Полицията е по петите на българката, свързана със замразения труп

Жената от година е в България, въпрос на време е ареста й
13 яну 2016 13:00, Елка Василева
3
Полицията е по петите на българката, свързана със замразения труп
Снимка: архив, Reuters

Българските и гръцките полицаи са по следите на 45-годишната българка, съпруга на на 65-годишния грък, чийто замразен труп беше открит в Атина вчера, пише „Български новини“.

Пълните данни на жената са известни.

Въпрос на часове е нейното задържане в България, твърдят осведомени източници.

Гръцката полиция чрез Интерпол е уведомила българската полиция и в момента се провежда съвместна акция за издирване на жената, смятана за основен свидетел на зверското престъпление.

Още по темата

Българката е преминала границата на 7 януари 2015 година, 10 дни преди да бъде обявен за издирване гръцкия моряк, неин съпруг.

В отдела по убийства и сигурност към гръцката полиция са в течение на цялата връзка между двамата съпрузи, завършила с този трагичен край.

Двамата се запознават през 2003 година в България и решават да се оженят. Месеци по-късно българката ражда син на гърка, който от една година се намира с майка си в България.

Според някои информации на името на сина има открита банкова сметка със сумата от 230 хил. евро.

Бракът не продължил дълго време и двамата решили да живеят в различни жилища.

Имало свади и разправии заради детето, като според съседите те доста често свършвали и в съда.

Съдебният лекар е в очакване да се размрази трупът, за което са необходими няколко дни, за да бъде извършена аутопсия и бъде установена причината на смъртта.

Според информация във фризера има следи от кръв, което означава, че жертвата е имала външни рани.

Според криминалисти много са загадките около мистерията с трупа. Ако българката от една година живее в България и не е плащала наем, което е и причината за посещението на съдия изпълнител, това означава, че все пак някой е плащал тока в жилището, тъй като фризерът е работил според репортаж на гръцки медии.

Трупът бе открит от съдия изпълнител. Първите часове бе обявено, че става дума за български гражданин, а часове по-късно полицията информира, че тялото е на гръцки гражданин, моряк по професия, женен за българка, с която бил разделен. През януари 2015 г. той е обявен за изчезнал.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Незнайно защо, всичко що е расло и пасло по бугарашко е диво. От бугарашко дори псе не се взима, глуупавият грък жена си взел.
1
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Горещите" гръцки тарикатлъци не вървят пред "хладния" български разум и фризер.