Гръцки капан за 3 март: Хиляди българи горят с почивки

340 хиляди ще почиват в наши и чужди курорти по време на дългия уикенд
20 фев 2016 07:30,
133
Гръцки капан за 3 март: Хиляди българи горят с почивки
Снимка: БТА

Гърция е на път да провали почивката на хиляди българи за 3 март. Властите в Атина не могат да усмирят своите фермери, които продължават да недоволстват и да блокират с техника границата и пътищата.

В отговор нашите тираджии наложиха тотална контраблокада на всички пунктове. Последва вълна от отменени  резервации за ваканция в южната ни съседка в четирите почивни дни около националния празник.

Още по темата

Вече над 60% от запазените легла за релакс у комшиите за периода от 3 до 6 март са отказани. Същото се случва и с датите около Великден - 1 и 2 май, както и за 21 - 24 май, пише "Стандарт".

Мнозинството от българите са притеснени, че границата ще остане блокирана през целия туристически сезон.

Очакванията са над 220 хиляди българи да пътуват у нас – предимно при близки, роднини и приятели. А 120 хиляди да почиват зад граница за идните четири почивни дни. Над 100 милиона лева ще похарчим само за пътувания около Националния празник.

Последни дни до националния празник текат и последни приготовления в курортите. А навръх националния празник туристи се очакват и в градовете, които пазят спомена за героизма на дедите ни. Ресторантите и механите в града на болярите Велико Търново се надпреварват с нетрадиционни менюта.

Средно в родните курорти за почивката ще изхарчим 280 лева, а зад граница – 465 лева, сочат данните на Института за анализи и оценки в туризма.

Ще провали ли обаче гръцката блокада плановете ни за почивка?

На пръв прочит от това икономиката ни печели, тъй като туристите ни ще харчат предимно в родните хотели и къщи за гости. Но не съвсем – защото хиляди гръцки туристи също няма да могат да почиват по нашите ски курорти.

При продължаваща блокада пред провал може да се окаже и почивката на хиляди българи в Гърция около Великден и Гергьовден в началото на май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така, както се развиват нещата, май сърбите ще излязат на далавера. По нашите хотели не ми се рискува. Лоша храна, лошо обслужване, просто те чакат да си оставиш парите. А от както бях със стомашно чревни проблеми в снобарски южен черноморски курорт, отписах и черноморието."Един път си ме излъгал - срам за тебе, втори път си ме излъгал - срам за мене."
55
12
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на гърците!Докато нашите п...утьовци си продават свободата за една почивчица!
54
8
 
11
 
! Отговори
До 77 преди 8 години
Ами вземай вазелина и в "слънчева турция"
53
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Под телта ще мина границата, три дни ще вървя пеша,но при *** дсбизнецъруля и тъпчото с татуировки няма да похарча нито лев. Нито лев на ченгесарските комунистически уредени некадърници.
52
9
 
32
 
! Отговори
ДА преди 8 години
Такова "сливане" и "отработване" го няма никъде по света!!!Български патент.Щото икономиката и селското стопанство цъфтят,дайте да почиваме по 4-5 дни-"сляти"После да има по новините да ни облъчват 2-3 дена предварително за "тапите" и "неволите" на пътуващите зад граница.Който иска да "слива"-да си вземе отпуска.Нито работата ни работа,нита почивката-почивка.Затова се на последно място по всичко,не в Европа,а в света!Приятна почивка-в Гърция!Те ни ненавиждат,ние им плащаме за това!
51
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ходете ако щете на КУлтуРА ми Янко, като не щете в България. ...и даже в Турция.
50
11
 
41
 
! Отговори
Маляки преди 8 години
Хахаха. В Гърция било много хубаво, тука хотелите били мутренски.....да ама в Гърция 100 селянина ви разказаха сега играта, щото са много пичове. Как може на 3-Март да ходят в Гърция, вместо да се отиде на Шипка, да се посетят Карлово, Калофер, Копривщица, Априлци и т.н. *** народ, не си зачита историята, винаги си изсипва парите където не трябва и т.н. Гърците прецакаха половината зимен сезон в БГ, дано сега им се скапе целия летен на тия готованци.
49
6
 
17
 
! Отговори
До останалите преди 8 години
Защо да не празнувам 3-ти март на Беломорието, при положение, че то е българско?!?!
48
1
 
4
 
! Отговори
Horta преди 8 години
Poniakoga Malkoto e Poveche...
47
9
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Врагът на народа не е в Гърция, а в България. Навсякъде, най-вече в София и в Банкя.
46
10
 
5
 
! Отговори
Unesese преди 8 години
Priatna pochivka na bulgarite togava v slancheva gostopriemna topla sardechna bratska Turkiye! :-)Antalia, Alitalia, Zide, Izmir, Bursa, Ankara...riba, korabcheta, lazurno chisto more, vkusni salatki...:-)
45
6
 
22
 
! Отговори
не син преди 8 години
"..хиляди гръцки туристи също няма да могат да почиват по нашите ски курорти...."---ХА-ХА-ХА ! Това майтап ли е ? Хич не е смешно ! Съотнощението на гръцки и наши туристи е 1 византиец към 1000 българи !
44
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Га ядохте кифтетътъ не ривахте. Искаме в ЕС, искаме в НАТО-то! Е, това е положението.
43
1
 
26
 
! Отговори
akud преди 8 години
пълна блокада. вчера гърчетата отново си показаха селските нонера като пусбаха двайсет БГ камиони през тяхната блокада и се опитаха да създадат интрига като по този начин целяха да се изпокараме Българи с Българи. което явно често се получава и зато гърчетата пропват подобни номера
42
5
 
23
 
! Отговори
ах Морето преди 8 години
До До Криза 64Как да получите добро обслужване, като работника в хотела трябва да изработи заплатите на:1.Рецепционистка(любовница на началника)2.Шеф на обекта(човек,роднина на големия шеф)3.Собственик на обекта(подставено лице) и т.н. и т.н.Накрая на бачкатора му остават чисти около 450лв. колкото да не умре от глад!
41
10
 
10
 
! Отговори
Varna преди 8 години
Za pochivka samo v Gryciqqqqq...az sam ot Varna i 2-ti v poslednite 5godini sam xodil na plaj,kakvo da vi kaja...Mizeriqqqqqqqq samo tva...sorry,Bg ama tva e polojenieto ot 10godini tuk
40
24
 
11
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
За 3-ти март... - в Турция...
39
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Амо щото бе, у българия бе, е пълно с цървили и мизерници бе! Щото ти краднат парите бе!
38
9
 
37
 
! Отговори
До Криза преди 8 години
Хората ходят в Гърция щото хотелите не се държат от дебели и мазни мутри които наричат себе си "бизнесмени". Няма рекетьори които да ти искат пари за шезлонги, паркинги и за това че дишаш въздух. Хигиената и обслужването е отлично и като отидеш на почивка се връщаш доволен и отпочинал, а не изнервен и със стомашно-чревни проблеми. Други въпроси?
37
1
 
31
 
! Отговори
Ат. Георгиев преди 8 години
''А 120 хиляди да почиват зад граница за идните четири почивни дни. Над 100 милиона лева ще похарчим само за пътувания около Националния празник'' Брей... много бедни сме били !?