Думите на Ердоган за Хитлерова Германия – изопачени

Турското президенство излезе със спецобръщение към медиите
1 яну 2016 22:00,
228
Думите на Ердоган за Хитлерова Германия – изопачени
Снимка: Reuters

Турското президентство заяви, че изказването на президента Реджеп Тайип Ердоган за системата на управление в Хитлерова Германия е било интерпретирано погрешно и че той не я е давал за пример за ефективна президентска система, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Метафората на Ердоган за Хитлерова Германия бе изопачена от някои новинарски източници и бе използвана в точно обратния й смисъл", посочва турското президентство в изявление.

Там се допълва, че изказването му е имало за цел да покаже, че изпълнителната президентска система може да съществува в унитарна държава и не зависи от наличието на федерална система на управление.

"Нито президентстката, нито парламентарната система е гаранция срещу злоупотребата с власт", заявяват от турското президентство.

"Ако със системата се злоупотреби, това може да доведе до лошо управление, имащо за разултат катастрофи като в Хитлерова Германия. Важното е да има справедливо управление, което да служи на страната", се казва в писмото.

"Неприемливо е да се твърди, че Ердоган е представял Хитлерова Германия в положителна светлина", допълват от турското президентство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
5
 
! Отговори
до кери преди 8 години
"Защото ако греша, му обещавам, че в първия работен ден за тази медия, ще изпратя всички скандални и недопустими от закона коментари в една обществена медия до всички органи оторизирани да вземат необходимите мерки!"Ако не са те таковали дълго време и те сърби катеричката, просто си поискай от някой тираджия да ти начеше крастата
12
5
 
7
 
! Отговори
Западналевропеец преди 8 години
Долу украйна и турция фашисти....подкрепят терористи
11
2
 
8
 
! Отговори
до кери преди 8 години
"не знам, дали ти е известно, но има решение на Брюксел, според което електронните медии носят съдебна отговорност за публикуване на коментари като този"Не знам дали ти е известно, но ми е през дедовия за решенията на Брюксел и за хленченето ти по темата.
10
1
 
9
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Този е ислямизиран хитлер...... Призна си го
9
1
 
0
 
! Отговори
Семов преди 8 години
Лили и до там ще стигнем.
8
3
 
5
 
! Отговори
до лили преди 8 години
Да не забравиш да се оплачеш и на арменския поп.
7
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Nai golemite rasisti sa Turcite!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Диктаторите и "демократично" да са избрани, си остават диктатори !
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Късно е за оправдания, *** се давайки за пример нацистка Германия и сега не може да убеди никой, че съвсем случайно я е споменал ама в друг смисъл. Никой не се сеща случайно за Хитлер.
4
2
 
7
 
! Отговори
ODESSA преди 8 години
Тоя ***, да каже нещо за Кемал Ататюрк.
3
5
 
13
 
! Отговори
Иди Амин преди 8 години
"През 1939 г. България е на 6-то място в Европа икономически на 3-то място в Европа по образование."Какво значи това "6-то място в Европа икономически" ? По брутен вътрешен продукт ли, по бюджетен излишък ли, какво ? Защото по първия показател само Албания е била по-зле от нас, а по втория няма дори да говорим. През 1945 комунистите заварват само 500 километра асфалтиран път в цялата страна. С такава инфраструктура направо първи сме били в Европа, "икономически"...
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А трябваше да каже много повече неща за положителните страни на хитлерова германия. И щеше да привлече симпатии сред хората.
1
1
 
6
 
! Отговори
Тъпчооооо преди 8 години
Колко ГЛУПАВ трябва да си,за да кажеш, за да споменеш нациска Германия пред журналист?