Премиерът на Македония подава оставка

Така открива пътя за предсрочни парламентарни избори
Обновена: 14 яну 2016 21:29 | 14 яну 2016 21:27, Елка Василева
8
Премиерът на Македония подава оставка
Никола Груевски. Снимка: Reuters

Македонският премиер Никола Груевски обяви тази вечер, че ще подаде оставка утре, в съответствие с договорения с посредничеството на Европейския съюз график, за да открие пътя за предсрочни парламентарни избори на 24 април, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В телевизионно обръщение към нацията Груевски обясни решението си с миналогодишното споразумение за намиране на изход от политическата криза в Македония.

Още по темата

"Утре ще изпратя писмото с моята оставка на председателя на парламента, 100 дни преди официално (предвидената) дата за изборите", каза македонският министър-председател.

Груевски се съгласи на предсрочни парламентарни избори по време на политическата криза в Македония миналата година. Неговото правителство бе обвинено в масови подслушвания.

Политическите опоненти на Груевски намекват, че искат изборите да бъдат отложени, отбелязва Ройтерс.

Европейският комисар за разширяването Йоханес Хан ще пристигне в Македония утре за разговори с премиера и лидерите на останалите водещи политически сили в страната по прилагането на споразумението.
 

/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
БОЙКО ПЕЕВСКАТА МАША КАКВО ЧАКА.ТРЯБВА ВЕДНАГА И ТОЙ ДА ПОДАДЕ ОСТАВКА.НЯМА НИКАКВА ВОЛЯ ЗА ЧЕСТНОСТ И ПРОМЕНИ НИТО В СЪДЕБНАТА СИСТЕМА НИТО В КАКВОТО И ДАЕ.ДОЙДЕ НА БЯЛ КОН И СЪС СТРАШНИ ЗАКАНИ ЧЕ ЩЕ ВКАРА В ЗАТВОРА ПЕЕВСКИ ЦАЦАРОВ ДОГАН УОВЧЕВ СТАНИШЕВ.А ВИЖДАТЕЛИ ДРАГИ СЪНАРОДНИЦИ КАКВО НАПРАВО,СТАНА СЪС ТЯХ НЕРАЗДЕЛИМИ ПРИЯТЕЛИ.ДАЖЕ ХОДИ В КИТАЙ ДА ТЪРСИ И МУ НАМЕРИ ПАЗАР ЗА ЦИГАРИТЕ НА ПЕЕВСКИ.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Една албанска медия - вестник или телевизия каза преди няколко месеца, че във Фиром има около 600 активни сръбски агенти, които са политици, обществени фигури, бизнесмени и журналисти. Нищо няма да се промени, т.к. самите фиромци са нагаждачи и върти-капи, къде са парите и далаверата там са и тия ...
3
1
 
9
 
! Отговори
Бг преди 8 години
Ей смачкаха го горкия. А всичко е уж случайно, само дето бяха налети сума ти пари и сума ти хоря бяха платени и глупости правени от една уж демократична държава-терорист номер 1. В посолството на една заокеанска страна в Македония работили 600 души. Какво ли правят в малка бедна страна като Македония ?
2
1
 
6
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Ето на! Има от кого да си вземе пример Меркелица!
1
7
 
7
 
! Отговори
Скопянеца преди 8 години
Правителството на ВМРО и Груевски са пробългарски и имат горе-долу рабиране че македонската история е българска, разбиха много лъжи за Тодор Александров примерно, говорят повече за сръбските и гръцките злосторства, но общо взето нещата вървят бавно, защото сръбското лоби все още държи много от главните позиции в бизнеса и обществото.