Гърция блокирана от общонационална стачка

Днес няма да работят бензиностанциите и аптеките
4 фев 2016 07:24, Петя Славова
19
Гърция блокирана от общонационална стачка
Снимка: БТА

Възможно е протестите да усложнят още повече ситуацията по границата с България, където вече дни наред протестиращи фермери организират блокади на граничните пунктове, съобщава БНТ.

Заради 24-часовата стачка в южната ни съседка, градският транспорт ще се движи само в определени часове, като тролеите и надземното метро изобщо няма да работят. Таксиметровите шофьори също протестират. Няма да работят бензиностанциите и аптеките.

Очакват се блокади и на граничните пунктове с България. През целия ден болниците ще бъдат с ограничен личен състав. Днес и утре няма да работят също моряците и пристанищните работници, което ще блокира и водния транспорт.

Още по темата
От Министерство на външните работи препоръчват на цялата територия на Гърция да се избягват местата с масови обществени мероприятия като митинги и шествия.

Транспортните фирми и пътуващите с автомобили при планиране на пътувания се призовават да следят актуалната обстановка заради очакванията че освен граничните пунктове е възможно да бъдат блокирани входните пътни артерии в големите градове и да се стигне до задръствания.

Общонационалната стачка е трета след преизбирането на лявото правителство на Алексис Ципрас през септември. Тя е свикана от двата основни синдиката в страната, които призоваха гърците на протест срещу предложените от правителството данъчни и пенсионни промени, които са част от третата международна спасителна програма на страната.

Тройката кредитори на страната поиска от Атина да намали разходите за пенсии, които са най-големи в Европейския Съюз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
A.b. преди 8 години
Samo protesti im dai na marzelivite garci.Vaobste na im se raboti.Vseki povod da ne rabitiat za tiah e praznik.Poviarva te mi,godini nared sam gi gledala.
11
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Протестират хората и стачкуват ,а тук Боко щеше да прати жандармерия да смаже и разгони стачкуващите и останалата част от народа щеше да си кюти и дори да злорадства ето по кое се различаваме от гърците
10
0
 
5
 
! Отговори
до 9 преди 8 години
учителския синдикат синдикат съществува само на хартия. По-време на най-голямата учителска стачка Кастревица предаде учителите. Последва издигане в кариерата а за неудобните продължаващи с исканията настъпи време за разчистване на сметки и уволнения!
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И като стачкуват какво от това. Без реформи няма да им дадат пари . Така , че ще останат и без пенсии и без заплати . Имат над 300 милиарда заеми . Явно ще трябва да излизат от еврозоната и да връщат драхмата .
8
7
 
3
 
! Отговори
свинаря преди 8 години
Гърците дори имат групи,които палят банки и къщи на управляващи. Дано при нас някой ден се създаде организация,която се бори за справедливост,нещо като едновремешното ВМРО
7
0
 
8
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Без приемате на най болезния закон няма транш. Без транш няма пари за пенсии и т.н.
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А у нас избраха Куневата и никой от учителския синдикат не си показа муцуната на улицата.Еее, не може сега да си развалят ваканцията.
5
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересен начин за предаване на новини у нас! Хората се борят за правата си! Борят се за нормален живот и да не бъдат експлотирани. Борят се срещу корупционните схеми източващи публичните средства, а у ни казват колко са лоши, че не работят и блокират пътища и граници!
4
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такова нещо в Бг възможно ли е ?
3
0
 
5
 
! Отговори
минчо преди 8 години
Няма истински профсъюзи това е истината. Чакат като корморани да си напълнят джобовете с чл. вноски толкоз
2
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българите спят ли, спят. Сладък сън. След събуждане ще четат Робинзон Крузо.
1
4
 
9
 
! Отговори
Georgi преди 8 години
Emi da tova sa Garcite! Edinen narod i pravqt protest, blokirat vsichko i se sabirat sumati narod...Balgarskiqt variant e 2000-3000 choveka v nai dobriqt sluchei se sabirat v Sofiq ili Varna i cqlata durjava chaka taq shepa narod da napravqt promqna dokato si piqt rakiika vecher sled rabota za 500lv.