Гърция не се успокоява, нищо вече не работи!

Германски медии за прогнозите за предсрочни избори в Гърция
5 фев 2016 10:14, Елка Василева
85
Гърция не се успокоява, нищо вече не работи!
Снимка: архив, Reuters

"Нищо вече не работи", коментира германският телевизионен канал НТВ по повод на стачките в Гърция. "Обща стачка парализира Гърция, работещите в почти всички отрасли протестират срещу реформите и съкращенията в страната. С демонстрации и стачки гърците искат да парализират страната - още едно изпитание за кабинета на премиера Ципрас", посочва медията.

Още по темата

Берлинският "Билд" споменава за предсрочни избори и прогнозира мрачно бъдеще за Гърция.

"Следващ колапс заплашва Гърция, премиерът Ципрас се стреми към предсрочни избори, в обкръжението му се чува, че той няма друг избор. В следващите седмици Ципрас ще поиска от президента разпускане на парламента, макар че официално това бе опровергано. Последствието от това ще бъдат предсрочни избори през пролетта или най-късно в началото на лятото. Това ще са трети избори за година и половина. Подобно нещо ще доведе до застой, до спиране на реформите, а може би и до неплатежоспособност на държавата", посочва германският вестник.

Позовавайки се на германски и гръцки медии, германската версия на американския сайт "Хъфингтън пост" също прогнозира предсрочни избори в Гърция през пролетта.

Изданието прави извода, че за първи път, след като пое управлението на страната през януари миналата година, премиерът няма подкрепата на обществото и на партньорите. Правителствени кръгове изтъкват, че Ципрас напразно се опитал да намери нови правителствени партньори за предстоящото гласуване в парламента на законопроекта за данъчни и пенсионни промени. В същата публикация изданието се спира и на стачките от последните дни в Гърция с оценката, че ситуацията в страната е "критична".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
1
 
4
 
! Отговори
Gogo преди 8 години
До Gaskoingщо бе на нас тъй си ни аресва.. маъохисти сме си, обичаме да ни обичат по всякакъв начин!
31
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и какво ще се промени като има нови избори , ще дойдат следващите който ще приемат още по строги мерки срещу народа а той протестира неправилно , десетки години лапаха едни евро пари и не плащаха данъци , единственият им избор е да напуснат евро зоната , и въпреки което им се възхищавам за смелоста на народа че излизат и протестират за всичко а ние тук сме *** и си мълчим ако ще държавата и да потъва ние пак мълчим
30
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпросат е ,че взетите заеми не отиват у хорта от които искат да ги връщат за това протестират !
29
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За малаките, шут в зъбите! Като лапаха 12,13 и 14 пенсия и заплата плюс фалшиви инвалидни пенсии и щракаха с пръсти не реваха! Сега ще слугуват те на нас!
28
3
 
7
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Селяни, ако в цял свят имат хората пари, повече от колкото е "необходимо", кой ще работи за нашите корпорации и банки, как ще ви контролираме???
27
2
 
19
 
! Отговори
до 34 преди 8 години
Разликата е огромна между България и Гърция. Не става дума за това да не се протестира, става дума да протестираш целенасочено. Какво ти носи един хаос и опожарени коли и разбити сгради, а? Нищо. Още разходи! Да бяха се хванали и погнали предното правителство, което вкара Гърция в този дълг.
26
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пази Боже от *** народ! Защо не стачкуват срещу плешия им бивш премиер, който за 3 мандата разсипа Гърция и им замаза очите с коледни надбавки и гоелми пенсии, а? Защо него и кликата му не го хванат и не го разпнат? Не по-лесно е да се протестира срещу вдигане на данъц. Само е факт, че гърците взимат немски пенсии, а икономиката им хич я няма. От къде да дойдат тези пари тогава, а? От МВФ или пак от лошите немци или от ЕС. От къде, драги ми гърци? В момента си доразсипват държавата.
25
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква стачка, те и без това не работят.За това прибягват до блокади, иначе никой няма да разбере, че стачкуват ..
24
10
 
11
 
! Отговори
Василев преди 8 години
До анонименАми как ще се върнат дълговете, нито една държава не е успяла да си върне дълга, това е в сферата на фантастиката една държава заробена с дългове , да си върне дълга!Ще се срине пирамидалната финансова система!Точно с такава цел ги дават парите , ти ги взимаш ,защото си в безизходица, а те ти слагат хубави лихви, и след това до живот плащаш ти, плащат и твоите наследници!Как плащат хората в отделните държава, като работят повече за по малко пари!Агент Триш О Конър!ЦРУ!
23
1
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До до 26 НЕМА ДА ТЕ ПИТАМ КАКВО СИ ТЬРСИЛ ТАМ----НЕ Е ЛУД КОИТО ЯДЕ БАНИЦА БЕЗ ПАРИ А ТОЗИ КОИТО МУ Я ДАВА
22
14
 
13
 
! Отговори
Българин преди 8 години
Европа успя да подкупи Сириза, които загърбиха исканията на гръцкия народ и приоритетно си обслужиха кредиторите. Цялата тази капиталистическа система е порочна. Падне ли Гърция, кредитите ще трябва да ги плащат други държави. Тогава ефекта ще бъде лавинообразен. Гледайте в TED Talks - Yanis Varoufakis от преди няколко седмици.
21
7
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Василев ПАРИТЕ КОИТО ГИ РАЗДАВА ЕС СА БЕЗ ПОКРИТИЕ И ТЕЗИ КОИТО ГИ ДАВАТ ЗНАЯТ ЗАРОБВАЩИЯ ИМ ХАРАТЕР==ДЬРЖАВИТЕ НЕ МОГАТ ДА ГИ ВЬРНАТ КАКТО И НИЕ--НЕМА ИКОНОМИКА И ДЬРЖАВАТА СТАВА КОЛОНИЯ КАКВАТО Е БЬЛГАРИЯ
20
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Поредните космати, византийски, нагли номерца
19
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците поне са вземали високи заплати и пенсии Българите никога не са вземали !Спиралата на дългове в която ни вкараха управляващите от ГРОБ с 16 милиарда заемНяма никои да разбере къде са отишли тези пари които всички работещи ще ги връщатНарочно не споменавам неработещите защото те са защитени от закона и ще ме изтрият.
18
2
 
27
 
! Отговори
до 26 преди 8 години
няма необработено място,защото и маслините им берат българи,и овцете им гледат българи,и по кафенетата им бачкат българки,и къщите им чистят....и т,н, пред всяко кафене се е разплул по един мазен грък и само контролира.видях го на о-в Тасос. хитрите виантийци само харчат милиарди заеми.
17
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мързеливи авантаджии и изнудвачи.
16
2
 
37
 
! Отговори
хх преди 8 години
Много обичам да ходя на море в Гърция, имам и възможността да си го позволя. Всяко лято ходя поне два пъти по десетина дни, като се старая да бъде на различни места.И навсякъде наблюдавам едно и също-гърците не използват касови апарати, с изключение на супермаркетите.Да получиш касова бележка в хотел,ресторант или кафе е почти изключено. Пишат едни хвърчащи бележки със сметката и после ги хвърлят.Там укриването на данъци е национален спорт, откъде тогава пари в бюджета.Европа вече не дава...
15
10
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
До Станой от Ахелой *** В ГЬРЦИЯ И НАМЕРИ 1 ДЕКАР НЕОБРАБОТЕНО МЕСТО --НЕМА А У НАС---ХИЛЯДИ ДЕКАРА БИЛ СЬМ ТАМ ГЬРЦИТЕ СИ ОТСТОЯВАТ ПРАВОТО НА ГОСПОДАРИ А НИЕ СМЕ РАТАИТЕ КОИТО ИМ БЬРШЕМ ..........
14
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция вън от ЕС!
13
2
 
20
 
! Отговори
Въпроси преди 8 години
Германските медии няма ли да споделят прогнозите си за предсрочни избори в Германия? Какво мислят за посещението на премиера на Бавария и лидер на ХСС Хорст Зеехофер в Москва на 03.02.2016 г и срещата му с Владимир Путин? Няма ли да разкажат на читателите си, че тази среща се проведе непосредствено след двучасовата среща на Путин с видния член на Билдербергския клуб Хенри Кисинджър в Ново-Огарево?