"Море за руснаци" на символични цени от ?10 в Румъния

Северните ни съседи се борят за 100 000 руски туристи годишно
2 фев 2016 11:14, Елка Василева
79
"Море за руснаци" на символични цени от ?10 в Румъния
Снимка: архив, Reuters

Румъния, България и Гърция се борят да привлекат руските туристи, след като президентът на Русия Владимир Путин поиска от сънародниците си повече да не почиват в Турция заради дипломатическия конфликт между двете страни, пише румънският вестник "Гъндул".

"Не можем да си позволим да изгубим сравнението с Турция и България в услугите, предлагани на руските туристи", заяви на специализирана конференция председателката на Националната агенция по туризъм Анка Павел-Недя, цитирана от агенция Аджерпрес.

Руският турист, който ще се откаже да отиде в Турция или Египет, ще дойде в Румъния, свикнал с услугите, които предлагат тези държави, а също и в България, и ние не можем да си позволим да загубим съревнованието с тях, посочи Анка Павел-Недя.

Националната агенция по туризъм и Националната асоциация на туристическите агенции в Румъния организираха официално посещение в Москва в периода 27-29 януари. В румънската делегация бяха включени 20 местни туроператора, припомня агенцията.

Председателката на Националната агенция по туризъм Анка Павел-Недя заяви, че от туристическа гледна точка Румъния не трябва да изпуска "възможност като пазара на Руската федерация".

Според нея част от 15-те милиона потенциални туристи от Русия може да дойдат в Румъния. "Можем да привлечем през следващите две-три години до 100 000 руски туристи годишно", каза Павел-Недя и предупреди, че Румъния трябва да се възползва от настоящия контекст, тъй като няма да трае дълго.

Към момента туристическият поток от Русия към Румъния е около 24 000 души, отбелязва Аджерпрес. Председателката на Националната агенция по туризъм посочи, че тази институция ще окаже подкрепа на румънските туроператори да правят бизнес на руския пазар.

Георге Фодоряну, член на Националната асоциация на туристическите агенции в Румъния, отбеляза, че към момента Румъния разполага с не повече от 15 оторизирани екскурзоводи с руски език. Според него Румъния може да привлече студенти от Молдова, които да специализират в тази насока.

Румъния е предложила на Русия програма "Море за руснаци" с цени до 10 евро за нощувка в 4-звезден хотел, пише "Гъндул". Председателката на Федерацията на асоциациите за туристическа реклама на Румъния Корина Мартин заяви след посещението в Русия, че програмата "Море за руснаци" ще има абсолютно специални цени за настаняване, дори символични, за да привлече руските туристи.

"Програмата е замислена така, че да привлече интереса на руските туристи и да бъде много под цените, които предлага България", заяви Корина Мартин, цитирана от "Гъндул". /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още по темата: румънияруски туристи
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Балкантурист, кой те е излъгал, че туризмът в Бг. е доходоносно перо за страната?
50
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Има сериозни затруднения да се дойде до румънските курорти пеша.
49
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За 10 евро, малко ще дойдат. За 5 все още може.
48
6
 
4
 
! Отговори
копанарин преди 8 години
мамалигите ако искат и без пари да си ги канят после пак ще се чудят как да ги изгонят
47
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 52В Русия своето Черно море, защо да отидете в Румъния или България?
46
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен56хохлите - отново истерия?
45
3
 
15
 
! Отговори
Балкантурист преди 8 години
В начало изгонихме немските туристи, след това френските и белгийските, напът сме да изгоним и скандинавските, последият сезон и руснаците бяха значително по малко от предни години. Туризмът беше едно от последните доходоносни пера в агонизиращата ни икономика и ние сме на път да го унищожиме. Бог да пази България!
44
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Искам да попитам българите едно.Защо когато през пролетта на 1913г. притежаваха цялото Беломорие от Солун до Истанбул и държава с територия от 160хил.км2,те нападнаха гърците за да им вземат и Солун и сърбите заради един окръг в Македония.Ясно е че тази заповед беше дадена от немския хомосексуалист начело на държавата тогава.Но ме е яд че от толкова достойни български генерали не се намери един дето да го спре!
43
2
 
7
 
! Отговори
АлексСПб преди 8 години
Няма смъсъл .. ако си беден студент и искаш "много евтино море"- Азовско или Каспийско...по-евтино няма... В Румъния едва ли има смисъл да си ходиш на море от Русия.
42
7
 
7
 
! Отговори
rusnak преди 8 години
Тия румънци са луди. Та 10 евро това е цял барел с наш нефт за една нощувка. Няма да се договорим.
41
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Лошо, лошо, нефта пак тръгна надолу. Румънците ще трябва да свалят на 5 евро нощувките за руски "туристи".
40
6
 
14
 
! Отговори
Дане преди 8 години
Миналото лято пообиколихме курортите в Гърция и единодушно решиме, че кракът ни повече няма зтъпи на нашето черноморие, превзето от мутри и местни дерибеи.
39
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Море за руснаци" на символични цени от ?10 в РумънияТова е ужасно скъпо за руските туристи, че то вече толкова им са заплатите на руснаците, а алчните румънците искат да им ги вземат за една нощувка.
38
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За цена от 10 евро в четири звезди и аз ще се пиша руснак!Приятно ми е ,казвам се Серьожа,покажете ми хотела за да дойдем и ние с моята Наташка.
37
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До РЕАЛНОА ние ги чакаме да фалират--е балъци сме....ушaнки сте
36
5
 
3
 
! Отговори
Gost преди 8 години
А место да помислят за нас сега ревнали от морето няма работа ами на тия троини цени нап им сложиха катинар мисля нап е време да сложат катинар на биенето на цени и на курсовете за шофиори и така ще има ред в държавата не едни да караме на600 а едни на 300 кво е това а ионко блее
35
8
 
3
 
! Отговори
123 преди 8 години
До Анонимен 52Ако можех - 20 +са ще сложа! :)
34
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 47Далаверка си е - ***, дървениците и мухъла, общите тоалетни и бани, намръщения мутреещ персонал, бонус. Чалга от всякъде безплатно, а за любителите на биоразнообразието освен водорасли, медузи и щипалки - уникалните за българското черноморие кафеви акули.
33
24
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дай Боже да се махнат от българското Черноморие!
32
3
 
10
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Ясно,че тур. *** злобеят,за загубата на руски туристи.Но руснаците пак ще дойдат при нас. Нашето черноморие е по-топло от румънското.Ще има и за нас и за румънци и за гърци ,не се косите.