Сълзотворен газ и водно оръдие срещу протестиращи в Анкара

Властите поеха контрола върху опозиционен вестник
5 мар 2016 12:01,
54
Сълзотворен газ и водно оръдие срещу протестиращи в Анкара
Снимка: кадър Youtube

Турската полиция използва сълзотворен газ и водно оръдие, за да разпръсне протестиращи пред редакцията на в. "Заман", предаде Ройтерс.

Няколкостотин демонстрантите се опитаха да попречат на полицаите да влязат в сградата на вестника. Полицаите все пак успяха да си проправят път в сградата.

Демонстрантите протестираха срещу решението на турските власти да поемат контрола над в. "Заман", най-високотиражния опозиционен вестник в страната. Турски съд е постановил вчера назначен от държавата управителен съвет да ръководи вестника, който има издания на няколко езика, включително турски и английски.

Според някои информации вестникът е свързан с живеещия в САЩ ислямски проповедник Фетхуллах Гюлен. Той и движението му Хизмет са обвинявани от Анкара, че са се опитали да дестабилизират ситуацията в Турция през лятото на 2013 г. и че подкопават властта. В. "Заман" е силно опозиционно издание и често пъти критикуваше остро настоящото ръководство на страната, по-специално правителството и президента.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На времето имаше един Мирча Кришан. зА КАКВОТО И ДА СТАНЕШЕ ДУМА ТОЙ СИ ГОВОРЕШЕ ЗА КРАСТАВИЦАТА. ТА И НАШИТЕ *** КАТО КУРДИСАНИ НА ВСЯКА МАНДЖА СЛАГАТ РУСИЯ.
38
1
 
4
 
! Отговори
нн преди 8 години
Ей, че ***? Къде е Турция, къде е Русия? Големи коментатори? Де го чукаш, де се пука? Четири въпроса.
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бас държа,че Shopp tm e резак
36
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Турция както и в Русия хората са информационно замъглени. Ердоган също като Путин мачка опозиционни медии. За разлика от Русия в Турция има много будну хора, тъй че Ердоган скоро трябва да си търси място много далече.
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган търси некой да замести Давутоглу и да превърне Турция в президентска република, но сега в тази критична ситуация никой не желае да си цапа ръцете. Бляновете на Ердоган се топят с всеки изминаващ ден, а той стремглаво губи доверието и на съпартийците си. Идва края на ерата Ердоган в Турция.
34
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоганчо сам си копае гроба. Кат е тръгнал тъй едва ли ще стигне мн далеч. Използва бежанците за да изнудва ЕС, използва кюрдите, но докога. Настроил е повечето граждани срещу себе си, а в интерес на истината е в тиха война с Давутоглу. Партията му се разпада тихомълком и едноличното управление на Ердоган си отива
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много "демократична" Турция! Всички прогресивно мислещи журналисти, военни, граждани в панделата!!! Да живее шериата.
32
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 41:Кога успяха да смачкат тая пуста опозиция в Русия? Нали 20 години голуема демокрация беше преди идването на Путин, та все по свиркаха на краварите играеха?В Турция не е опозиция, а е народ, който иска независимост. Както ние 500 години се борихме за свобода с ***.Обаче, краварите от десетилетия ползват турците да си "прокарват близко-източната политика", т.е. да ръсят бомби. Затова и са с Ердоган, а медиите им представят поробените като "опозиция".Нашите медии са просто ехо.
31
11
 
6
 
! Отговори
:) преди 8 години
До 38. Само че в Турция опозицията е доста по-силна, отколкото в Русия. В Русия отдавна е смачкана, а както виждаме и видните опозиционери са ликвидирани, като Немцов. Бъди сигурен че ако някога стане голям протест против безобразията на Путин той няма да се поколебае не само водни оръдия и сълзотворен газ да използва, ами направо ще викне армията да помага. Въпросът е в двойните стандарти, Путин може а Ердоган не може?
30
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"хубава работа" АМА...........
29
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До :) (коментар 37)Я ходи се прегледай по-добре. Путин досега водни оръдия срещу протестиращи не е ползвал. Не е и нужно, тая *** опозиция трудно събира по повече от 5000 симпатизанти в 12-милионна Москва.Ти по-добре виж за последните 15 години колко пъти се е случвало да се стига до водни оръдия в любимите ти велики демокрации като Франция. Или виж при протести какво е въоръжението на полицията на САЩ - бронежилетки, каски, автоматично оръжие.
28
19
 
4
 
! Отговори
:) преди 8 години
Ама какви сте двуличници! Путин мачка опозицията от сумати години, както виждам обаче го подкрепяте. Нали не искате уж цветни революции? А когато стане въпрос за Турция Ердоган е много лош, че прави същото като Путин. И двамата си приличат много, само че явно Путин може да мачка опозицията, а на Ердоган му е забранено. Да ви имам двойните стандарти...
27
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заман направо си е на Гюлен. Сега се говори за национализация на Саманйолу тв. Гюлен е втрл ислямист и той, но от друго течение. Пак суннит, но не от течението на Ердоган.
26
1
 
15
 
! Отговори
Язе преди 8 години
Shopp. Вече няма опозиция където и да било. САЩ изкупуват опозиционери на кило. Всяко национално отговорно правителство има два пътя. Да нарита разните там НПО и др. либерасти на дотации от САЩ. Другият е да последва бавно и сигурно съдбата на БГ. Путин ги нарита, Орбан ги нарита, Франция и тя. Ердоган като изпечен хитрец първо ги ползва да го докарат на власт а сега им извива ръцете както си иска. Въпреки, че САЩ приютиха и сега финансират конкуренцията му. Няма опозиция, човече има *** ...
25
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
гледaйте си болшевишкaтa рускaкочинa и тaмошнaтa путинскa " диемaкрaция" Турция е нa светлинни години от русиятa дори по тоя въпрос
24
23
 
3
 
! Отговори
Shopp™ преди 8 години
русия трябва да се унищожи!русия трябва да се унищожи!Картаген също трябва да се унищожи!
23
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имам усещането, че тази държава, няма още дълго да просъществува в настоящите си граници и промяната определено няма да е към териториално разширение....
22
26
 
3
 
! Отговори
Shopp™ преди 8 години
В момента няма нито една една опозиционна медия в русия, не знаете ли?Диктаторът-джудже даже вкара в затвора всички опозиционери!
21
0
 
18
 
! Отговори
Язе преди 8 години
И султан Ердоган и оня ходжа от САЩ са едни и същи пингвини, фанатици и властолюбци. Проблема им е, че всеки иска да е абсолютен господар и султан на неоОсманска Турция. За това се дърлят или си мислите, че ако ходжата вземе властта ще по различно ли? Мечтайте си. Турция вече в във война с иракските кюрди и в гражданска война с кюрдите в самата Турция.
20
12
 
3
 
! Отговори
:) преди 8 години
С 200-300 клошаря накъде са тръгнали тези *** срещу Ердоган Бей: ). Свобода на словото било, ай.сиктир оттука, платени агенти...