Пламъци, сълзотворен газ и "Молотов" в Атина

Сериозни сблъсъци избухнаха и в град Солун
4 фев 2016 15:24, Елка Василева
40

Снимка: БТА

Виж други галерии »

Сериозни сблъсъци между анархисти и членове на полицейските отряди за борба с масовите безредици почти разтуриха грандиозното стачно шествие в Атина. На площад Синтагма пред гръцкия парламент има пламъци, сълзотворен газ и дим от петролни бомби "Молотов", пише GRReporter.

Сблъсъците продължават в централната част на Атина – между улиците "Стадиу" и "Песмадзоглу", както и в квартал Ексархия.

По-рано неизвестни нападатели нанесоха побой над журналист от общинското радио "Атина 984", който отразяваше стачните протести за медията. Журналистът е откаран с линейка в болница със следи от удари по цялото тяло.

Сблъсъци има и в Солун, където бяха ранени двама зъболекари – участници в стачното шествие. По-рано протестиращите фермери се опитаха да съборят с трактор желязната врата на министерството за Македония и Тракия.

В стачката участват представители на всички професионални групи от държавния и частния сектор, работещите на свободна практика, фермери, таксиметрови шофьори, безработни и пенсионери. Показателно е, че в редица големи градове като Солун, Лариса и други са затворени всички търговски обекти и заведения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още по темата: Гърциясблъсъци
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Охлорацията в Гърция си действа в пълна сила.
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Слави Трифонов на иска да прави референдум !Първо го наклеветиха в жълтите вестници ,че е Г.ЙВчера го викаха в полицията на разпитВие сериозно ли мислите ,че у нас е демокрация?Тука е мутринско полицеиска диктатура
20
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какви протести искате да има като ония на СДС ли !?Развод ми дай развод ми дай и повече не ме мъчи вземи панелите трабанта ,но въздуха ми остави.Днес 25 г по късно да останеиш без работа плащаш 16.8 лв. Здравни вноски без право на обезщетение .Имах 3 месеца неплатени и дадох 75 лв. с лихвите кожито са толкова високи колкото ако оставиш на влог 3500 лв. в някоя банка.Днес не е време за протести защото нищо няма да променят .
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да да излезте да протестирате и без това орязват заплатите при пенсиониране на полицайте поне ще им ги върнат на старото.
18
2
 
6
 
! Отговори
пешо преди 8 години
точно сега гърция трябва да работи, а не да стачкува... тия анархисти побойници трябва първо да си намерят боя, ама хубаво, и после да се затворят някъде. разбирам че си ***, ама чак толкова *** да си, че да очакваш някой да те храни без да работиш - и като не се случи да потрошиш всичко около себе си - прекалено е.
17
8
 
12
 
! Отговори
Men преди 8 години
Довиждане Гърцияяя....Тия сами се бутат да ги изхрвърлят от цивилизования свят.
16
4
 
4
 
! Отговори
ха-ха преди 8 години
До do 727 типично словоблудство на ограничено мислене са твоите писания а ти усещаш ли се кави си ги писал браво
15
9
 
11
 
! Отговори
do 7 преди 8 години
Металът и рокът е продукт на западната култура. Така, че вземи си смени снимката, умнико! Стига си писал простотии за западната култура, защото хората на запад работят, мислят и печелят пари! Докато ти ги плюеш и обвиняваш за проблемите си и се правиш на родолюбец без пукната пара в джоба си. Усещаш ли къде куцат нещата? В твоя манталитет на крепостен селянин и вечно мрънкащ, но нищо разумно неправещ.
14
2
 
4
 
! Отговори
отговора е преди 8 години
До Анонимен 24в пост 18 ...ако можеш да четеш...*** !
13
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е истината. Народа трябва да е единен за да се очисти от ***.
12
3
 
23
 
! Отговори
fsd преди 8 години
Нашите медии нещо много слабо отразяват този протест в съседна Гърция. Не трябва да се отварят очите на хората, че дори гърците, които живеят в пъти по-добре от нас, намират поводи за протести. Нас ни убеждават колко зле ще е някога Гърция, а пък ние бяхме зле, сега сме зле, а в бъдеще още по-зле. Нашите управляващи се страхуват само от протести, но от онези спонтанните без уговорки и канене по 1 месец във фб.
11
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да правят какво искат гърците. То бива малоумщина от тяхна страна. Защо не хванат онзи плешивия убавец, бившия им министър и не го разпънат на кръст а? Неговото правителство изкара 10-15 години на власт и опоска всичките европ пари, а за да им замаже очите на гърчулята им увеличи пенсиите и им раздаде 15-та заплата. Кво реват сега. Ако искат да си разтурят цялата държава, вече не ме интересува. 1000 евро пенсия касират тези, а нямат инфраструктура дори като хората. *** пълни!
10
8
 
16
 
! Отговори
аз ако съм преди 8 години
грък...мързелив а те всички са такива вместо да стачкувам си хвърлям паспорта и отивам в германия да се обявя за бежанец !! меркел ще ме храни и ще си живуркам на аванта .те и без това гърците приличат на арабели....само да не се изтърват да чупят чинии из германията
9
7
 
20
 
! Отговори
това се казва народ преди 8 години
за пример вдигат се като едно за .....и за какво точно се вдигат ?? реформи не искат...искат си раздутата администрация...незаслужените пенсии корупцията...европа да ги издържа..защо ли ми приличат на бежанците ? и двете групи искат лек живот на чужд гръб ...
8
2
 
13
 
! Отговори
До 15 преди 8 години
Ти луд ли си?Виц: Мъж не се прибрал през нощта. Жена му се обадила на всичките приятели и те всички казали, че е у тях и в момента спи. Това е мъжка солидарност.Жена не се прибрала през нощта. Мъжът прозвънил приятелките й и те всички казали, че не са я чували. Това е женска солидарност.В България вдигат цените, а протестират в Полша. Това е профсъюзна Солидарност (полският профсъюз)Вицът се разправяше през 80-те и се водеше политически. Ако не си го разбрал, имам още по темата.
7
2
 
17
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
40% гласуваха за Ципрас, при положение че вече се беше изметнал от лъжливите обещания. Но без орязване на пенсийте няма транш, а без транш....
6
5
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ставай българино вижте гърците какво прават а ние бачкаме за доган и пеевски и мафията.Много ще караме със пенсия от 180 лева.
5
8
 
39
 
! Отговори
Грък преди 8 години
Ние ще стачкуваме докато ЕС клекне и ни даде пак пари да ядем и пием без да работим.Вие българи, като част от ЕС също ще ни давате пари.
4
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Bravo Bravo bravo !!!Nie BGto. . Sme sviknali minimum 500 god.Jalko, ama istina.
3
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Do OXI..Revaha ne revaha... te hapnaha, a nie vse oshte go duhame :))))Evalata na garcholiata.. samo moje da se uchim ot tiah!!