Румъния иска да привлече повече руски туристи

"Адевърул": През миналата година те са били 30 000
29 яну 2016 14:44, Елка Василева
13
Румъния иска да привлече повече руски туристи
Снимка: архив, Reuters

Представители на няколко румънски туристически агенции и на Националната агенция по туризъм са на посещение в Москва, за да представят на местните туроператори оферти за почивка на румънските плажове, съобщава в. "Адевърул".

Румъния предлага на руските туристи почивки на черноморското крайбрежие и в делтата на река Дунав, както и обиколки на историческите области Буковина и Марамуреш. Румънските туристически агенции ще представят на руснаците и потенциала на румънския балнеотуризъм, в който бяха направени големи инвестиции през последните години. Офертите ще чуят над 100 руски туристически агенции.

Председателят на Националната асоциация на туристическите агенции в Румъния Аурелиан Марин заяви, че голямото предизвикателство е броят от 30 000 руски туристи в Румъния миналата година да нарасне значително, започвайки още от тази година. По думите му основният продукт, търсен от руските туристи, е пакетът "ол инклузив", който предлагат дестинации като България и Турция.

Представители на Асоциацията "Крайбрежие-Делта на Дунав" са имали вече контакти с основни туроператори в Русия и са започнали преговори за въвеждане на чартърни линии от големите индустриални центрове в Русия към румънското черноморско крайбрежие.

Един от най-големите руски туроператори - KMP Group, е проявил интерес към пакети за ВИП туристи в 4- и 5-звездни хотели в Румъния, посочва "Адевърул".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още по темата: РумъниятуристиРусия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
гости преди 8 години
"Румъния иска да привлече повече руски туристи"Ами да потопятв Черно Море някой от военните транспорти на Русия за Сирия и мисля до 24 часа, Румъния ще се напълни с руснаци, по суша, въздух и вода ще им дойдат на гости.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1Тайланд отбеляза 10-тократно увеличение на българските туристи - вече са 2000 души. Те консумират много риба в палмови листа, а двама са се подложили на тай-масаж. Няма данни за шопинг - разгула им. Не купуват скъпоценни камъни, много са претенциозни.
5
2
 
4
 
! Отговори
От Русия- с любов преди 8 години
Защо руснаците обичат да се отпуснете в България? Защото те смятат, че българите са техните добри приятели и братя по православната вяра . Ако не не сме приятели, ако не сме братя- руснак ще напусне България, , защото в света има много по- добри места за почивка, наистина!
4
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
aide nai-nakraq da se utarvem ot tiq kalpaci.Putq da ne im prati I opal4enci posle na sasedite.
3
3
 
6
 
! Отговори
кмет от ГЕРБ преди 8 години
Нека бедните руснаци да идват в БГ на почивка на Слънчака, пиенето при нас е ефтино почти без пари. А по-богатите руснаци да ходят у Гръцко,те не ни интересуват, не са наша таргет група.
2
5
 
11
 
! Отговори
:) преди 8 години
Голяма борба е за "лошите" и "бедни" руснаци. Има само един проблем, руснаците има къде да си дадат парите. В Гърция тази година ще е пълно с руснаци. Гърчолята вече почнаха да вдигат цените по този повод. Ама те си нямат "специалисти" дипломати като Тиквоний и Роско Пуделарски, които да развалят градени с векове връзки.
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като са ви толкова хубави румънските курорти, защо лятото не си седите в румъния, а се изсипвате в България. Колкото и голяма реклама да се опитвате да со правите, нашите курорти и жени са по добри от вашите, нямате шанс, руснака си обича България