Гърция не се успокоява, нищо вече не работи!

Германски медии за прогнозите за предсрочни избори в Гърция
5 фев 2016 10:14, Елка Василева
85
Гърция не се успокоява, нищо вече не работи!
Снимка: архив, Reuters

"Нищо вече не работи", коментира германският телевизионен канал НТВ по повод на стачките в Гърция. "Обща стачка парализира Гърция, работещите в почти всички отрасли протестират срещу реформите и съкращенията в страната. С демонстрации и стачки гърците искат да парализират страната - още едно изпитание за кабинета на премиера Ципрас", посочва медията.

Още по темата

Берлинският "Билд" споменава за предсрочни избори и прогнозира мрачно бъдеще за Гърция.

"Следващ колапс заплашва Гърция, премиерът Ципрас се стреми към предсрочни избори, в обкръжението му се чува, че той няма друг избор. В следващите седмици Ципрас ще поиска от президента разпускане на парламента, макар че официално това бе опровергано. Последствието от това ще бъдат предсрочни избори през пролетта или най-късно в началото на лятото. Това ще са трети избори за година и половина. Подобно нещо ще доведе до застой, до спиране на реформите, а може би и до неплатежоспособност на държавата", посочва германският вестник.

Позовавайки се на германски и гръцки медии, германската версия на американския сайт "Хъфингтън пост" също прогнозира предсрочни избори в Гърция през пролетта.

Изданието прави извода, че за първи път, след като пое управлението на страната през януари миналата година, премиерът няма подкрепата на обществото и на партньорите. Правителствени кръгове изтъкват, че Ципрас напразно се опитал да намери нови правителствени партньори за предстоящото гласуване в парламента на законопроекта за данъчни и пенсионни промени. В същата публикация изданието се спира и на стачките от последните дни в Гърция с оценката, че ситуацията в страната е "критична".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
1
 
3
 
! Отговори
Shark преди 8 години
Гърците така и не схванаха, че няма как да вземеш едни пари и после да не ги връщаш. Просто няма как да стане. Няма кредитор който ще ти ги опрости ей така.
51
0
 
1
 
! Отговори
ставри преди 8 години
До БароАми ПАСОК какви бяха,че забравих.
50
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да живее Ципрас! Да живее независима Гърция! Охи! Кво стана, бе? Някои щаха да правят българска Сириза?
49
3
 
11
 
! Отговори
дебелогъз депутат преди 8 години
Трябва минималната пенсия с стаж в фалирала Гърция трябва дастане 80 евро колкото е в икономическа стабилна България.
48
0
 
2
 
! Отговори
ot 73 преди 8 години
охлокра̀ция&#768 е ударение на буквата но в този сайт не излиза
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро четох за значението на думата охлокра̀ция в тълковния речник.охлокрация -гръцки произходБуквално преведено от гръцки значи власт на тълпата.Да не се бърка с демокрация.то гърците отдавна са се самоопределили че не искат демокрация а охлокрация
46
5
 
6
 
! Отговори
чон преди 8 години
А кой им даваше пари които нямаше как да бъдат върнати,освен ако държавата не разпродаде всичко на безценеци и хората заживеят в мизерия..и кой сега ги кара да взимат нови заеми,за да не се разпадне еврото..кой ръководи цялата тази драма вече години наред?..със сигурност не са гърците,те са просто едни пионки които усещат че са прецакани и се борят да се спасят..но важното е да се говори че в ес всички живеят щастливо и демократично а в русия е много зле..
45
2
 
2
 
! Отговори
. преди 8 години
До БароТочно преди демократите са натрупани тези дългове от социалистите. Демократите трябваше да плащат и да направят това, което сега се иска от Ципрас. Те бяха наясно, че няма как да се случи в Гърция и затова избраха Ципрас. Той само плямпа, нищо не прави.
44
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно какво друго очакваха левичарите от управлението на Ципрас. Както всяка лява популистка партия бяха много силни и нападателни преди изборите и мълчаливи и унили след това.
43
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гръцката "драма" ми напомня за един виц:Леко пийнал клиент влиза в бар и казва на бармана "сипи едно докато не се е почнало..."! След малко пак: "сипи по още едно докато не се е почнало..." и така още няколко пъти. След поредната поръчка обаче бармана пита " Абе ти пари да платиш имаш ли?" при което пияния виква "Айде почна се!"..
42
7
 
11
 
! Отговори
Баро преди 8 години
До Анонимен 66Защо говориш наизуст?! Тия кредити не ги теглиха сегашните, а предишните, които не бяха социалисти, а демократи. Демократите се набълбукаха за няколко мандата с кредити, после си обраха чукалата и оставиха сегашните социалисти да обират пешкира.
41
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Социалистите навсякъде с един и същ фокус , обещания>идват на власт>теглят кредити>фалит/спиране на еврофондове>падат от власт, след което идва някой оправя батака и когато държавата е вече що годе стабилна социалиста излиза от тъмното пак със стария фокус /гръмките обещания/ власт, кредити, фалит, покриване. Та така и Ципрас - нищо ново под слънцето. Същия фокус в България колко пъти ни го разиграха другарите?
40
3
 
1
 
! Отговори
ЦК на БКП преди 8 години
До 40 г.АМА СИ ГЛАСУВАЛ И ТИ за демократите на Фильо,Жельо и Мавъра !!!!!!!!!!!!!!!11
39
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Държавата не го е образовала. Плащала е да се образова, но това не е за всеки.
38
6
 
14
 
! Отговори
БГ ТЪПАНАР преди 8 години
За нищо не става БГ племето !!! И стачка не можем да направим !!! Единствената качествена стачка,колкото и да не ви се вярва,я направиха БЪЛГАРСКИТЕ УЧИТЕЛИ !!!
37
0
 
26
 
! Отговори
до 55 от 40г. преди 8 години
Аз съм *** хамалин не съм учен като някои в парламента за сметка на това с труда си изкарвам прехраната и плащам по 500 лв. на месец данъци на държавата от която получавам битова престъпност и проблеми.
36
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не може комшията ми да вземе заем да си живее живота а после да искат парите аз да ги връщам така става и с взетите от държавата пари !
35
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ZAKRIVAAAAAAAI !!!
34
6
 
16
 
! Отговори
40 г. преди 8 години
Израснах перез соца майка ми и баща ми ме гледаха държавата ме образова и ми плащаше здравните !След което демокрацията 25 г само взема от мен дори когато не работех си плащах Здравните вноски а не получавах и 1 ст. от никъде нищо не ми е дала държавата всамо е вземала от мене хиляди данъци на година.
33
5
 
15
 
! Отговори
ИЗ СИРИ СА преди 8 години
Казвах ли ви, че тези няма да се оправят. Не е имало случай в историята комунисти на власт да са довели страната до просперитет.