"Бедните" гърци купуват като маслини iPhone

Опасяват се, че спестяванията им може да се обезценят
12 юли 2015 18:42,
62
"Бедните" гърци купуват като маслини iPhone
Снимка: Reuters

Гърците яростно изкупуват през последните дни iPhone, компютри Mac и таблети iPad, както и всякаква друга скъпа техника заради опасения, че спестяванията им ще се обезценят при евентуален изход на страната от еврозоната. Това съобщава в. "Прото тема", като се позовава на данни от продажби, разпространени в американски сайтове.

Ситуацията на неопределеност и наличието на риск за загуба на съхраняваните в банките пари насърчават гръцките потребители да купуват различни скъпи стоки, пише изданието.

Макар големите магазини за техника да отказват официално да коментират този въпрос, през последните седмици според редица оценки рязко са се увеличили продажбите на скъпа техника, тъй като много клиенти опитват да използват наличността от кредитните и дебитните им карти, като я инвестират във високотехнологични стоки, посочва "Прото тема".

Продавачите в магазините казват, че преди известно време много хора са мислили дълго време дали да си купят лаптоп за 500 евро, докато сега купувачите все по-често бързо избират два или три пъти по-скъп модел, опасявайки се, че след няколко дни може да загубят парите си.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


62
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анониментази запетайка за разкош или за всеки случай - май и двете
41
0
 
3
 
! Отговори
Шорти Лайн преди 8 години
Гърците просто бомбят последните си кредит карти,кеш никой не вади.Ако обяват фалит банките,те няма да връщат тези кредити.танго последно ...... .
40
1
 
9
 
! Отговори
Дядо Петър преди 8 години
По-долу един "другар" пише, че за 100 години не можем да ги настигнем гърците.Така си е - ПО ЛЕЖАЧКА, ПО ШИКАЛКАВЕНЕ, ПО ЛЪЖЕНЕ - ДАНО НИКОГА ДОРИ И ДА НЕ ГИ НАБЛИЖИМ.Обаче икономически България беше много по-добре от Гърция преди войната.Но Гърция не само че остана оттатък, но и експортира стотици и може би хиляди от своите комунисти в България. Да помагат на нашите терористи в строежа на социализЪма у нас.А те веднага им построиха жилища в момент, когато ние чакахме десетилетия за панелка.
39
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Бедните" гърци купуват като маслини iPhone"Така разбирам , че гърците са като маслини ! Правилното е"Бедните" гърци купуват iPhone, като маслини
38
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
I SLED 100 GODINI NEMOJE GI NASTIGNEM GARCITE1 TAM NIKOI NE CHEKA NA MAMA I NA TATI ILI NA TATO2TAM NEVAJAT OREL RAK I SHTUKA3NA NARODA XICH NEMU PUKA
37
1
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Абе, как не са се сетили да си обърнат парите в РУБЛИ ?!?!?
36
2
 
24
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Може да съм загубен, ама ако имах пари със сигурност нямаше да ги инвестирам в техника. Компютрите се обезценяват наполовина за около 6 месеца. Телефоните горе-долу за 6 месеца до 1 година. Можеби има донякъде смисъл в бяла техника, ама ако не си търговец- за какво са ти 3 печки и 2 перални в мазето? Който го е страх да не остане гладен трябва да си купи земя. Може да засади картофи и да преживее. Така, че или статията е глупава или мозъците на гърците са завряли от горещината.
35
2
 
8
 
! Отговори
Баце ви Бойко преди 8 години
Спокойно. Айфона не става за дене. Веднъж го опитах. Благодарение на мен сте по-богати от гърците и докато те купуват айфони вие имате пари за хляб.
34
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бойко ще им изпрати картофи и тиквилично от неговата градинаи цветя какви бяха
33
1
 
52
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Като чета статията и се сетя за хуманитарните помощи,които се споменава,че мислят да им пращат и ми става някак много смешно. Той си купува iPhone,ти му пращаш хляб и мляко. :)
32
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До userТвоята е на друго мнение.
31
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГЪРЦИТЕ НЕ ГИ МИСЛЕТЕ И НЕ СЕ ТРЕВОЖЕТЕ ЗА ТЯХ. ЖИВЯХ 7 ГОДИНИ В ГЪРЦИЯ. ИМАМ МНОГО ПОЗНАТИ ГЪРЦИ КОИТО ИМАТ ПО 500 000 ЕВРО СПЕСТЕНИ ЕВРО. ЗА ТЕЗИ 30 И НЯКОЛКО ГОДИНИ ОТ КАКТО СА В ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ ТЕЗИ КОИТО НЕ СА ПИЛИ МНОГО УЗО И НЕ СА ИГРАЛИ ПРЕКАЛЕНО МНОГО СИРТАКИ СА УСПЯВА ЛИ ДА СПЕСТЯВАТ ПОЛОВИНАТА СИ ЗАПЛАТА. А ТЯ КАКТО ЗНАЕТЕ НИКАК НЕ Е БИЛА МАЛКА. А ТЕЗИ КОИТО СА БИЛИ САМО НА УЗО И НА СИРТАКИ ЩЕ ИМ СЕ СТЪЖНИ ЖИВОТЕЦА. НЯМА ВЕЧЕ УЗО. НЯМА ВЕЧЕ СИРТАКИ. ЗА ПОНЕ ЕДНА ЧЕТВЪРТ ОТ ГЪРЦИТЕ.
30
8
 
9
 
! Отговори
$oro$ преди 8 години
Нашата печатница не е спирала от 1917-та година, но от миналата година е на максимални обороти. Руската трябва да се върти 60 пъти по-бързо. Дано и издържат лагерите...
29
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Парите са били обезпечени със злато до средата на миналия век сега вече ..........................кой колко може да напечати
28
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До vivianКолега 27,дай да се разберем, златото е вечно! Дори в един момент да има лек спад в цената, метала никога няма да се обезцени! Не си ли чувал, че парите са обезпечени със злато?--------Спада не е "лек" защото беше $2000 , сега е $1200.Не коментирайте теми които не разбирате. Телефона ти върши работа докато златото никаква. Естествено "ценноста" на злато и диаманти е изкуствена, трябва да върви бизнеса. И никои пари не са обезпечени със злато, само така пише на банкнотата да вярваш.
27
4
 
2
 
! Отговори
до 24 преди 8 години
От това което "***" ***.
26
4
 
29
 
! Отговори
user преди 8 години
от грък съжаление недей да чакаш, те са гнили в червата
25
10
 
26
 
! Отговори
redordead преди 8 години
ей много просто народ коментирал тук - гърците купуват, защото се очаква вдигане на данъции ДДС, оттам и на техниката...ако си мислил да си направиш нов лаптоп или телефон за подарък след няколко месеца или по нова година, защо да не си го вземеш сега с 10-20% по-евтино, вместо да го взимаш след това за повече пари, след като така и така ще си взимаш съответната техника.Много ми е забавно как ***, дето карат дараци на по 20 години и не са ходили на почивка от 5, коментират кой колко е зле!
24
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците не са прости повечето пари от банките са изтеглени и сега под дюшеците има милиарди евро. Като въведат обезценаната драхма и извадят еврото ще се окажат мн по-богати. Но общо взето предстои хаос там
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хаха, все едно айфоните не са измислени да се обезценяват на всеки 2 години...