Думите на Ердоган за Хитлерова Германия – изопачени

Турското президенство излезе със спецобръщение към медиите
1 яну 2016 22:00,
228
Думите на Ердоган за Хитлерова Германия – изопачени
Снимка: Reuters

Турското президентство заяви, че изказването на президента Реджеп Тайип Ердоган за системата на управление в Хитлерова Германия е било интерпретирано погрешно и че той не я е давал за пример за ефективна президентска система, предаде Ройтерс.

Още по темата

"Метафората на Ердоган за Хитлерова Германия бе изопачена от някои новинарски източници и бе използвана в точно обратния й смисъл", посочва турското президентство в изявление.

Там се допълва, че изказването му е имало за цел да покаже, че изпълнителната президентска система може да съществува в унитарна държава и не зависи от наличието на федерална система на управление.

"Нито президентстката, нито парламентарната система е гаранция срещу злоупотребата с власт", заявяват от турското президентство.

"Ако със системата се злоупотреби, това може да доведе до лошо управление, имащо за разултат катастрофи като в Хитлерова Германия. Важното е да има справедливо управление, което да служи на страната", се казва в писмото.

"Неприемливо е да се твърди, че Ердоган е представял Хитлерова Германия в положителна светлина", допълват от турското президентство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
0
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 8 години
господа драскачи колко стаж има путин като политик и президент-кои може да го стигне добър президен добра нацияи добър политик обичан от народа си май това е достатъчно пак ще ревете рские не идват на нащо море
52
0
 
4
 
! Отговори
ФАКТИ ! преди 8 години
До ПУНТА-МАРА приказки. 83Да много от комунистите оплюват европейските лидери Германия, Франция и Великобритания а отиват там да работят ХАХАХА ! Защо отивате да работите по ЕС и САЩ? Ходете си на Москва да бачкате във бедна Русия ! Щом толкова сте влюбени във Руснаците не ходете да работите по ЕС и САЩ не сте желани, ходете във бедна Русия да бачкате !!!!!
51
0
 
2
 
! Отговори
Веско до Русофилите преди 8 години
До Анализ 87Анализ подкрепям те аз също предвиждам същото !Русия хубави дни не я чака, радвам се че доста от вас са млади момчета, във близките години като остареем ще ги видим заедно тези дни и пак ще обсъждаме по медиите за руснаците !
50
1
 
1
 
! Отговори
Анализ преди 8 години
До Анонимен 84 и 85Скоро Руската Федерация ще се разпадне, Федерираните държави ще станат независими и суверенни държави, а от "великата" Руска Федерация ще остане една малка по народ и територия държава която след още години може да се погълне от Китайската империя която е почти 2 милиарда и имат най малкото 4 - 5 милиона армия, а могат и повече армия да отделят защото имат достатъчно голям капацитет !
49
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредната пропаганда на Русия от ИТАР ТАСС и подпомагането за Руската пропаганда от Българската медия - БЪЛГАРСКА ТЕЛЕГРАФНА АГЕНЦИЯ (БТА) !!!
48
5
 
3
 
! Отговори
до 999 преди 8 години
Верно е ,че крият ,но какво да се прави. Путин сам си го изпроси. Тръгна да се заяжда с Ердоган , медийно , а оня само това е чакал. Такъв урок му даде ,че Путин започна да се държи , буквално като махленска клюкарка.
47
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 999Скоро р*доган ще яде ядрената тояга и вместо к*рана ще учите Менделеевата таблица на изуст.
46
3
 
2
 
! Отговори
ПУНТА-МАРА приказки. преди 8 години
Комунистите ---ВСЕ ПРОТИВ ГЕРМАНИЯ, ГОВОРЯТ....АМА ДЕЧИЦАТА ИМ , ВСЕ ТАМ ХОДЯТ ...ХА,ХАААА.....Оня ден ---ЕДИН АТАКИСТ/комшия/ , СЕ ВЪРНА ОТ ГЕРМАНИЯ....и след празниците ---пак ЗАМИНАВА ЗА ТАМ....!!ЕДИН ДРУГ/атакист/ ОТ МААЛАТА ....ОТИДЕ у АНГЛИЯ КАТО МИЯЧ НА КОЛИ----И ....НЕМА ВЕЧЕ ВРЪЩАНЕ...ХА,ХА,ХААААА....А, Чух--че ше взима и брат си...!!!!!
45
8
 
1
 
! Отговори
ЗА ИРАК Е ВЕРНО! преди 8 години
ПУТИН ---И ОТ ТАМ ЯДЕ ШАМАРА на ТУРЦИЯ И ЕРДОГАН!!!Що се правите , на утрепани пуйки... И НЕ КАЗВАТЕ ИСТИНАТА??!
44
6
 
25
 
! Отговори
Голям Шлем преди 8 години
Путин му разказа играта. Коз, коз...и кюрд пика.
43
4
 
18
 
! Отговори
Turkofob преди 8 години
God Bless Putin.
42
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пуйките все ги е страх от Хитлер-обаче все в Германия емигрират
41
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пътнико свиден ...пътнико млад
40
1
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Е щом цензурирате определения, ще използваме - На "прикрит" нацист което пък е по - точно медиите му виновни!
39
1
 
5
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
И тоя *** не били го разбрали!
38
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прочетете в сайто на Дойче велеМ "Фебруние Акьол беше избрана за кметица на град Мардин на изборите за местна власт през 2014 година. Тя е на 27 години и е асирийска християнка. Следвала е арамейска филология. Арамейското ѝ име е Фаброния Бено, но тя няма право да го ползва, тъй като съгласно турските закони всеки жител на Турция трябва да носи турско име." - Те не са ли хит*лери-сти?А тук, в Б-я, турския посланик ходи по турските сели и празнуват годишнина от възродителния процес.
37
2
 
23
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 67. Имам уважение .... само към тези, които ме уважават. Уважавам религията само на тези, които уважават моята, уважавам чуждо мнение и различия, но само на тези, които уважават моето мнение и моите ценности. Не мога а уважавам хора, които искат със сила да ми налагат вярвания и традиции, които искат да отцепят земи от родината ми, вместо да поднесат извинения за кървавите си престъпления. НЯМА ДА ГИ УВАЖАВАМ!!
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Спрете с тези ежби, сръдни - поне на празниниците имайте уважение. Нима това иска Бог от вас. с каквото и име да се обръщате към Бог - Аллах или Исус - нима мислите, че той одобрява кавгата между отделните народи? та нали чак до Вавилонската кула всички народи са били от едон племе и са почитали един Бог
35
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Луди ли сте? делите се на българи, турци, арменци. Точно това искат политиците от вас. Всички вие сте български граждани. Нова година е - светъл празник за всички народи. Турция допреди 10 години бе много светска държава, но ЕРдоган я ислямизира. Това обаче не значи че турците у нас са лоши, говорил съм с турци в Кърджали и с помаци в Девин, Якоруда и Триград - мюсюлманите в България са съвсем нормални хора. Знаете ли че половината ни празници съвпадат . Гергьовден е много близък до Хедерлези.
34
20
 
5
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
..Turciya...edinna..nedelima...vechna! Imperiata se zavrushta....idvat po huvavi dni za cjovechestvito