Нов ужас край гръцките брегове – 8 деца се удавиха

Издирват се още десетки сред вълните на Егейско море
Обновена: 28 яну 2016 12:59 | 28 яну 2016 12:55, Елка Василева
53
Нов ужас край гръцките брегове – 8 деца се удавиха
Снимка: архив, Reuters

Голям морски инцидент край остров Самос причини смъртта на 14 нелегални имигранти, 8 от които са деца - три момиченца и пет момченца. Гръцката брегова охрана издирва още 20 души сред вълните на Егейско море.

До момента не се съобщава какви са причините за новата бежанска трагедия, но местни жители споделят, че гледката на осемте детски телца е мъчителна, пише GRReporter.

Още по темата

Местните власти са обявили тревога в сряда вечерта, когато на брега около Кокари е бил намерен мокър изтощен мъж. Единственото, което е могъл да каже на спасителните екипи, е било, че е пътувал с лодка от Турция, но не е знаел нито колко хора са се намирали на нея, нито къде точно се е обърнала. Спасителната операция започнала веднага и в нея участват кораби на гръцката брегова охрана и на FRONTEX, както и един хеликоптер.

До момента са спасени 10 души, които се намират в състояние на шок и не могат да дадат информация нито за броя на пътниците, нито за причините за обръщането на лодката.

Междувременно организацията “Лекари без граница” алармира, че около 35 на сто от имигрантите, които пристигат в Гърция са деца и често пъти лодките с бежанци приличат на детски градини.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още по темата: ГърциямигрантиСамос
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Коментатор преди 8 години
Поне няма да порастнат и на 14 г възраст да убиват западни граждани които се опитват да им помогнат.
34
1
 
1
 
! Отговори
Диванен Политолог преди 8 години
Ужасно е. Но новината има и своя положителна страна:8 бели европейски момичета ,техни връсници, са спасени от бурка, джамия и тормоз.А за удавените: нека Нептун ги приеме милостиво в царството си.
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Децата са отвлечени . Хвърлят ги в морето нарочно, май.Какви бежанци в Гърция? В Турция няма война
32
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно ви казвам, да не дава Бог да ми се налага, но никога не бих изложил детето си на такъв риск!
31
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мястото на сатрапа рдоган и неговия паткан таватглу е в зандана Сибиристан.
30
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези мигранти не знаят ли как и къде се преминават граници? Не знаят ли че нарушават законите на държавите през които минават? Не знаят ли опасностите на които подлагат децата си? Как да ги съжалиш, как да им дадеш подслон. За мен е очевидно, че тази миграция е организирана от ИД за дестабилизирана на цивилизованите държави и внедряване на терористи. Децата са само за параван.
29
3
 
3
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
Нали в Сирия са Путин и Асад, бе......ха,ха,хааааааааааааа...ЗА КАКВО БЕГАТ ТОГАВА....??!!ДА СЕ СПАСЯВАТ ПРИ ТЕХ...ХА,ХА,ХАААААААА....НЕ С НАДУВАЕМИ ЛОДКИ ПО МОРЕТО....!!!!САМИ СА СИ ВИНОВНИ!!!!НИЕ --КВА ВИНА ИМАМЕ ...А??!!!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко е!
27
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо родителите им са ги качили на надуваема лодка в морето?! Те сами са си виновни. От какво бягат в Турция? Да си стоят там.
26
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
бас хващам че децата са удавени нарочно за съчуствие такива трява да се посчрщат с АК 47. и до 29 пич изкарай си главата от 3aдника и се огледаи
25
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде стига вече със сълзливата ви пропаганда! Видяхме ги децата в Кьолн какво направиха! Не искаме такива деца повече! Затваряйте границите и изхвърлете всички деца, които вече се намират в Европа обратно откъдето са дошли!
24
32
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Откакто руснаците почнаха да бомбардират с цел да убият колкото се може повече граждани и да им сринат градовете, бежанската вълна се засили многократно.Никаква борба срещу ИДИЛ не е.
23
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой им проби лодката или с пробой им продаде таз лодка,кой кара или управлява със свидетелство-капитанско право задължително щом е за плаваща детска градина,а бре тия там се подиграват с човечество кат се почне с неуредиците със Сирия,цепене на територии,изритване на местното населени,смесване на вербовани наемници от вси страни и религии и с цветове на партии демек разни партизани имащи училища религиозни в напреднали до 20 Г страни плюс една за очко пък пращащи и по цвят бандюги цветнали били
22
0
 
22
 
! Отговори
м..да преди 8 години
За тия дето са ги натоварили- разстрел. А новината да се разпострани сред бъдещите мигранти, за да си помислят добре преди да тръгнат
21
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Dnes.bg, изгубихте мен и семейството ми като читатели.Не разбирам с какво коментарът ми предизвика изтриването му? Защото споменах убитата шведска доброволка, за която кой знае защо почти не се писа и говори? Или защото казах, че това с рискуването живота на децата, ми напомня на едни наши *** посестрими и братя, които си бутат децата под колите, за да искат после пари?Жалки сте. А и неграмотни често.Всичко хубаво - сайтове, дал Господ!
20
10
 
13
 
! Отговори
rumen72 преди 8 години
а вие Българи спомняте ли си преди 15г. как висяхте пред посолствата за визи и как се отнясяха с вас като с кучета, май сте забравили, а сега същата тази европа ще направи и .вирк. на т.нар. БЕЖАНЦИ.
19
0
 
30
 
! Отговори
Блокиран в Дневник преди 8 години
Аз ако тръгна с моите деца на надуваема лодка през черно море, кой ще бъде виновен като се удавят - ИД? ЕС?Съжалявам, да се сърдят на мало-умните си родители
18
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Първо, трафикът на хора трябва да се наказва с доживотен затвор без право на замяна в целия ЕС. Второ родителите на тези деца трябва да бъдат съдени и вкарвани в затвора или депортирани за това престъпление. А не да се поставят на социални помощи, че да родят още 5 деца, които ОТНОВО да не гледат.
17
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те ги пуснали сами европа ги съжалява, без да знае, че са бъдещи джихадисти
16
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
edna hubava novina :) 8 mangala po malko