Фермерите в Гърция засилват натиска с още блокади

Ципрас ще се срещне с протестиращите в края на седмицата
18 фев 2016 14:14, Елка Василева
37
Фермерите в Гърция засилват натиска с още блокади
Снимка: архив, Reuters

Фермерите в Гърция увеличиха днес натиска върху правителството с блокади на повече места. Те удължават и часовете за спиране на движението. В същото време трактори са обсадили и обществени сгради, предаде БНР.

От Общата федерация на земеделците съобщават, че предложенията на правителството са само план за временно оттегляне от блокадите и не решават проблемите на фермерите.

Още по темата

Пълно оттегляне на проектозакона за пенсионна реформа и преговори от стартова позиция - това е категоричното искане на протестиращите. Те отказаха днес поредната покана за преговори с министъра на аграрното развитие. Настояват за среща с премиера Алексис Ципрас и за конкретни ангажименти както от страна на правителството, така и от лидерите на опозицията.

В опит за диалог с протестиращите днес беше отправен призив за спиране на блокадите и от Гръцката бизнес камара.

Гръцките медии съобщават и за контрапротеста от българска страна.

Зрители, които се включват в програмите на телевизионните медии, подкрепят реакцията на българските шофьори, като коментират, че поведението на гръцките фермери е преминало границите на търпението.

Говорителят на правителството съобщи, че в края на седмицата премиерът Ципрас ще се срещне с протестиращите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: фермериГърцияблокада
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
15
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
До Анонимен 4 Никой не държи насила гърците в ЕС и никой не е длъжен да им плаща сметките.Като не им харесва -да се махат.Те обаче знаят че без Европа се връщат обратно в тоталната мизерия на седемдесетте години.Извиването на ръце обаче приключи-край на големите аванти...
11
20
 
4
 
! Отговори
ВАСИЛЛИС АПОСТОЛАКИС преди 8 години
ЕВРО САУЗА НЕ Е ДИКТАТРОРСКИ ИЛИ ТОТАЛИТАРЕН ЗАПОВЕДЕН, ИЛИ ПЪК ИМПЕРАТИВЕН САУЗ...ИЛИ ПЪК ; ГЕРМАНЕЦ КАЗА -- ГЪРКА ИЗПЪЛНЯВА.АИДЕ ДА БЪДЕ : --- ГЪРКА ЗАПОВЯДВА--ГЕРМАНЕЦА И МПУГАРИНА--ИЗПЪЛЯНВАТ И ЦЕЛУВАТ К . РА НА ПАПАНДЕРУ.ГЪРЦИЯ Е САМОСТОЕН СУВЕРЕНЕН ДЪРЖАВЕН ОРГАНИЗАМ---НИКОИ НЕ МОЖЕ ДА ЗАПОВЯДА ИЛИ ДА КАЖИ --НАПРАИ ТОВА НАПРАВИ ОНОВА.-- НА ЕЛЛАДА И НА ЕЛЛИНСКИТЕ ГРАЖДАНИ.НИКОИ НЯМА ДА ВИ ОТВОРИ ГРЪЦКАТА ДЪРЖАВНА СУВЕРЕННА ГРАНИЦА.
10
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Бобити няма ли да си тръгваш към евразията?
9
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Затваряйте вратите на ГКПП-тата и слагайте бодливата тел по границата, да не вземе да мине някое гръцко теле.
8
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Айде пообразовайте се и тогава говорете1. Фермерите не искат по-висок ДДС но за това няма да се преборят няма да има превилигировани2. Борят се Пенсионните фондове да си останат в отделна организация за всеки бранш. Правителството иска да направи нещата както са направени в България всичко в КЮПА и рентабилните и тези дето не плащат осигуровки.3. Не искат вдигане на пенсионната възраст.
7
1
 
13
 
! Отговори
до мен преди 8 години
Важното е,че най-после има смелост и проява на характер! Те пачките така или иначе пак ще им ги дадат-то е ясно! А между нечии уши ако има вакуум,то да събира евро и по Великден да хуква за гръцко да помага финансово маляка. Ех,човечееее!!!
6
6
 
24
 
! Отговори
!!! преди 8 години
Жалко за хората,зависещи от блокирането на границата. Ще останат без работа,респективно и без заплати. Да се надяваме на работодателите да са блгосклонни към тях. А гърчолята ако искат да подпалят държавата си отвсякъде. Цял живот щракане на пръсти живеещи от заеми... Баста!
5
7
 
7
 
! Отговори
Мен преди 8 години
До бравоБраво, браво, а сега да се опитаме да използваме нещото между ушите. Да речем оттеглят реформата и после? Започват да валят пачки с евро от небето? Или пък не им отпускат n-тия заем и се хващат за палците? Кое е по-вероятно? Аз залагам на порой от пачки.
4
26
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Евала на гърците какви протести, какво нещо. Ние - спим. Шиши изкупи държавата, ЕК ни дава за пример Румъния колко е пред нас, пие пак спим. Ами затова ще сме на този хал, защото спим...
3
4
 
21
 
! Отговори
браво преди 8 години
От 26 год. тази стачка е еднственото смислено нещо,което се случва! А и има подкрепа от министър! Супер! Дано тези истински мъже да успеят да вразумят гръцките пияни стачници...
2
0
 
21
 
! Отговори
Чуден преди 8 години
Ципрас до сега къде беше...на Луната ли?
1
0
 
12
 
! Отговори
УямиЯнко преди 8 години
Напрешшшшш, нашто знаме е месаля!!!Вадете оборската тор и заривайте Елада!