С таран пробиха оградата между Гърция и Македония

Македонската полиция използва сълзотворен газ срещу мигрантите
Обновена: 29 фев 2016 14:52 | 29 фев 2016 14:44, Елка Василева
83
С таран пробиха оградата между Гърция и Македония
Кадър: YouTube

Мигрантите, насъбрали се на границата на Гърция с Македония в района на Идомени, пробиха граничните ограждения с помощта на самоделен таран.

Македонската полиция използва сълзотворен газ, опитвайки се да разпръсне стотиците хора, разбили металната врата и телената ограда на жп линията от Гърция към Македония, предаде Ройтерс.

Още по темата

По информация на репортер на Франс прес от мястото на събитията опитът за пробив е бил предприет от бежанци от Ирак и Сирия, тръгнали към Европа през Балканите.

Тълпата, сред която има и много жени и деца, скандираше: „Отворете границата!“

Преди дни страните от т.нар. балкански път на мигрантите предприеха ограничения за пропускането им през граница. Австрия, Словения, Хърватия, Сърбия и Македония решиха да пропускат през границите си само по 580 бежанци на ден.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


83
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
34
 
! Отговори
до Българин от Герма преди 8 години
Ами, ако продължавате да се маете още година или две Германия наистина ще се превърне в Германистан!И оправдания от рода на "ама Зелените, Левите и тем подобни" няма да спасят нито немската икономика, нито самата Германия!Сваляйте Меркел или Германия ще пламне и без това имате огромно количество от мюслитата!
39
0
 
31
 
! Отговори
SS преди 8 години
вижда му се че ще има нов Хитлер и ще има пак прочистване в Европа просто е въпрос на време, събитията в историята рано или късно винаги се повтарят по един или друг начин просто страдат много хора за сметка на други...
38
0
 
66
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ей, тоя с червената блуза голям артист бе! Като видя, че камерата го снима и се строполи и се прави на умрял. Наплискаха му лицето с вода и след една минута все едно нищо не му се е случило. Като футболист за дузпа пада, ей!
37
0
 
30
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Подкрепям напълно колегата с коментара 37.Лошото е, че Меркел снощи съвсем нахално оповести, че не си променя решението.Но протестите се разрастват, много хора от т.н. Среда клонят все по-надясно. Съпартийци на меркел и коалиционни партньори и обръщат гръб. За жалост Зелени, Леви и Соц.Демократи са много наивни. Затъваме с всеки изминат ден.
36
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ГраничарГермания ако иска да се пазят външните граници на ЕС трябва да прати поне 10 000 картечници МГ-4 на фронта с пришелеца!
35
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера бяха без нищо, днес имат таран, утре ще имат и оръжия, а в същото време полицията в Европа е крайно неадекватна. Европейските сили за сигурност биха оставили европейските държави да бъдат превзети без проблем. Стоят, гледат и бездействат докато Сирия и Ирак се преселиха в Европа. Няма такъв аналог в историята, да те победят и превземат без оръжие и битка.
34
0
 
41
 
! Отговори
цък преди 8 години
Меркел да не се прави на "ощипана мома", ами да наеме под наем товарния морски флот на Европа, да си товари "бежанците" направо от Тюркието и да си ги прибира в Германистан.Нали сама ги призова в бивша Германия - днешен Германистан!
33
20
 
28
 
! Отговори
не се радвайте преди 8 години
Ало немската икономика падне,пада ЕС. Почти половината от бюджета на ЕС идва от немските данъци.Помоща за Гърция,Кипър,Италия и Испания пак от Немците.Шойбле каза че един от тези емигранти коства на Германия 1000 евро на месец на 1 000 000 това са един милиард месечно.Много от вас се радват че Германия загива но след нея сме и ние.Много Българи пращат пари от там а много наши фирми изнасят продукция за Германия.Бяз тази страна няма Евросубсидии,няма магистрали,няма саниране няма нищо.Помислете.
32
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този ужас може да се спре точно за 3 дни до седмица!!Но,Гърция и България са под ударите на валиде-султан Меркел и везирът й Шойбле!!Те сами го казаха-Който затвори границата затварят се кранчетата на фондовете от ЕС!!И двете ни държави са на колене и изпълняват,къде ще отидат!!Я да ни развържат ръцете-спрян е потока от гръцка и наша страна на момента-от гръцка потапяне на де що лодка има за незаконно пресичане на морска граница,от българска-стрелба на месо по де какво се движи в горите!!И край!
31
0
 
69
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Що не отидат така с тоз кол да блъскат по оградата на израел да видите как се стреля на месо и ви гарантирам ,че една голяма част от тях щяха да бъдат пометени,толкова жестоко пометени ,че другите няма да им мине през акъла да отидат там.Взимайте пример от Израел бе
30
0
 
24
 
! Отговори
еделвайс преди 8 години
Всяко произведение има увод, изложение и заключение. Едни творци творят нещо нелепо. То се намира във фазата на увода. Изложението ще е ужасно. Заключението може и да претърпи обрат - не така, както са го замислили творците. Сигурни са, ама хайде да не бъдат толкова сигурни. Историята е белязана и с немалко изненади. Творците на пъклените събития обикновенно биват заплювани от идните поколения.
29
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такава арабска инвазия трябва да се изтласква със танкове и бетеери и стрелба на месо,и ще видите кащ ще започнат да заобикалят.
28
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трябва да се изсипем българи на нашите граници и да им дадем един урок, как се влиза в балканска държава. Меките китки да си ги гледат, тук ислямски номера не минават.
27
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами ако искат да влязат с таран в градинката на Меркел защо тогава ще ги спират.Почвам да подозирам,че просто си търсят повод да закрият Евросъюза -добре не може ли по-цивилизовано просто да се обяви това решение и това е.Защо е нужно да ставаме Африка?
26
1
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подобна атака срещу суверенна държава вече е обявяване на война.Сълзотворен газ и подобни не са адекватен отговор. Граница се защитава с оръжие.
25
10
 
2
 
! Отговори
до 25 преди 8 години
вземи порасни ... и си махни капслока
24
0
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия съсипаха всичко по пътя си, хора осъзнайте си и бийте шута на европедерестиятаа навреме, докато не са ни налазили и нас. Минаване на държавна граница само през КПП и само с валидни документи! Който дръзне да пресича незаконно да се преследва и депортира незабавно. Ако не се покаже какъв е реда ще настане безредие и хаос. В Турция и Гърция няма война, от какво бягат тия въшки!?! Явно е, че не бягат от война.
23
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Как е демокрацията в Либия, Сирия и Ирак?
22
0
 
62
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи полиция, армия, НАТО, ЕС, нищо не е в състояние да спре ***?!? Ами ако бяха въоръжени пак ли така щяхте да ги оставите да си минават от държава в държава?!? Ами ако някои от тях са въоръжени или радикални??? Какво е това безобразие, да нахлуват където и когато си искат без никой да ги спира? Луди ли сте, безмозъчни ли сте, това трябва да е приоритет номер едно! Тая сганн да се сложи в ред и наобратно, откъдето идва!
21
0
 
53
 
! Отговори
ЦК на либерастите преди 8 години
Става въпрос за нахлуване на организирани десантни групи от джихат под прикритие на пришелец!