба щом потъва-вода ще има за всички удавници...
128
3
 
19
 
! Отговори
ЖОРО преди 8 години
ЩОМ И ГЪРЦИТЕ НИ ВЗЕХА НА ПОДБИВ, ДУПЕ ДА НИ Е ЯКО.
127
3
 
17
 
! Отговори
Бай Ганьо преди 8 години
Лошото при нас е , че искайки да се изравним с другите ,се мъчим да ги принизим до нашето ниво !
126
6
 
21
 
! Отговори
do 157 i 160 преди 8 години
Решението е намерено -сиртакито свърши!!
125
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Комунизма не прощава на никой !
124
5
 
23
 
! Отговори
юбералес преди 8 години
До блажени са вярващитеПредставяй си, вярвай, твое е царството небесно, но гърците ядоха бял хляб през последните 20-30 години единствено благодарение на 360 млрд. евро наляти от Европа. Приказката за гърците свърши - и пак ще са си същите ***.
123
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българизацията на Гърция е неизбежна, но извън ЕС ще е трагична.