Бившият гръцки премиер Георгиос Папандреу се разделя със съпругата си

Причината била връзката му с холандка
20 яну 2016 10:00, Елка Василева
3
Бившият гръцки премиер Георгиос Папандреу се разделя със съпругата си
Георгиос Папандреу и съпругата му Ада. Снимка: архив, Reuters

След неуспешния край на правителството, което оглави и на последвалите му политически ходове, бракът на бившия гръцки премиер Георгиос Папандреу също преживява своя залез, пишат гръцки медии.

Според публикации той вече не живее заедно със съпругата си Ада Папандреу, а причината за това е връзката му с холандка, с която той се запознал случайно на един от Спорадските острови, пише GRReporter.

Слуховете за проблеми в брака на бившия премиер започнаха още през април миналата година. Тогава се появиха и първите публикации в гръцката преса, според които той и съпругата му са взели решение да се разведат. В отговор на статиите от пресофиса на Георгиос Папандреу бе издадено съобщение, което опровергаваше категорично информацията.

Преди седмица обаче се появи нова публикация, в която отново се твърдеше, че Георгиос и Ада Папандреу вече не са заедно и са решили да пристъпят към развод по взаимно съгласие. Този път от офиса на бившия премиер не бе издадено опровержение.

Според статия в електронното издание protothema.gr Ада Папандреу вече живее сама в семейното жилище в предградието Кастри, а Георгиос Папандреу се е преместил в крайбрежна къща край Атина. Публикацията опровергава както че съпругата му се е преместила в апартамент в луксозния квартал Колонаки, така и че бившата вече двойка се готви да разтрогне брака си в съдебната зала.

Според източници на изданието задълбочаването на отношенията между бившия премиер и холандката, която се описва като „жена на средна възраст” изострили отношенията с неговата съпруга. Въпреки мекия си характер Ада Папандреу не могла да понесе поредния, далеч не политически каприз на своя съпруг, затова и последвала раздялата.

Изданието посочва, че проблемите между двамата се задълбочили след решението му да сформира нова партия преди парламентарните избори на 25 януари миналата година. Ада се противопоставила категорично на този сценарий, тъй като смятала, че той е обречен на провал и би могъл да навреди на надеждите, че 26-годишната им дъщеря Маргарита би могла да продължи политическата традиция на фамилията Папандреу. Очевидно той не се вслушал в думите ѝ и учреди партията, която обаче не успя да влезе в парламента. Така очакваното „голямо завръщане” на Георгиос Папандреу в политиката се превърна в „голямо фиаско”.

Георгиос и Ада Папандреу са заедно от 26 години, като преди това бившият премиер е имал друг брак, от който има син.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
мислещ преди 8 години
Не е лошо да подмени този старец, тя заслужава нещо по добро, а дъртия пръч само си мисли яе става за нещо.....ха ха ха
1
1
 
1
 
! Отговори
Reens преди 8 години
Отличен избор за водеща новина.........