Гръцки капан за 3 март: Хиляди българи горят с почивки

340 хиляди ще почиват в наши и чужди курорти по време на дългия уикенд
20 фев 2016 07:30,
133
Гръцки капан за 3 март: Хиляди българи горят с почивки
Снимка: БТА

Гърция е на път да провали почивката на хиляди българи за 3 март. Властите в Атина не могат да усмирят своите фермери, които продължават да недоволстват и да блокират с техника границата и пътищата.

В отговор нашите тираджии наложиха тотална контраблокада на всички пунктове. Последва вълна от отменени  резервации за ваканция в южната ни съседка в четирите почивни дни около националния празник.

Още по темата

Вече над 60% от запазените легла за релакс у комшиите за периода от 3 до 6 март са отказани. Същото се случва и с датите около Великден - 1 и 2 май, както и за 21 - 24 май, пише "Стандарт".

Мнозинството от българите са притеснени, че границата ще остане блокирана през целия туристически сезон.

Очакванията са над 220 хиляди българи да пътуват у нас – предимно при близки, роднини и приятели. А 120 хиляди да почиват зад граница за идните четири почивни дни. Над 100 милиона лева ще похарчим само за пътувания около Националния празник.

Последни дни до националния празник текат и последни приготовления в курортите. А навръх националния празник туристи се очакват и в градовете, които пазят спомена за героизма на дедите ни. Ресторантите и механите в града на болярите Велико Търново се надпреварват с нетрадиционни менюта.

Средно в родните курорти за почивката ще изхарчим 280 лева, а зад граница – 465 лева, сочат данните на Института за анализи и оценки в туризма.

Ще провали ли обаче гръцката блокада плановете ни за почивка?

На пръв прочит от това икономиката ни печели, тъй като туристите ни ще харчат предимно в родните хотели и къщи за гости. Но не съвсем – защото хиляди гръцки туристи също няма да могат да почиват по нашите ски курорти.

При продължаваща блокада пред провал може да се окаже и почивката на хиляди българи в Гърция около Великден и Гергьовден в началото на май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
4
 
20
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
отрязваме въш ливата Гърция за износ през нас и го ду хат.. приятно обикаляне, ***
75
7
 
51
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Вие нямате ли си родни места? Нямате ли нямате ли там някаде баби дядовци майки бащи др роднини които да посетите а сте тръгнали при византийците? А и това са български празници! Сигурно не сте от тук и сте за малко. Смешни сте засрамете се малко няма да оправим докато гоним диваците.
74
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да де, ама тукашните си мислят, че гръцкия туризъм се крепи на почиващите с консерви в багажника в евтините северногръцки селца българи:)).А Гърция е мечтата на всеки американец от средната класа. Американският бюргер по принцип счита пътуване до Европа като пътешествието на живота си като под Европа разбира три държави - Франция, Италия и разбира се Гърция. Ох, милите българи:))
73
28
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде стига сте писали глупости и сте насаждали някакви псевдопатриотарски настроения и омраза към гърците.Това че 50-ина хил българи няма да почиват в Гърция, въобще не е проблем за гръцкия туризъм.Гърция за разлика от България е световна дестинация, където на година почиват между 40 и 60 милиона туристи и то от онези другите, платежоспособните, а не пияни англичани, руснаци и други ***.Разликата е огромна, вижте там ако можете да прилъжете някой за бетониранато ви Мутроморие
72
28
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
българинът явно не познава психологията на гърците.Те ще се борят докрай, до победа.Това са хора,които не се пречупиха пред грозните есесовци, че пред смешния и жалък ЕС ли ще се огънат.Да не говорим за не особено интелигентните български тираджии, които стачкуват в подкрепа на...капитала:).
71
4
 
31
 
! Отговори
Пич преди 8 години
За Великден да отидеш в Гърция, ***-доди, християнска държава. Ама за 3 март!
70
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всички се пишат големи патриоти и националисти когато усещат че ще изгубят "голямата пачка". (Точно като лирическия герой от "Разни хора, разни идеали"). На тези пишман националисти ще им кажа че за да получат трябва и да дадът. Хората са се скъсали от работа да изкарат парите си и искат качествана услуга. Докато услугите не се подобрят ще се ходи където са добри. А далавераджиите могат да мрънкат, ядосват и обиждат колкото си искат.
69
5
 
22
 
! Отговори
Кон преди 8 години
Предполагам че повечето българи не са си платили почивките предварително. В такъв случай загубите ще са изцяло за гръцките хотелиери, ресторантьори. Не знам практика хиляди хора да си плащат предварително почивката. Може би авторът на пасквила ще обясни как става този номер?Необходима е реципрочна блокада на границата от наша страна - гърците бързо ще се разправят с фермерите-тарикати, защото загубите са им по-големи от нашите. Вярно е, че Гърците са диваци в цивилизования свят.
68
4
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изхарчете си парите у нас и току-виж сте стимулирали икономическият растеж.Като няма гръцки домати,ще си посеем български - лошо ли е?Преди години,като наложиха на сърбите ембарго,те си развиха икономиката.Като нямаха внос ,започнаха сами да произвеждат и напук на всички дръпнаха напред.
67
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия гърците като са толкова смели защо не отидат да блокират турската граница, тъкмо ще спрат бежанците, ама са шубелии и затова няма.
66
6
 
26
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
На половината тук им се чудя, на какви хотели в България попадат. Как аз като ходя предимно по селски туризъм , как Вие като ходите все ходите по чалги. Ами замислете се малко лу ?
65
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изберете Българското!
64
11
 
33
 
! Отговори
към селските бекове преди 8 години
яжте гръцки домати и краставици , пийте скапаното узо , гърци да чукат жените и дъщерите ви , накрая ще ви изпердашат и вас и дано останете доволни
63
1
 
19
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
а между другото сега започва веселбата, защото като блокираме гръцкия износ за и най - важното през нас за Европа.. и тия тотално фалират
62
7
 
31
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
по-хубава новина от тая - здраве му кажи.. тия, които са искали да почиват в Гърция.. ако искат да карат почивката у нас.. ако искат другаде4,но важното е, че няма да е в Гърция.. от което на огромна загуба са про стите гърци
61
16
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Небе ще ходя на черноморието да се къпя в фекалии и да ми е много гот .
60
9
 
13
 
! Отговори
Кюрда преди 8 години
Оставете ги тия маляки бе! Заповядайте в приятелска Турция, ще ви приветстваме с фойерверки, ха-ха-ха!
59
6
 
64
 
! Отговори
българин преди 8 години
Да се празнува Трети март в Турция или Гърция си е почти национално предателство! Не може да се празнува Освобождението на България от Турско робство в Турция, както, не може и в Гърция - тези, които са искали да обсебят и образованието и религията ни! Този празник е български, бе хора, празнувайте като родолюбци в България. За чужбина си има друго време - лято за море, зима - за ски!
58
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нямам никакво намерение да гледам брадати "мигранти", докато мазни малаки ме канят да си изхарча парите за пачата им.
57
6
 
35
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 8 години
Не съм ходил никога в турция нито в гърция. Преди 20 години можех да отида, но след мигрантските приключения и дълговата спирала на гърция разбрах, че адът има по-големи шансове да замръзне от това да стъпя в Малакия. Ходил съм във Великобритания, Норвегия, Швеция, Дания, Чехия, Швейцария и мисля че ще преживея и без малакийците и прехвалените им лакърдии. Черна Гора и Адриатика са 70 пъти по-добри.