Топли, топли... гръцки острови за продан, моля!

Островите са около 6000. Колко от тях се продават?
Обновена: 19 юли 2015 08:24 | 19 юли 2015 07:30,
51
Топли, топли... гръцки острови за продан, моля!

Преди няколко дни беше разпространена новината, че гръцкото правителство може да продаде островите си. В Гърция островите са около 6000, но все още не е ясно колко точно са притежание на правителството. Но дори и островите, собственост на частни инвеститори, могат да бъдат обявени за продан, за да се посрещне увеличаването на данъците върху недвижимите имоти, посочва в. "Кориере дела сера", цитиран от БТА.

Вече стана ясно, че актьорът Джони Деп си е купил за 4,2 милиона евро остров Стронгили, на около 5 морски мили югоизточно от остров Кастелоризо и край бреговете на Турция. По данни от 2001 г. на острова са живели 9 души и според преброяването от тази година Стронгили е най-източната населявана гръцка територия. Островът е с площ от едва 0,22 квадратни километра.

Сред изгодните за закупуване острови е Оморфи. Той е в Йонийско море, на него има една единствена сграда, площта му е 4,5 милиона квадратни метра, дълъг е почти 2 километра и е широк още 2 километра. На 20 процента от острова има възможност за строителство. Цената му е 50 милиона евро.

Още по темата

За 40 милиона евро може да се купи остров Долича. Той се простира на 5,4 квадратни километра, а най-високата му точка е 250 метра надморска височина. Островът е в Йонийско море, няма постройки, но има над 4500 маслинови дръвчета.

За 35 милиона евро се продава Северноегейският остров, който е на половин час път по море от Атина и който е необитаем с площ от 0,35 квадратни километра.

На 15 милиона евро се оценява остров Свети Тома. С ферибот от Коринт до него се стига за 20 минути. От Атина са необходими 45 минути. Площта му е 1,2 квадратни километра и се намира в залива на Егина.

За приличната цена от 6,9 милиона евро се продава остров Нафсика с площ 5 квадратни километра. В последните години той преминаваше от едни в други ръце. Островът е изключително планински и се намира в Йонийско море.
Остров Кардиотиса с площ 1,1 квадратни километра се продава в Егейско море срещу 6,5 милиона евро. За 5,5 милиона евро може да се купи йонийският остров Нисос София с площ от 0,18 квадратни километра. Той е защитена територия, има ограничения за строителството и за преминаването на яхти близо до брега.

За 5 милиона евро може да се наеме част от остров Китнос. Той е разделен на 25 малки териториални единици и е на един час път с ферибот от Атина. Намира се в западната част на Цикладските острови. На него има двайсетина къщи, улици, ток, вода.
За 3 милиона евро се продава остров Гая. Той е разделен на 6 парцела и сега фирмата, която го притежава има разрешително за строеж на 6 вили. Намира се в Йонийско море и е с площ 0,17 квадратни километра. Излиза по-евтино от къща в Лондон.

За 3 милиона евро може да се купи и Лихнари. Това всъщност е полуостров на 10 минути път от Коринт. Площта му е 0,39 квадратни километра. Има къщи, питейна вода, улици и маслинови плантации.

Тези обекти се предлагат от фирата Прайват айлънд, специализирана в продажбата на острови по целия свят, пояснява в. "Кориере дела сера".  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
3
 
! Отговори
Ръм преди 8 години
До 123Бръм, бръм, къде прочете, че дългът на Гърция не включва и лихвите? Както и да е изчислен, както и да е направен, както и да е потребен, той е огромен и е в милиарди, а посочените суми от продажбата на островите са в милиони. Тоест, дългът е най-малко 1000 пъти по-голям.
31
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
осърови се продават навсякъде по света.. но природата на Бахамите или на рая на земята -Френска Полинезия я няма на камънистите гръцки острови.. така или иначе всеки остров е част от суверенна държава, така че влагайки няколко милиона в Гръцки камъни само те прави участник в погасяването на Гръцкия дълг с новите по-високи данъци
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЗА 40 за тон злато да ги продават тук е гърция Взимаш и НЕ ПЛАЩАШ
29
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези обекти се предлагат от фирата Прайват Айлънд-----------------------------граматика, граматика
28
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЩЕ СИ ВЗЕМА ДВА и като гърците искат парите ще кажа в семейството направихме референдум така 4е ОХИ
27
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dolavqm ironia v zaglavieto. Tajnoto e obache nie si razprodadohme darjavata, a sme tragnali da pishem fermani za nqkolko gracki ostrova.
26
2
 
8
 
! Отговори
ognyanz преди 8 години
Да вземем и ние един заем, ако трябва, и да си купим остров. За много неща може да свърши работа.
25
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия няма ли да купи няколко острова, та да си спретне една военна базичка?
24
9
 
16
 
! Отговори
??? преди 8 години
Турция щяла да им изкупи 80 острова близо до Турция на преференциална цена заради количеството.В новия свят без война си придобиваш части от съседите,с пари.А Турция е богата държава,може да си го позволи.Все още от МВФ чукат за заеми от Турция,кога и ние ще ги стигнем турците.
23
4
 
10
 
! Отговори
ИФ-ЦЦ-ББ преди 8 години
Ех Българино, би трябвало и БЪЛГАРСКИ да знаеш ама ... докато сте насИление така ще е ...""АЗ съм *** и ВИЕ сте прости ...""
22
7
 
16
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Гледай българино какво става при нас в България не мисли за гръка и държавата му те имат държавници които мислят и работят всички жевеем на Балканския полуостров и трябва да сме единни като насиление
21
19
 
29
 
! Отговори
123 преди 8 години
Абе, всички тук сте икономисти, а ???Само че НИЩО не разбирате..и е видно, от постовете ви!Споменатите "300-400 МИЛИАРДА" са лихви в/у лихви, т.е. това не са пари, получени от гърците, а лихви, които са начисляват няколко фернски и германски банки. И си ги начисляват безпардонно и безразборно, НО...никой не говори за това, нали ? А се пуска в публичното пространство невярно инфо, че това са пари, ИЗЯДЕНИ от гурците и видиш ли, това им е дълг и трябва да го връщат.НИЩО ПОДОБНО! Това НЕ Е вярно!
20
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Остров Свети Тома, който е споменат в статията е вече продаден и наистина за 15 млн. евро, за колкото е обявен, купил го е Уорън Бъфет, вчера излезе новината по други сайтове.
19
3
 
43
 
! Отговори
детска мечта преди 8 години
Да имаш остров е детската мечта на човека, но като си го купиш се чудиш какво да го правиш и виждаш, че носи само неприятности и големи разходи, и го продаваш, ако има кой да го купи. Долу-горе същото е и яхтите. При яхтите има 2 щастливи момента - когато я купуваш и когато я продадеш.
18
12
 
26
 
! Отговори
Баста! преди 8 години
Тази сутрин си проверих сметките и първоначално реших да си купя 2 острова, но като размислих се отказах - сигурно ще е пълно с гърци, а на мен овце не ми трябват на острова.
17
6
 
26
 
! Отговори
А дълга? преди 8 години
Изброените горе не правят и 150 милиона. А Гърция има да връща 300-400 МИЛИАРДА.
16
0
 
40
 
! Отговори
Ted преди 8 години
Няма ли някой остров за около 1000лв?
15
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Тези обекти се предлагат от фирата Прайват айлънд, специализирана в продажбата на острови по целия свят"----------Грешката е по Фройд. Гърция даде фира.
14
7
 
12
 
! Отговори
тик так преди 8 години
Нищо не е за продан. То ако беше така , пръв Жириновски щеше да купи че от там по добре да плюе срещу запада. Неделя е все пак и от редакцията малко са се пошегували.
13
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ще бъде новия 9 септември за Европа. Ще върнат комунизъма.