Почина Мустафа Коч – президент на империята "Коч холдинг"

55-годишният мъж получил инфаркт по време на тренировка
Обновена: 21 яну 2016 15:25 | 21 яну 2016 15:00, Елка Василева
89
Почина Мустафа Коч – президент на империята "Коч холдинг"
Мустафа Коч. Снимка: архив, Reuters

Мустафа Коч – президент на най-големия турски бизнес конгломерат е починал в Истанбул след инфаркт. Той си е отишъл на 55-годишна възраст в американската болница на фондация „Вехби Коч”, съобщава „Хюриет дейли нюз”.

Крупният бизнесмен е откаран в държавна болница рано сутринта. После с хеликоптер е преместен в болница "Вехби Коч", която принадлежи на фондация на семейството, но не е могъл да бъде спасен. Лекари съобщиха, че е получил инфаркт, докато е тренирал. Първа помощ му е била оказана от неговия бодигард и треньора му.

Мустафа Коч е президент на „Коч холдинг” – най-големия индустриален конгломерат в Турция. Той постоянно присъства в класацията за топ 10 на най-богатите турци.

„Империята край Босфора” е оценена като една от 200-те най-големи компании в света. Дейността на семейния конгломерат обхваща всички сфери на икономиката - търговия и производство на хранителни стоки, битова техника, автомобили, банково и застрахователно дело, финансови услуги, информационни технологии, енергетика, строителство, туризъм.

През 2003 година Мустафа Коч пое президентския пост в холдинга от баща си  Рахми Коч, който през 2014 година беше обявен за четвъртия най-богат турчин.

За много бизнесмени каже ли се Коч, се подразбира Турция и обратно.

Коч холдинг има много контакти със САЩ и с много страни по света.

Коч холдинг бе инвестирал и в България, с веригата супермаркети Рамстор.

Мустафа Коч е от третото поколение президенти на холдинга. Син е на Рахми Коч - президентът, който се оттегли поради напреднала възраст и остави ръководството на холдинга на Мустафа Коч. Същият три мандата досега бе президент на Асоциацията на турските бизнесмени, най-влиятелната организация на едрия бизнес.

Преди време Мустафа Коч, който страдаше от наднормено тегло, си направи операция за свиване на стомаха и за кратко време бе свалил около 40 кг.

Мустафа Коч има две дъщери. Погребението му ще бъде на 24 януари, в неделя. Следващият в йерархията Коч холдинг е братът Али Коч.

Президентът Реджеп Тайип Ердоган, премиерът Ахмед Давутоглу и много политици от Турция, а и от света, изпращат съболезнователни телеграми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още по темата: ТурцияМустафа Коч
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от ЮАРЕй, не ни бъркай нас с някави българи !!! Къде и какви българи е имало и има нас не ни интересува !!! Тук, по нашите земи са живяли и живеят само и единствено ТРАКИ !!! Ако някой може да докеже че у нас, по нашите земи са живяли българи, нека го докаже !!! Но до ден днешен такъв факт не е известен !!!
30
7
 
7
 
! Отговори
Началото на края преди 8 години
Отиде по дяволите обръча на Доганя...
29
2
 
12
 
! Отговори
Кара Коч преди 8 години
И богатите плачат
28
2
 
14
 
! Отговори
ааааааа преди 8 години
А ша ми разправят,че спорта бил полезен.
27
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ястреб Османлията Сега го видях .... за жена му де .... Не ставай смешен !!! Провери хубаво ! Тая "рускинята" луд го направи ! Та самолет ли не и купува, та остров ли, та жилища на роднините си ли, .... какво ли не беше ..... и на края каза че не иска да живее с него ??? После какво е станало, вече не знам ! Може и да се е върнал при предишната си жена, която наистина е туркиня !!!Ей, човече ??? И аз съм "ял" от парите на този !!! Добре знам кой е !!!
26
11
 
8
 
! Отговори
от ЮАР преди 8 години
До ПутевИзобщо не е мит. Генетиката днес е ТОЧНА НАУКА. Четете малко съвременни статии. Тюрките са от корена на Бялата Раса, куманите, които са най-чисти тюрки са руси, рижави със сини или зелени очи. Това е оригиналната тюркска раса.
25
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Турски новини ?!!!!!!!!!
24
4
 
12
 
! Отговори
Тико преди 8 години
По добре дебел, но жив - отколкото слаб, но умрял !
23
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лека му пръст на човека. Човек незнае какво и кога ще го застигне.така ,че радвайте се на това което имате и не ламтете излишно за пари , (това не означава да спрете да се развивате), и не се ядосвайте или притеснявайте излишно(това нищо няма да промени). Живота е 1, втори шанс няма да имате.
22
1
 
13
 
! Отговори
VIVACOM FOREVER преди 8 години
Що не си пиеш ракията, бе аркадаш, ами се чекнеш и умиргаш!? Ще пия едно за тебе - щеше да купуваш ВИВАКОМ по едно време, май!?
21
7
 
27
 
! Отговори
Путев преди 8 години
До от ЮАРТова е некъв велик мит за турците. Тиражиран от пропагандата.Турците са си турци - такива квито са. Като Реджеп Иведик са, *** по-ниски.При султаните е имало много европейци (приели исляма). Самите султани са имали повече българска/гръцка/украинска кръв отколкото турска. Повечето им жени са от балканите и украйна. Тка че прадядото на батко ти Коч може да е бил венецианец или всякакъв друг.
20
4
 
2
 
! Отговори
Путев преди 8 години
Али Реза,пое властта!
19
18
 
17
 
! Отговори
от ЮАР преди 8 години
До gtfОригиналните турци (или тюрки, което е едно и също) са наистина руси, светлооки хора. Те са послдедната вълна от варвари извиращи от извора на Бялата Раса в Централна Азия. Турците в днешна Турция на 90% са потомци на жителите на Анатолия от 8 хиляди години насам и под 10% (именно светлите) са с прадеди от Централна Азия. Подобно е и в България. Централна Азия като прародина на Бялата Раса се потвърди окончателно от генетиката.
18
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Джобните му са сега пръст и червеи, а България върви напред!
17
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На 55?Добре си е поживял.......Ще си харчи парите на оня свят.
16
2
 
11
 
! Отговори
333 преди 8 години
до членска карта 7 Съгласен съм с теб за геополитикатаи,че Щатите имат пръст,но не може да не отбележим ,че имат бизнесначинания работещи успешно над 40 години и на-важното конкурентноспособни на европейския пазар дори,значи техните мениджъри или подтсавени лица,ако искате така да ги наречем, са много по-успешни от нашите назначени,които описах :)
15
2
 
15
 
! Отговори
gtf преди 8 години
До Анонимен 13, и аз съм на мнение, че на вид не прилича на турчин. Според думите на турците, компанията е голям дарител и коректен работодател. Не е кой знае каква тайна, че в близкото минало (вероятно и сега), няколко фирми в България бяха/са собственост на "коч".
14
4
 
30
 
! Отговори
Членска карта №7 преди 8 години
До 333Не пресолявайте манджата! Докарал ги бил Форд и нам кой си. Геополитиката ги докара, геополитиката! Същата геополитика, която повелява в България само келнери и *** да движат икономиката! Чичо сам искаше силна Турция и си я направи. Казвам го без да подценявам труда на турците... Дисциплинирани и работливи хора. Но големите инвестиции се правят от политиците! Нищо, че ви тъпанят за Пазара, който решавал всичко.
13
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен #6"Банкянският коч и той тренира :)---Кочът е за разплод. А банкянският, колкото и да тренира, не става за това. Виж, за курбан става - и месо бол, и лой си има...
12
5
 
24
 
! Отговори
Пак Аз преди 8 години
Преди години имаше търговска верига в България на Коч холдинг и се казваше Рамстор. Това за тези, които не са го чували. Фамилията Коч се ползва с уважение и между обикновените турци. Явно са си ги извоювали.