Гръцки капан за 3 март: Хиляди българи горят с почивки

340 хиляди ще почиват в наши и чужди курорти по време на дългия уикенд
20 фев 2016 07:30,
133
Гръцки капан за 3 март: Хиляди българи горят с почивки
Снимка: БТА

Гърция е на път да провали почивката на хиляди българи за 3 март. Властите в Атина не могат да усмирят своите фермери, които продължават да недоволстват и да блокират с техника границата и пътищата.

В отговор нашите тираджии наложиха тотална контраблокада на всички пунктове. Последва вълна от отменени  резервации за ваканция в южната ни съседка в четирите почивни дни около националния празник.

Още по темата

Вече над 60% от запазените легла за релакс у комшиите за периода от 3 до 6 март са отказани. Същото се случва и с датите около Великден - 1 и 2 май, както и за 21 - 24 май, пише "Стандарт".

Мнозинството от българите са притеснени, че границата ще остане блокирана през целия туристически сезон.

Очакванията са над 220 хиляди българи да пътуват у нас – предимно при близки, роднини и приятели. А 120 хиляди да почиват зад граница за идните четири почивни дни. Над 100 милиона лева ще похарчим само за пътувания около Националния празник.

Последни дни до националния празник текат и последни приготовления в курортите. А навръх националния празник туристи се очакват и в градовете, които пазят спомена за героизма на дедите ни. Ресторантите и механите в града на болярите Велико Търново се надпреварват с нетрадиционни менюта.

Средно в родните курорти за почивката ще изхарчим 280 лева, а зад граница – 465 лева, сочат данните на Института за анализи и оценки в туризма.

Ще провали ли обаче гръцката блокада плановете ни за почивка?

На пръв прочит от това икономиката ни печели, тъй като туристите ни ще харчат предимно в родните хотели и къщи за гости. Но не съвсем – защото хиляди гръцки туристи също няма да могат да почиват по нашите ски курорти.

При продължаваща блокада пред провал може да се окаже и почивката на хиляди българи в Гърция около Великден и Гергьовден в началото на май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
1
 
4
 
! Отговори
Чуждопоклонник преди 8 години
Бий ме ГЪРЦИО- Обичам те! Аз съм....***! Пак ще дойда! Българин съм...търпя на УНИЖЕНИЯ!
95
6
 
25
 
! Отговори
Велко преди 8 години
Антибългарските настроения в Гърция са ескалирали до много висока степен. В близките 2, 3 години не бих отишъл там нито на море нито на почивка.
94
1
 
5
 
! Отговори
Anon преди 8 години
Американците ходят по Карибите на море. Хем близо хем екзотично и относително евтино. В Европа ходят да се щракнат пред Айфеловата кула и да направят оборота и оставят бакшиш дето франсетата не са виждали на Шанзелизе.
93
1
 
4
 
! Отговори
Natifest преди 8 години
Oha, ste ima nationalni bulgarski praznichni boikovi trudovi sabotnici za pochistvane na bulgariata ot b*kluka?! Bulgarite ste sabirat solidarni pomosti za bedstvastite bratski elinski fermeri?!:-):-):-) europeiska solidarnost?!:-):-):-) za 20 000 evro godishen minimalen dohod na europeiska glava ot europeiskoto naselenie?!:-):-):-):-)
92
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ми да горят, бе! Аз на 3-ти март съм на Шипка.
91
3
 
18
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
аха.. значи ще започва затваряне на цехове у нас.. кои цехове.. ония робовладелските ли.. където работят заключени за без пари.. лоша работа.. 90 % от износа на Гърция минава по море ли.. за средиземноморските държави може.. за другото с тир.. от тук..!!.. ако можеш да ми изнесеш нещо от Гърция за Полша, Чехия и Германия с морския си транспорт.. заповядай :)
90
3
 
17
 
! Отговори
здрасти преди 8 години
а, бе на кой му пука за ска паните ви почивки.. границата е затворена и точка.. да вземем да махнем цялата блокада, защото пу тьовците трябвало да ходят на почивка.. каква драма
89
4
 
27
 
! Отговори
Киара преди 8 години
Нещо много несериозно се взеха тези гърци. Никой не е длъжен да им трае фасоните, чупките и стойките. Голямо молене беше за европейски заеми заеми сега сме много силни, висяха им носовете по телевизиите сега "ами ще видим какъв коридор можем да отворим, ама не се знае за колко време". Нещастници... Много се радвам че вече съм пробвала смотано им море и извода е, че в сравнение с Испания и Италия НЕ СТРУВА
88
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Балчо, жалко за теб, ако хората, които познаваш живеят на принципа - на другият да му е зле. Аз лично такива българи не познавам, и ще те помоля да не обобщаваш с изказванията си за българите.
87
15
 
13
 
! Отговори
Балчо преди 8 години
До Анонимен 109Напротив, доста резервации са с предварително платено капаро. Ще изгорят отново българите, но *** е щастлив от този факт, че е прецакал сънародници. Гърците правят блокада и прецакват българските превозвачи, а българите правят блокада и прецакват сънародниците си. Толкова ни е акъла и затова сме в това положение. Щастливи сме, че един друг се пързаляме. Това при никоя друга нация в света го няма. Не е важно на мен да ми е добре, а на Вуте да му е зле...
86
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мога само да кажа на тези които са си резервирали почивки в Гърция: Хахахахахахахахахаххаха....хахахахахахха... хак да ви е.Гъдьовци прости
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кво ми ревете за почивкиНа мен ми се реве за магистралата дето ми я взехаи никой не ми съчувстаПевевски
84
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавието е неточно формулирано. Не хиляди българи горят, а многобройните гръцки хотели, които ще изгорят след като българите си анулират резервациите.
83
1
 
6
 
! Отговори
да преди 8 години
До АнонименМного точно казано!
82
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Какво родолюбие паляци ? Че ви плащат трохи , няма съд , полиция , здравеопазване , пътища и какво ли още не ... *** хора влюбени в ромския си обор :)
81
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 99Американският бюргер по принцип счита пътуване до Европа като пътешествието на живота си като под Европа разбира три държави - Франция, Италия и разбира се Гърцияти колко американеца видя последно в Гърция бе умнико? 5, 10 или цели 15?
80
6
 
24
 
! Отговори
gogo преди 8 години
На националния празник 3 март,да ходиш да плюскаш в Гърция.***.....
79
3
 
38
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Гръцката блокада е 1 добър повод българите да открият че има и много други хубави места за почивка !
78
6
 
26
 
! Отговори
vse edno: преди 8 години
До здрасти: В голяма грешка сте! Гръцкия износ на 90% излиза през пристанищата им на юг! На север от Ларнака има земеделие и дребно производство. Но тази блокада съсипва бизнеса на хиляди малки и средни фирми, изнасящи своята продукция в Гърция. И скоро ще бъдем принудени да затваряме цехове и освобождаваме хора. Хляба на много семейства зависи от износа ни към Гърция. Кошмарно е да се наблюдава безсилието на Европа...ялов ще излезе този съюз...
77
9
 
50
 
! Отговори
Любопитен преди 8 години
А какво търсят българи в Гърция на трети март? Това ни е националният празник, по дяволите, не просто почивни дни, в които да си развяваме задниците при византийците, които се чудят как да ни прецакат! Да горят, много им здраве!