Фермерите в Гърция засилват натиска с още блокади

Ципрас ще се срещне с протестиращите в края на седмицата
18 фев 2016 14:14, Елка Василева
37
Фермерите в Гърция засилват натиска с още блокади
Снимка: архив, Reuters

Фермерите в Гърция увеличиха днес натиска върху правителството с блокади на повече места. Те удължават и часовете за спиране на движението. В същото време трактори са обсадили и обществени сгради, предаде БНР.

От Общата федерация на земеделците съобщават, че предложенията на правителството са само план за временно оттегляне от блокадите и не решават проблемите на фермерите.

Още по темата

Пълно оттегляне на проектозакона за пенсионна реформа и преговори от стартова позиция - това е категоричното искане на протестиращите. Те отказаха днес поредната покана за преговори с министъра на аграрното развитие. Настояват за среща с премиера Алексис Ципрас и за конкретни ангажименти както от страна на правителството, така и от лидерите на опозицията.

В опит за диалог с протестиращите днес беше отправен призив за спиране на блокадите и от Гръцката бизнес камара.

Гръцките медии съобщават и за контрапротеста от българска страна.

Зрители, които се включват в програмите на телевизионните медии, подкрепят реакцията на българските шофьори, като коментират, че поведението на гръцките фермери е преминало границите на търпението.

Говорителят на правителството съобщи, че в края на седмицата премиерът Ципрас ще се срещне с протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: фермериГърцияблокада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърция вън от Шенген и ЕС
31
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България,Гърция имаме една история,християни сме двата народа заедно сме във НАТО и ЕС.....но от къде идва тази злоба между тези народи не мога да разбера
30
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Всасилилис Който плаща той поръчва музиката !!!! А това лято, като ви изключат от съюза, то ще имате туристи, то ще пътувате за търговийка, то ще теглите социали от Г_я !!!! Ама сте велики, но утре?!?
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВАСИЛЛИС АПОСТОЛАКИС
28
0
 
8
 
! Отговори
До Василис преди 8 години
Мечтай си , мечтай си.... Ама най си дошъл в България да учиш или живееш. Що не си ходиш обратно в Гърция?Добре че българската армия ви е спасявала навремето ( втората световна война) от глад и от болести , и е пазила реда в Солун, че да сте живи сега да ни плюете .Зле възпитани мързеливи неблагодарници !
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да питаме Таки за щетитеМоже и Жорката игнатов
26
0
 
3
 
! Отговори
дон Корлеоне преди 8 години
Да пратят Жоро Игнатав- съученика на Таки да преговаря с фермеритеЗащото най- много ще пострада бизнеса на тия "строители на съвременна България"Превозвачите ни са честни хора . Няма да се справятсправят сами.Викнете Жоро и Таки.
25
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До :)и мен ще ме накефи, когато изгори резервацията за 3-ти...
24
4
 
2
 
! Отговори
:) преди 8 години
Много ме кефи как се самонавивате въпреки че никой не ви брои за cливи :)
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правилното решение от българската страна е официално да се предяви искане за компенсации във вида брой трактори на блокиран трудоден. До изпълнението на това да се обяви за право за блокиране на границата по избрано време, например летния сезон, като неустойка за забавяне на компенсациите. Така ще се реши въпросът и за двете страни. Аз мисля, че 200 трактора на ден ще бъде справедлива цена. Убеден съм, че гръцкото правителство и самите гърци ще подкрепят такъв подход.
22
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи,когато протестираха в Атина полицията ги разпръскваше с палки и сълзотворен газ,а на границата с България ги подкрепя?Има ли още наивници,които не са разбрали,че зад тоя протест стои правителството на Гърция с цел изнудване на ЕС за по-облекчен режим и запазване на привилегиите.
21
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако сме народ,ако сме единни-бойкот на целия туристически сезон за Гърция.Има и други дестинации,пък и не сме цял живот почивали в Гърция.
20
2
 
20
 
! Отговори
Така, така преди 8 години
Я сега малко упражнение за мозъка, понеже виждам, че някой се с половин уста ги подкрепя. Значи гърците блокират българския бизнес, за да окажат натиск на ЕС да им отпусне заеми без ангажименти от гръцка страна. Абе не сме ли и ние кредитори на гърците, значи с подкрепа за "достойния" им протест се съгласяваме да си карат по старому, а ние да мизерстваме и да им плащаме заема. А не е ли по добре да помислят как да работят с по-малко държавна помощ и по добро пласиране на крайния продукт?
19
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не приемайте протеста на гръцките фермери толкова лично.Та затова е протест,за да създава напрежение.Протестиращите търсят решения на проблемите си.И така покрай СУХОТО,ГОРИ И МОКРОТО.
18
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ВАСИЛЛИС АПОСТОЛАКИСВасилис, Нито Българите са Ви вионовни, нито някой извън Гърция, а сами Вие, Вашите си Гърци.Ако имахте малко акъл, нямаше да пречите на тези, които идват и оставят пари в Гърция, а щяхте да сложите тракторите в "задния двор" (разбирай Г.Ъ.З) на вашие си политици. Сега ще съсипете вашия си туанали), ще накарате и тези(малкото останали) БЪЛГАРИ да не идват в Гърция. Възхищавах ви се, че сте единни, че възставате срещу политиците единни, но срещу България..... е не.
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Някакъв грък се изхвърля, че били суверенна държава. Глупости. Без пари сте просяци и висите с паничката пред ЕС и се молите за следващото ядене. Добре ви беше когато ви наливаха пари за да докажат колко сте по-добре от соц. БГ.
16
3
 
18
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Хубаво протестират гърците,всеки трябва да отстоява правата си!Обаче....В цялата тая работа им убягва рационалността и реализма!Може би трябваше Гърция да бъде оставена да фалира и да се оправя сама-т.е. да не им е крив никой.Само че това щеше да компроментира ЕС и затова се взе политическо решение.Икономическата логика казва-само фалит.
15
3
 
25
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
До ВАСИЛЛИС АПОСТОЛАКИС-Гърция наистина е суверенна държава и никои не може да и нарежда.Другите държави обаче също са суверенни и Гърция не може да ги задължи да плащат за сиртакито...Затова-вън от ЕС мързеливци нахални.!!!
14
6
 
17
 
! Отговори
работен грък преди 8 години
Василис, много сте жалки! такива трактори като вашите трошки/Беларус/ ги изхвърлихме преди 20 години/. Ако не дойдем с румънците за Великден и туризмът ви ще се върне в епохата на Елада. Окъсани дрипльовци, ама злобни и мързеливи!!!
13
4
 
10
 
! Отговори
Чудя се преди 8 години
Що тея шофери на тирове не съберат по 20евро та да платят на някой от.ка.ча.лник да запали тракторите?Както са нагъсто....А и фермерите са доста пияни(както се чува).