Гръцкият профсъюз призова: Не работете, стачкувайте!

"Адеди" призова държавните служители да бойкотират реформите
Обновена: 14 юли 2015 06:55 | 13 юли 2015 21:31,
356
Гръцкият профсъюз призова: Не работете, стачкувайте!
Снимка: архив, Reuters

Профсъюзът на държавните служители в Гърция "Адеди" призова за провеждането на 24-часова стачка в сряда, денят, в който парламентът на страната трябва да гласува приемането на реформите, необходими за предоставянето на жизнено необходимата помощ от страна на Еврозоната, предаде AFP, цитирана от "Фокус".

"Адеди" призовава държавните служители да прекратят работа, с цел изразяване на неприемане на постигнатото споразумение между Гърция и Еврозоната. Профсъюзът също така призовава държавните служители да вземат участие в демонстрация срещу предвижданите реформи, която ще се състои в сряда вечер пред сградата на гръцкия парламент.

Това ще бъде първата стачка, която ще се случи по време на управлението на премиера Алексис Ципрас. Преди да дойде на власт , ръководената от Ципрас партия "Сириза" вземаше участие в стачките и демонстрациите, насочени срещу политиката на бюджетни ограничения през 2010 и 2014 година.

Още по темата

По-рано стана ясно, че Гърция ще получи 86 млрд. евро като част от третата спасителна програма за страната. Самата Атина поиска 53,5 млрд. евро. В замяна на по-голямата сума тя трябва да изпълни редица тежки изисквания, които по време на среднощната среща често бяха определяни от наблюдателите като "почти неизпълними".

Сред тях са ключови законодателни промени, които трябва да бъдат прокарани само за три дни.

Според британския вестник The Guardian в споразумението има седем изисквания, които предполагат три дълги и изпълнени с интензивна работа дни. В този период правителството на Гърция трябва да одобри и прокара в парламента законодателство относно увеличаването на ДДС за редица дейности, като например за ресторантьорските услуги и кетъринг, и разширяване на данъчната основа.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


356
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
213
0
 
1
 
! Отговори
ха преди 8 години
Ако го направят Гърция ще стане 22 милиона .......
212
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Четох че германците подкрепят гърците и са готови да им се опрости дълга.Ето за това гърците вярват че и сега ще им се размине и не им се иска да са бедни като българите.И защо не?Не е луд този който изяде баницата,а този който му я даде.
211
0
 
19
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Най-добре да стачкуват, да не се приеме споразумението и да бъдат оставени на гръцки дра(х)ми.На Европа и писна от гръцки работи! 86 милиарда евро могат да бъдат инвестирани доста по-добре, отколкото в невъзвръщаем гръцки заем!
210
0
 
15
 
! Отговори
Пешо преди 8 години
Не работете, те българите и румънците ще ви хранят, а може и руснаците да пуснат някоя рубла
209
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е важно, колко е износа на държавата, а у кой отиват парите. Ние сме първи в света по износ на слънчогледово семе, втори в света по износ на руди на благородни метали(злато, мед), 11ти по износ на пшеница и царевица. Това отразява ли се на стандарта ни на живот?
208
16
 
2
 
! Отговори
Lukumidis преди 8 години
Много вулгар *** на куп тук бре.
207
4
 
11
 
! Отговори
Blake преди 8 години
Мче те кога са работили истински?!? Само така, продължавайте, накрая ше ядете пясък!
206
3
 
12
 
! Отговори
Ами преди 8 години
дали стачкуват или са на работа,загърците е все едно - няма разлика. Когато са на работа,гърците все едно са на разходка- няма резултат. Затова са си избрали и комунисти да ги управляват - само комунистите са хората,които са разсипвали и крадяли труда на хората. Е,сега вече в Гърция всичко си е на мястото!51441
205
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мързеливи гадни търтеи = гръцки маляки
204
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако наистина искат да помогнат на Гърция, предлагам Гърция да върне закупените килнати подводници, влаковите композиции, които не се събират на релсите и още един куп неща и да й бъдат приспаднати парите от заемите, платени при закупуването...
203
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До BG 323Само че гърците се борят точно срещу това,тъй като досега им се спускаха закони от Брюксел,и то на английски,които трябваше да превеждат и да гласуват.Сега изискват от Ципрас да анулира всички закони,които е гласувал,а те бяха в защита на бедното население на Г-я.Има и много решения от Върховния съд на Г-я,че доста закони,които са спускани от Тройката са в противоречие с Гръцката конституция.Ако Ципрас се задържи,битката срещу олигарсите ще е голяма.
202
6
 
11
 
! Отговори
BG преди 8 години
А и още нещо, *** - дори и да е така както казваш, всичко при нас опира до кадърни политици и националисти (а не като вас верни на Русия !) т.е избира ме си добри политици и всичко е наред !АМА гърците и Зевс да сложат за министър няма оправия - щото дължат мнооооого пари ! Какъвто и политик да дойде при тях - роби ще са си, щото ги държат за т..... с тия заеми
201
8
 
14
 
! Отговори
BG преди 8 години
До 331 - а, за арабите питай твоите другари, щото другаря Живков им беше първа дружка :))) Те знаят как са давали кредити и какви далавери са правели ! Обаче комунистите сте адски *** и нагли същества - винаги искате пари на готово, ама никога желаете да работите - последен пример Гърция !!! Също като в България навремето - то незнае да си напише името ама щом е верен на партия любима - директор веднага става !
200
1
 
16
 
! Отговори
да преди 8 години
гърците още нищо не са взели и няма и да вземат..те никога няма да позволят това това,което Европа сложи като условия да се случи,защото ще означава,че трябва да работят - недопустимо:))))това е първата държава в световната история рухнала,защото населението й официално и категорично отказва да работи..те не правят такива работи:))))
199
2
 
13
 
! Отговори
BG преди 8 години
До 327 - виж сега другарю, такова нещо като безплатен обят няма ! Взимат милиарди ама после ще ги връщат с лихвите ! И не ми казвай че няма заради някакви "*** конспирации" - просто никой не дава толкоз пари за нищо ! Колкото до твоите примери - ами и те са спорни :)))И през комунизма се взимаха милиарди заеми да се крепи прогнилата система и какво - едва преди две години ги разплатихме !Колкото до банкерите на ЕС - просто си купиха държава !
198
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така де. Какъв е проблема ? пари ? Това не е проблем а разход.
197
4
 
16
 
! Отговори
BG преди 8 години
Ха, ха, ха - че нали гласуваха за Сириза да им спре икономиите ?! Какво нещо е живота - как нещата се обръщат на 180 градуса :)))"Честито" на гърците - "великите" елини със своя мързел и наглост превърнаха страната си в колониална провинция на шепа банкери :))) Сега каквото им свирнат това ще правят ! Забележете на Гърция се ЗАПОВЯДВА да приеме закони !!! Ей на това му се вика точно съвременно робство, само дето гърчулята сами си го направиха :))))
196
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ехе, какво толкова е станало. Гърция ще получи 86 млрд. евро, а не желаните 53.5 млрд. евро. Нека им е зле.
195
0
 
15
 
! Отговори
Дебора преди 8 години
Научете се !Проблеми които се решават с пари не се наричат проблеми! Наричат се разходи!!
194
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Добре са те гърците а ми ни е къде сме ще си вземат парите и ще перат узо със сертаки