Топли, топли... гръцки острови за продан, моля!

Островите са около 6000. Колко от тях се продават?
Обновена: 19 юли 2015 08:24 | 19 юли 2015 07:30,
51
Топли, топли... гръцки острови за продан, моля!

Преди няколко дни беше разпространена новината, че гръцкото правителство може да продаде островите си. В Гърция островите са около 6000, но все още не е ясно колко точно са притежание на правителството. Но дори и островите, собственост на частни инвеститори, могат да бъдат обявени за продан, за да се посрещне увеличаването на данъците върху недвижимите имоти, посочва в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Вече стана ясно, че актьорът Джони Деп си е купил за 4,2 милиона евро остров Стронгили, на около 5 морски мили югоизточно от остров Кастелоризо и край бреговете на Турция. По данни от 2001 г. на острова са живели 9 души и според преброяването от тази година Стронгили е най-източната населявана гръцка територия. Островът е с площ от едва 0,22 квадратни километра.

Сред изгодните за закупуване острови е Оморфи. Той е в Йонийско море, на него има една единствена сграда, площта му е 4,5 милиона квадратни метра, дълъг е почти 2 километра и е широк още 2 километра. На 20 процента от острова има възможност за строителство. Цената му е 50 милиона евро.

Още по темата

За 40 милиона евро може да се купи остров Долича. Той се простира на 5,4 квадратни километра, а най-високата му точка е 250 метра надморска височина. Островът е в Йонийско море, няма постройки, но има над 4500 маслинови дръвчета.

За 35 милиона евро се продава Северноегейският остров, който е на половин час път по море от Атина и който е необитаем с площ от 0,35 квадратни километра.

На 15 милиона евро се оценява остров Свети Тома. С ферибот от Коринт до него се стига за 20 минути. От Атина са необходими 45 минути. Площта му е 1,2 квадратни километра и се намира в залива на Егина.

За приличната цена от 6,9 милиона евро се продава остров Нафсика с площ 5 квадратни километра. В последните години той преминаваше от едни в други ръце. Островът е изключително планински и се намира в Йонийско море.
Остров Кардиотиса с площ 1,1 квадратни километра се продава в Егейско море срещу 6,5 милиона евро. За 5,5 милиона евро може да се купи йонийският остров Нисос София с площ от 0,18 квадратни километра. Той е защитена територия, има ограничения за строителството и за преминаването на яхти близо до брега.

За 5 милиона евро може да се наеме част от остров Китнос. Той е разделен на 25 малки териториални единици и е на един час път с ферибот от Атина. Намира се в западната част на Цикладските острови. На него има двайсетина къщи, улици, ток, вода.
За 3 милиона евро се продава остров Гая. Той е разделен на 6 парцела и сега фирмата, която го притежава има разрешително за строеж на 6 вили. Намира се в Йонийско море и е с площ 0,17 квадратни километра. Излиза по-евтино от къща в Лондон.

За 3 милиона евро може да се купи и Лихнари. Това всъщност е полуостров на 10 минути път от Коринт. Площта му е 0,39 квадратни километра. Има къщи, питейна вода, улици и маслинови плантации.

Тези обекти се предлагат от фирата Прайват айлънд, специализирана в продажбата на острови по целия свят, пояснява в. "Кориере дела сера".  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
4,2 милиона евро е цената на един апартамент в Москва или Лондон.
11
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще продават и си връщат заемите, които е ял и пил, накрая трябва и да си плати!!!!
10
11
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е това не вярвах, че гърците ще ги прекарат да си продават националните богатства!Тия католици за голема гадост! Кога цмениха чипа на Ципасчо?
9
8
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
това меркел го предложи преди няколко годинивсичко ще им взематбанкерите не се различават от мутрите и мафията те даже са по9жестоки и цинични от тяхтова е новия робовладелски строй разработен от сащ
8
5
 
17
 
! Отговори
тик так преди 8 години
Толкова топли чак да се опариш ! Днес Гърция е икономически нестабилна и последното което бих сторил е да си купя от там недвижим имот. А и чичо Сам не би позволил това. Гърците могат да продават но все още не знаят че земята на която стъпват вече не е тяхна.
7
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще им купят и Енергетиката и ще плащат скъп и прескъп ток !За това беше натиска ! Като в България !
6
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имало едно време държава, наречена Гърция...
5
2
 
27
 
! Отговори
крило преди 8 години
То нали за това беше врявата до небето, нали за това натискаха гърците, за "приватизация" и "рИформи", а там има какво да се "рИформира" даже в пъти по вече от колкото у нас.Няма да бъдат само острови, чакайте първо монополите, вода, газ, ел.енергия и т.н и т.н., но първо монополите, там е най сладко........
4
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PRODAVA SE SASHTO I STOLIPINOVO-PLOVDIV.
3
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така де.Значи имало начин,да си върнеш дълговете!
2
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ ще ги изкупи набързо !Ще станат част от държавата Гърция !Ще й " купуват " всичко ...
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който и остров да си купиш от тези, няма да сгрешиш. Това са райски места и с инвестиции, можеш да избиеш рибата от туризъм.