Гръцки капан за 3 март: Хиляди българи горят с почивки

340 хиляди ще почиват в наши и чужди курорти по време на дългия уикенд
20 фев 2016 07:30,
133
Гръцки капан за 3 март: Хиляди българи горят с почивки
Снимка: БТА

Гърция е на път да провали почивката на хиляди българи за 3 март. Властите в Атина не могат да усмирят своите фермери, които продължават да недоволстват и да блокират с техника границата и пътищата.

В отговор нашите тираджии наложиха тотална контраблокада на всички пунктове. Последва вълна от отменени  резервации за ваканция в южната ни съседка в четирите почивни дни около националния празник.

Още по темата

Вече над 60% от запазените легла за релакс у комшиите за периода от 3 до 6 март са отказани. Същото се случва и с датите около Великден - 1 и 2 май, както и за 21 - 24 май, пише "Стандарт".

Мнозинството от българите са притеснени, че границата ще остане блокирана през целия туристически сезон.

Очакванията са над 220 хиляди българи да пътуват у нас – предимно при близки, роднини и приятели. А 120 хиляди да почиват зад граница за идните четири почивни дни. Над 100 милиона лева ще похарчим само за пътувания около Националния празник.

Последни дни до националния празник текат и последни приготовления в курортите. А навръх националния празник туристи се очакват и в градовете, които пазят спомена за героизма на дедите ни. Ресторантите и механите в града на болярите Велико Търново се надпреварват с нетрадиционни менюта.

Средно в родните курорти за почивката ще изхарчим 280 лева, а зад граница – 465 лева, сочат данните на Института за анализи и оценки в туризма.

Ще провали ли обаче гръцката блокада плановете ни за почивка?

На пръв прочит от това икономиката ни печели, тъй като туристите ни ще харчат предимно в родните хотели и къщи за гости. Но не съвсем – защото хиляди гръцки туристи също няма да могат да почиват по нашите ски курорти.

При продължаваща блокада пред провал може да се окаже и почивката на хиляди българи в Гърция около Великден и Гергьовден в началото на май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
32
 
! Отговори
Боко Великия преди 8 години
- Мен са ме галили три папи по главата -- ко знаите вий - лош човешки матрял ))- отивайте да отглеждате агнета и да сеете картофи - мързеливци !
15
8
 
16
 
! Отговори
Ф.С.В преди 8 години
Най лесно е да насъскваш обикновенните хора едни към други - Ципрас показва пред Европа че не може да намали субсидиите на земеделците а БГ Правителството с конраблокадата прикрива своята политическа некъдърност - поради нежеланието на БГ политиците да водят преговори с Гръцкото Правителство- и така бедните работници бедните туристи са се хванали за гушите на границата а стада емигранти подсмихвайки се - минават през джунглата ( Странджа) с надеждата никога да не живеят в тези държави ))
14
7
 
56
 
! Отговори
Край преди 8 години
Вместо да ПРАЗНУВАТ - щели да почиват. На трети март заведете децата си на площада или на Шипка или идете в национално историческия музей или ... Възпитавайте родолюбци. А за почивка си вземете отпуска пък вървете където ви стига портфейла.
13
18
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До някойкакво се чудиш , българина е завистливо , крадливо и продажно племе , майка си и децата си ще продаде
12
11
 
62
 
! Отговори
някой преди 8 години
що за гьотверен трябва да си , за да идеш на 3-ти март в Гърция
11
8
 
9
 
! Отговори
Топло преди 8 години
До 2233Тракторите в Гърция може да са на полето още сега.
10
8
 
59
 
! Отговори
а така преди 8 години
Бой по канчето. После блокади и през летния сезон и да видиш как гърците сами ще им намерят цаката на пияните фермери. Като почнат да ги подуват от бой, ще се научат на ред и дисциплина.
9
5
 
77
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гърците тъкмо ще ги научат малко на патриотизъм. 3-ти март не се празнував чужбина
8
5
 
59
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко, щеше да е по-добре да ги няма тук на 3-ти март тези "българи" които на Националния празника на България заминават за друга страна...
7
12
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нашите гладни въшки доволно протриват ръце със надеждата че Българите ще почиват в тяхната СКУБАЧНИЦА ха ха ха
6
39
 
36
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Яд ви е, защото не може да протестирате като гърците. Завиждате им ! Те са свободен народ, а ние сме робски народ. Факт !Дори фалирали те продължават да са по-богати от нас и да живеят по-добре от нас - "финансово дисциплинираните и стабилни" българи.
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Цончо АлтавияАлтав, само каскеи почиват в гръцко. Друго си е фенската ривиера!
4
50
 
32
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Защо гърците да са виновни ?!Те спират само камионите !Да не би някой да ходи на почивка с тир ?Ако се провали почивката на българите вина за това ще носи министър Московски, който организира нашите шофьори да направят контраблокада. Нашите не пускат нито автомобили, нито автобуси.Не манипулирайте хората !ГЕРБ са идио.ти и това го знае всяко хлапе.Апропо има ли нещо вярно, че крадливите управляващи се канят да теглят нов 15 000 000 000 заем ?
3
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сталин бе мъдър - на кутия цигари взе България и прекара Чърчил да си бие главата с Гърция. Ш.о.рошоиди, как бързо забравихте тоз "факт". Гърция била супер развита, щото член на НАТО-то/ мегагенератор на сигурност, голям майтап/ и прецъфтелия ЕSS.
2
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Както казва Ицито - който ни играи ни пичели.
1
1
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мъката е за туроператоритеНаште да почиват другадиВ Италия не е лошо