Гърция не се успокоява, нищо вече не работи!

Германски медии за прогнозите за предсрочни избори в Гърция
5 фев 2016 10:14, Елка Василева
85
Гърция не се успокоява, нищо вече не работи!
Снимка: архив, Reuters

"Нищо вече не работи", коментира германският телевизионен канал НТВ по повод на стачките в Гърция. "Обща стачка парализира Гърция, работещите в почти всички отрасли протестират срещу реформите и съкращенията в страната. С демонстрации и стачки гърците искат да парализират страната - още едно изпитание за кабинета на премиера Ципрас", посочва медията.

Още по темата

Берлинският "Билд" споменава за предсрочни избори и прогнозира мрачно бъдеще за Гърция.

"Следващ колапс заплашва Гърция, премиерът Ципрас се стреми към предсрочни избори, в обкръжението му се чува, че той няма друг избор. В следващите седмици Ципрас ще поиска от президента разпускане на парламента, макар че официално това бе опровергано. Последствието от това ще бъдат предсрочни избори през пролетта или най-късно в началото на лятото. Това ще са трети избори за година и половина. Подобно нещо ще доведе до застой, до спиране на реформите, а може би и до неплатежоспособност на държавата", посочва германският вестник.

Позовавайки се на германски и гръцки медии, германската версия на американския сайт "Хъфингтън пост" също прогнозира предсрочни избори в Гърция през пролетта.

Изданието прави извода, че за първи път, след като пое управлението на страната през януари миналата година, премиерът няма подкрепата на обществото и на партньорите. Правителствени кръгове изтъкват, че Ципрас напразно се опитал да намери нови правителствени партньори за предстоящото гласуване в парламента на законопроекта за данъчни и пенсионни промени. В същата публикация изданието се спира и на стачките от последните дни в Гърция с оценката, че ситуацията в страната е "критична".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
33
 
! Отговори
Иманчо преди 8 години
Този път никой няма да им обърне внимание. Меркел си има вече много по- се изви проблеми от тези да дава милиарди на Гърция. Като обявят пак несъстоятелност - просто фалират , изригват ги от еврото, блокират им всякакви финансови помощи и заеми , и да се оправят и да си раздават по 2000 евро пенсии. Но както и миналия път - дори батюшка Пуууттткин няма пари за раздаване.
11
1
 
30
 
! Отговори
Читател преди 8 години
Съгласен с 15. Гърците старателно се мъчат да изровят драхмата и да се върнат към начина на живот отпреди 50 години. Просто те не го осъзнават все още.
10
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бай ми ти Ханс ще се усети, че 300 милиарда ще станат 400, после 500, а положението ще е все същото, но защо ни баламосват и нас не знам.Гърция ще я оправи само окупация от германски експедиционен корпус, иначе сиртакито ще продължава!
9
0
 
36
 
! Отговори
Men преди 8 години
До АнонименЕ точно този им инат сега ще им изиграе много кофти номер. Добре дошли гърци в 97-*** година да видите истинска криза. Защото криза с 800е пенсия никаква криза не е.
8
0
 
38
 
! Отговори
Изход преди 8 години
Минавайте на драхма и печатайте колкото искате.
7
6
 
2
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
poglednax v neta interesno za6to na nqkoi razviti darjavi nqma danni za van6nia im dalg
6
3
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки ден да правят избори все тая . Няма правителство , което може да задоволи алчните и мързеливи гърци. Какво толкова си работил та да получаваш 2000 евро пенсия , това го няма и в Германия . Дълговете им приближават 400 милиарда евро , кой ще ги плаща никой не си задава въпроса .
5
9
 
5
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
ami 6te sta4kuvat xorata ne sa sviknali kato nas da gi e.....
4
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците може да са всякакви, но са единни позволи ли си някоя тиква в правилтелстовото им да се прави на умна и да им бърка в джобовете го свалят на земята за няколко часа! докато тука само цъкаме с език...
3
11
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
nai interesnoto e 4e pove4eto strani v evrisaiuza imat mnogo po golemi van6ni dalgove ot Garcia,pomnite li 4e edin amerikanski poslanik be6e vzel da ni pravi zabelejki 4e ne sme evropeici za6toto ne sme jiveeli na krediti i jili6tata ni bili sobstvenni ,nasledstvenni za6to gi drazni tova aaa
2
0
 
9
 
! Отговори
Маляка преди 8 години
"ВЕЧЕ"???
1
1
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия нямайки друг избор трагично прибраха 200 милиарда лева и обявиха че нямат пари :))Сега пак ще си правят избори,стачки отново ще си изберат най-добрата оферта нови 200 милиарда и така.