BG полицаите – синоним за бруталност за бежанците

"Ютарни лист": Мигрантите не смятат Хърватия за приятелска
16 сеп 2015 10:17, Елка Василева
74
BG полицаите – синоним за бруталност за бежанците
Снимка: Reuters

Бежанците, които са блокирани от сръбската страна на границата с Унгария,  са уплашени, разказва хърватската активистка Наташа Пушич.

"Те питаха дали е вярно, че Хърватия е 100% християнска страна, както и дали хърватските полицаи са наистина жестоки като българските, които за тях са синоним на бруталност", обяснява Пушич.

В очите на бежанците от Близкия изток Хърватия не е приятелска страна, защото вчера предпочитаха да седят пред телената ограда на сръбско-унгарската граница и да чакат унгарците, макар и да ги смятат за жестоки, да се смилят над тях, а не да тръгнат от Сърбия към Хърватия, пише "Ютарни лист".

Още по темата

Щом обаче унгарските власти изцяло затвориха границите на страната през нощта срещу вторник, 1000 бежанци, които не бяха успели да влязат в Унгария, започнаха да разпитват за коридор през Хърватия.

Робер Хадад от Латакия е мислел да стигне през Хърватия до Германия, където да продължи следването си, но чул, че Сърбия и Хърватия са водили война помежду си и освен границата двете страни ги разделят и минни полета, както и Дунав, който не може лесно да се премине.

Добри думи за Хърватия нямаха и десетте бежанци сирийци, които преди два дни опитаха нелегално да влязат в Хърватия от Сърбия. Това потвърди Сухаил Тохиди, 26-годишен иранец, който живее в Нови Сад.

"Те са били арестувани 10 минути, след като влезли в Хърватия, взели са им отпечатъци, а полицията ги заплашила, че могат да избират: или ще поискат убежище, или трябва да напуснат страната. Не помогна и това, че казваха, че само искат да минат през Хърватия", обяснява Сухаил.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
1
 
! Отговори
Уточнение преди 8 години
До анти паразитКакви ги говориш? Прочети малко и тогава пиши. В Йордания има 1 милион и 400 000 сирийски бежанци. Там се намира най-големият бежански лагер в света - казва се Заатари- цял град от 100 000 души.
38
1
 
19
 
! Отговори
Киро Либераста преди 8 години
А защо всички тези хора са без паспорти? доколкото знам Сирия издава паспорти на гражданите си? АЗ кат оходя в Хърватия ме посрещат любезно, имам парички, пия и ям и преминавам спокойно към Италия. Без паспорт ще ме арестуват веднага. Тия какво искат? къде са им тескеретата? как са стигнали дотам? защо като са 1000 може а като съм сам не може? това не са бежанци а тарикати. стига сте скимтяли в защита на тия!
37
1
 
5
 
! Отговори
Krastonosec преди 8 години
Podcovecite razbirat samo kato zaigrae sopata
36
18
 
3
 
! Отговори
.................. преди 8 години
ПОВРЪЩА МИ СЕ ОТ КОМЕНТАРИТЕ ВИ
35
0
 
27
 
! Отговори
Някой си преди 8 години
Бълфарската полиция - най-толерантната полиция! Бие всички без да дискриминира по раса и религия!
34
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 34Доколкото четох все още по границата между тези две държави има минни полета остатък от войната при разпадането на Югославия.Прекрасно! Насочете бежанските потоци нататък!
33
0
 
22
 
! Отговори
Чудя се преди 8 години
Защо Румънците ни връщат бежанците? Те нали също са членове на ЕС? Сигурно си пазят държавата , за разлика от нас.
32
0
 
2
 
! Отговори
111 преди 8 години
до 44 сигаретку найдтся българите не просят. Българите са самите приемащи
31
0
 
26
 
! Отговори
123 преди 8 години
Абеее многоуважаеми сънародници, защо ми се струва че на вас все ви пречат полицаи, военни лекари, дето все на ръка ви искат а нищо за любимите ви политици които буквално разрушиха родината ни. Стига сме писали ами ставайте и се разбуждайте. С полиция и лекари лошо но без тях по-лошо.
30
4
 
40
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Най посли да чуя нещо добро за населението свършено от полицията! В крайна сметка и навика на полицаите да бият е намерил адекватно приложение! ВСЕКИ ПОЛИЦАЙ БИЯЧ НА ГРАНИЦАТА!!!
29
16
 
21
 
! Отговори
vesko02 преди 8 години
По принцип са брутални към слабите и беззащитни същества,
28
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До !!1. Сигурен ли си, че всички плащаме данъци, защото не съм останал с такова впечатление.2. Те казват ли, че не искат да работят и да си плащат полагаемото. Естествено има немалък процент, които отиват да висят на врата на европейците, но само не ми казвай, че от нас няма такива. Особено едно определени, дето спяха в Булонския лес. Сега ще се изкараме чисти като сълза от сърна и добре дойдоха някакви орди, че да ги вменим всички грехове, които до оня ден се вменяваха на румънци и българи.
27
3
 
59
 
! Отговори
граница преди 8 години
Хърватите не са глупави като нас, оставили са минирана границата. Ние извадихме 300 000 противопехотни мини от границата с Турция и Гурция, сега всеки си минава както иска.
26
1
 
40
 
! Отговори
партиен член преди 8 години
А тия от И Д да не би да са по мили и учтиви.?Хърватия е спокойна и сигурна държава но , за тези които спазват закона.
25
2
 
63
 
! Отговори
Азъ преди 8 години
Не полиция а Армията на границата. И с големите сопи. Така се прави ред. Така има и ред в мюсюлманските страни. Там бият и не питат. Така трябва и тук.
24
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не само за бежанците са синоним на бруталност.
23
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Доколкото четох все още по границата между тези две държави има минни полета остатък от войната при разпадането на Югославия.
22
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми полицията бие, когато не спазваш закона. Щото как е в Сирия, Йемен, Сауд Арабия? Там не им ли е по-добре? Една ''култура" са.
21
1
 
44
 
! Отговори
rty преди 8 години
То е ясно че не са никакви бежанци и е въпрос на време да ги въоръжат и да почне клане на християни. Не да ги бият полицаите, а военни са нужни и да стрелят на месо.
20
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами аз познавам няколко полицая само дето не ги карат да им целуват краката на бежанците техните шефове..Кафе им носят,линейки им викат телефони с преводачи си купуват.Само сексуално не ги задоволяват.Наташа като иска пълно олабване да идва да я опъват.