Бежанската криза ще удари туризма, призна си Гърция

Българите обаче продължават с резервациите – и за Великден, и за лятото
5 мар 2016 12:38,
14
Бежанската криза ще удари туризма, призна си Гърция
Снимка: архив, Ройтерс

Бежанската криза най-вероятно ще удари туризма в Гърция и то най-вече от западноевропейските туристи. Това заяви Григорис Тасос от една от хотелиерските организации в Южната ни съседка пред БНР.

Тасос съобщи още, че германските туристи са направили с около 10 - 15 % по-малко резервации спрямо миналата година, когато бежанският проблем съществуваше.

Още по темата
"Със сигурност имаме проблем с бежанците в Гърция и то в цялата страна, не само на Изток, където е основният туристически поток. Искам да подчертая, че проблемът с бежанците е на цяла Европа и трябва да имаме предвид, че той ще съществува и в бъдеще", прогнозира той.

По думите му е нужно да се помисли какво да се направи, за да се предотвратят последиците от кризата. "Със сигурност проблемът с бежанците е един от основните, заради които има по-малко ранни резервации в Гърция. Трябва да подчертая, че цялата ситуация около действията на "Ислямска държава" усложняват развиването на туристически бизнес. Все по-ясно на преден план излиза въпросът за сигурността. Тя е основен фактор за туристите, когато избират къде да почиват", обоснова се той

Фермерските блокади по границата са намалили резервациите на българи в Гърция за началото на март, но не са се отразили на записванията за великденските празници и лятото, съобщи Григорис Тасос.

"Българският пазар е един от много добрите, бих казал най-вече за Халкидики и Северна Гърция. Причината за това е, че повечето от туристите идват с автобуси или с личните си автомобили", съобщи експертът и заяви, че засега резервациите са на същото ниво, както миналата година, което означава, че числата са добри.

По думите на Тасос има сериозен интерес към почивка около Великден, който тази година ще е в началото на май. "Разбира се, преди първи март имахме малко резервации заради блокадите при Промахон. Надявам се, че сега нещата ще се стабилизират и ще бъдат по-добри", завърши той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
0
 
! Отговори
caramba преди 8 години
До касиДоста тъпо същество си, но какво да се направи. От такива крави кто теб Държавата ни е на това дередже и не само гърци ще си правят каквото поискат с нас.....Гърците трябва да бъдат наказани това лято от Българските туристи.Само така ще им стане ясно, какво е да загубищ милярд евро за един сезон.Следващия път когато тъпанарите затворят границата самите хотелиери ще им натрошат тъпите канчета. Иначе ти пожелавам хубав живот :)
11
3
 
7
 
! Отговори
каси преди 8 години
Нямаме два живота единия да отделим да живеем напук, а другият да е нашия. Един е и не искам да го пропилявам.Обичам хубавите южни морета и отново ще съм там.Румънското море не ми е никаква алтернатива, а в Турция е дори по-опасно и без да има блокади.Жалко, че хората се озлобяваме и вместо да живеем спокойно стискаме зъби и съскаме.
10
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малко им е! Едно хубаво цунами ще е още по добре!!
9
1
 
7
 
! Отговори
Истината преди 8 години
Важното е тъпите българи да пълнят гушите на този, който открадна толкова много от нас и се *** ВСЯКА година по границите. толкова си заслужаваме!
8
4
 
9
 
! Отговори
Правда преди 8 години
Ако има още истински българи, през лятото непременно трябва да има ответни блокади
7
4
 
8
 
! Отговори
айде нЕма нужда преди 8 години
Вие гледайте нашата мафиотска *** най-напред!
6
3
 
17
 
! Отговори
пери преди 8 години
Много сме прости. След всички номера на гърците и едномесечното разиграване по границата, пак решили да наливат пари в гръцката икономика. Е, няма да отида в Гърция и да си оставя парите там. Ей ти Хърватска, Черна Гора, като не искате в Турция и най-вече България. Ама не и Гърция. Истинският бойкот ще е ако никой не отиде да почива там лятото. Другото ще е само евтин цирк.
5
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блокада на границата лятото
4
4
 
24
 
! Отговори
номер преди 8 години
Блокада на границата за Велик ден.Хак да им гърчолята.Да си отмъстим.
3
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Блокадата която се очаква лятото също ...
2
4
 
13
 
! Отговори
smqh преди 8 години
До TRAKIEC_ORIGINALтъпунгер, прародителят на всички европейци е бил етиопец. Прочети малко изследвания по ДНК, стига ръси атакистки глупости !
1
10
 
27
 
! Отговори
ВОДА преди 8 години
Гърция потъва и отива при другите държави с фалшива история - Югославия и СССР.