Стотици хотели в Гърция обявени за продажба

Очакваната от собствениците им цена е общо ?1,7 млрд.
18 яну 2016 21:00,
12
Стотици хотели в Гърция обявени за продажба
Снимка: Investor.bg

Гърция изпрати рекордна 2015 година по отношение на туризма – посетителите са повече, растат и приходите. За някои хотелиери обаче кризата не спира и стотици хотели са обявени за продажба, съобщава „Катимерини“.

Само в последните 40 дни за продан са обявени 482 хотела, а очакваната от собствениците им цена е общо 1,7 млрд. евро.

Броят на хотелите в продажба обаче е значително по-голям, защото са взети предвид само обявите за продажба, публикувани от началото на декември 2015 година насам, признават от гръцкото издание. Стотици са хотелите, които са обявени за продажба преди месеци и все още сделка не е реализирана, а някои собственици са избрали други начини за разгласа на желанието си да се отърват от хотела си.

Голяма част от обявените за продажба са малки хотели, което поставя под въпрос устойчивото развитие на туристическата индустрия в южната ни съседка.

Сред обявите обаче присъства и петзвезден хотел в Ханя, вторият по големина град на о. Крит. Общо 66 са обявите за продажба на хотел на острова, а обявената от собствениците им стойност е общо 348 млн. евро.

106 са продаваните хотели в Халкидики, а исканата цена за тях е 406 млн. евро. Хотелиери продават и 53 обекта на Йонийските острови за общо 202 млн. евро.

Една от причините за лошото състояние на хотелиерската индустрия е значителното намаление на броя на местните туристи. По тази причина се увеличава броят на необслужените кредити от страна на хотелиерите, сочат анализи.

Още имотни новини можете да прочетете в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още по темата: хотели в ГърцияГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Продават се само западнали, неподдържани и неатрактивни хотели. Абсолютно неизгодни откъдето и да ги погледнеш. А им искат пари като за седемзвездни.
8
0
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
сорос да им изкупи островите хотелите нищо не струват гърция да не приема повечемигранти обратно към турция нали европа и даде вече 5 милиарда
7
2
 
17
 
! Отговори
Кало преди 8 години
Всички реформи и изисквания на МВФ и Световна Банка трябва да бъдат детайлно изобличени и методично отхвърлени и заличени от българската действителност. Тези изисквания до голяма степен са причината за ниския стандарт на живот в България. Прочетете за политиките на МВФ и Световна Банка и се информирайте че те водят до икономически упадък в станите които взимат заеми от тези р0бовладелски структури. МВФ и Световна Банка са икономически убийци на растежа и благополучието на една държава.
6
2
 
15
 
! Отговори
Кало преди 8 години
Казвал съм го и преди ако България не се измъкне от икономическото робство на МВФ и Световна Банка тя никога няма да отлепи от дъното а хората ще измрат и ще емигрират поради ниския стандарт на живот причинен от изискванията на МВФ. Заемите които има България към тези структури трябва да се върнат като се изтеглят други от институции които нямат наглостта да диктуват монетарните политики на страните длъжници.
5
1
 
14
 
! Отговори
Кало преди 8 години
Веднага щом започнат да се въвеждат подривните "реформи" и изисквания на МВФ и Световна Банка икономиката на която и да е страна рухва и се превръща в страна от третия и четвъртия свят чиито активи са разпродадени на безценица или както казват "приватизирани" (private - частен). Приватизирането е минаването на един държавен актив който работи и печели в полза на цялото общество в ръцете на малцина западни "бизнесмени" което лишава държавата от средства за поддържане на базови социални дейности.
4
0
 
4
 
! Отговори
моторков преди 8 години
Преди години бизнеса по островите беше семеен.Някой имаше магазин,друг таверна,трети хотел.Постепенно се отвориха големите хотели,това най верочтно е било условие за да се отпусне някой заем,от тези които сега трябва да се връщат.през това време големите хотели изядоха малкия бизнес.Компанийте които карат туристите,са същите които и държат хотелите или тяхни партниори.Сега ввзеха да фалират и ще продават,и ще дойдат още големи хотели.И вишиста Йорго ще работи в хотела за малко пари.
3
1
 
4
 
! Отговори
до Гошо Умното преди 8 години
То добре , ама Меркел СПЕЦИАЛНО си ги е поканила в Германия, някак неудобно става..Все едно-ела ми на гости ,та да видиш как хубаво посреща комшията..
2
0
 
1
 
! Отговори
чуденка преди 8 години
Дали да не си напазарувам ,един, два..
1
5
 
26
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 8 години
Меркел да...изкупи гръцките хотели и да настани там арабските мигранти.Ще им излезе по...евтино,отколкото да ги...интегрират в Германия.