Душиха за GRExit-а, готвен от Варуфакис. Нищо!

Полицията не намерила следи от хакерско проникване
8 авг 2015 11:30,
6
Душиха за GRExit-а, готвен от Варуфакис. Нищо!
Снимка: Reuters

Гръцката полиция не е намерила никакви следи от хакерско проникване в данъчната система, каквото бившият министър на финансите Янис Варуфакис твърди, че е поръчал в рамките на своя план "Б" в случай на GRExit, съобщи гръцката агенция АНА.

Полицейски източник посочил, че разследващите анализирали четири твърди диска на министерството на финансите и не открили никакъв признак за проникване в базата данни на гръцката данъчна администрация. В момента тече разследване сред персонала на министерството.

Още по темата

Варуфакис заяви в телеконферентен разговор със спекулативни фондове, че е измислил форма на паралелна на еврото валута, която можела много бързо да се конвертира в "нова драхма".

Пасажи от разговора бяха публикуване в пресата в края на юли. В тях Варуфакис твърди, че по негово искане малък екип хакнал данъчния регистър, за да създаде нелегално тайни сметки, свързани с данъчния номер на всеки гръцки данъкоплатец, така че като му дойде времето гърците да могат да използван този паралелен механизъм на разплащане към лица, на които дължат пари или за да си плащат данъците на държавата.

Премиерът Алексис Ципрас защити бившия си министър и каза, че е разрешил на Варуфакис да подготви "защитен план" в случай че Гърция бъде принудена да излезе от еврозоната.

В крайна сметка Ципрас избегна кризата, като прие трети спасителен план, обвързан с нови мерки на драстични икономии, отбелязва АФП.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този, Варуфакис се прояви като "гола вода". Всичко, което приказваше беше изречено и написано преди него от чуждата преса и врачки. Та и с GREXIT-a. Изглежда го бива главно в трошенето на гипсови чинии.
3
1
 
1
 
! Отговори
Имани преди 8 години
Новият световен ред го иэграждат пред очите ни!!! Пълен контрол над хората и държавите, чреэ кредитите, доларите, еврото, банковата и прочиее ИЭКУСТВЕНИ СИСТЕМИ!!! Хората се унищожават, като се подтиска тяхното съэнание!!! Чудовищна инерция, не поэволяваща да се раэбере НАПЪЛНО СТАВАЩОТО!!!
2
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Големи политици, само путиН е по-голям. Той е 1.20 висок, но е по-голям
1
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То по мутрата му си личи, че не е в ред...абе ***.