Гръцките моряци започват 48-часова стачка

Фермерите пък готвят блокади на пътища
Обновена: 20 яну 2016 09:17 | 20 яну 2016 09:02, Елка Василева
1
Гръцките моряци започват 48-часова стачка
Снимка: архив, Reuters

Гръцките моряци започват от днес 48-часова стачка с искане за оттегляне на законопроекта за реформа в пенсионната система. Стачката ще засегне и прехвърлянето на бежанци от островите към пристанище Пирея, предаде БНР.

Фермерите в Гърция обявиха, че са в готовност от днес да започнат блокади по пътищата срещу договорения с кредиторите скок на данъците. Те настояват за среща с премиера.

Тракторите на фермерите са разположени в близост до централни пътни артерии. Някои фермерски съюзи все още се организират за протести, други вече са готови с местата, където ще блокират пътища. От Лариса вече са категорични, че започват блокиране на магистралата. От Халкидики струпват техника в близост до летището в Солун, но оставят отворени основните пътни артерии. Много трактори се насочват и към пристанищата, без да информират дали смятат да блокират пътища.

По посока Серес - Промахон също се увеличават фермерите, готови да протестират, без да затварят граничния пункт с България. Селскостопанска техника има струпана и около Драма и Кавала.

Не може да се предвиди къде ще има блокади, защото практиката на фермерските протести е изненадващо да блокират основни пътища в Гърция. Подготвят се и демонстрации по островите. Пълни блокади не се очакват, докато не се проведе среща на фермерите с премиера.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: стачкаГърция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари