Никой не е поел отговорност за кървавия кошмар в Анкара

Един от атентаторите е жена, загиналите са 34, 125 са ранени
Обновена: 14 мар 2016 07:05 | 14 мар 2016 07:00, Петя Славова
96
Никой не е поел отговорност за кървавия кошмар в Анкара
Снимка: Reuters
Турските власти издирват извършителите на вчерашния атентат в Анкара, в който загинаха 34 души, а други 125 бяха ранени. Както и при досегашни атаки, властите не разкриват много данни за хода на разследването.
 
От полицията в турската столица обаче обявиха, че един от атентаторите е жена. Все още никоя групировка не е поела отговорност за атаката, съобщава БНТ.
 
Взривът е третият, който разтърсва Анкара за по-малко от шест месеца. Бомбеният атентат беше извършен в близост до спирка на градски транспорт и до парк Гювен. Наблизо се намира и един от офисите на турския премиер Давутоглу. Полицията веднага евакуира района, а ранените бяха откарани в болници. Напълно е изгорял един от автобусите на градския транспорт и още няколко автомобила.
Още по темата
 
Все още никоя организация не е поела отговорност за нападението. Турските сили за сигурност работят по версията, че зад атаката стои кюрдската групировка ПКК или от свързана с нея група. Министър-председателят на страната свика извънредно заседание на съвета за сигурност във връзка с терористичния акт.
 
Турция се превърна в обект на терористични атаки заради нестабилност в региона през последните години. Това заяви турският президент Реджеп Тайип Ердоган след мощната експлозия. По думите на президента обаче, страната няма да се откаже от правото си на самозащита и все още е твърдо решена да се бори срещу тероризма. Ердоган изрази съболезнованията си към семействата на загиналите и пожела на ранените бързо възстановяване.
 
Световни лидери и организации осъдиха кървавия атентат в турската столица и изразиха съболезнованията си към близките на загиналите и турския народ. Френският президент изрази солидарността на страната си с турския народ и се обяви за засилване на борбата срещу тероризма в световен мащаб. Руският му колега Владимир Путин решително осъди атентата в Анкара и изрази съболезнования на турския народ за големия брой жертви.
 
Съд в Анкара наложи забрана над достъпа до Facebook,Twitter, YouTube и други сайтове за цялата територия на страната, след като в социалните мрежи бяха споделени кадри от атаката. Това не е първият случай, в който властите в страната блокират достъпа до сайтовете за споделяне - миналата година Анкара блокира на няколко пъти социалните мрежи заради споделени снимки на крайнолеви бойци и местопрестъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
6
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
Cenata shte platyat kurdite...Turciya ne pregovarya s bombadjii...Sultan Erdogan shte im dade polezen urok!
49
1
 
5
 
! Отговори
Turkish Power преди 8 години
PKK...TERORISTITE POKAZVAT HARAKTER I ISTINSKOTO SI LICE! ...PREGOVORI ZA MIR S KURDITE SHTE IMA.....NO S DRUGI METODI!! TURCIYA SHTE OTGOVORI DOSTOYNO!!
48
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
За съжаление кървавият кошмар е за обикновенните нормални хора от Анкара или където и да другаде.Ердоган в своя дворец от 1000 стаи,разположен на 200 000 кв.м и струващ 350 милиона долара е защитен и не му пука какво се случва с народа.Важното е да е власт.
47
1
 
7
 
! Отговори
Ще я върне с век преди 8 години
Лощото е че пак обикновените хора,тези които пътуват с градски транспорт,опират пешкира,страдат заради грандоманските имперски идеи на ислямистаЕрдоган.Мустафа Кемал паша(Ататюрк) ще се върти в гроба като разбере,чевсичко за което се е борил и което е направил за връщането на Т-я в кръгана цивилизованите светски демократични държави,е било напразно,е билопрофукано с лека ръка от ислямиста Ерд.Западът ще снеме подкрепата сикъм Т-я заради политиката на Ерд.,на дали няма да е късно?
46
1
 
7
 
! Отговори
виго преди 8 години
Ердоган сега ще обвини кюрдите , прекалено добре му върши работа този атентат за да не се осъмни човек !
45
3
 
5
 
! Отговори
SS преди 8 години
и аз осъждам атентата! Той показва, че дните на фашисткия режим там са преброени. Най-добре е Еедохан и кликата му сами да се ометат, преди народът да ги отсвири. Иначе кюрдските партизани ще им разсипят столицата, както и т.нар. Истанбул, т..е. ще им осерат държавата непоправимо
44
10
 
4
 
! Отговори
Hranrt Dink преди 8 години
She se kefa mnogo ako sashto se sluci i vav Bulgaria. Dai Boje po skoro !!!
43
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе мирно седяло - не би чудо видяло. И на тази поговорка са ни учили турците, докато са ни клали и са искали да седим мирно и да свеждаме глава пет века. Сега им с връща. Пак повтарям - Да бе мирно седяло не би чудо видяло. Има и други поговорки - Каквото сееш - това ще пожънеш.
42
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи, ако отивате в Турция, направете си ЗАСТРАХОВКА ЖИВОТ !
41
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Който и да е извършил атентата, целта е една - да бъдат обвинявани КЮРДИТЕ и от Турция и от господарите евроатлантици ! Американското посолство в Анкара е имало информация, че ще ИМА атентат ?
40
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Информацията е дадена на посолството от турските специални служби и то е предупредило американските граждани !?
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Турция се превърна в обект на терористични атаки заради нестабилност в региона през последните години."Да не правят нестабилност в България с ДПС-то си и ще им е по-стабилно.
38
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Време е Османската империя окончателно да остане в учебниците по история и да се направи удобна и малка Турска държава, която да няма думата.
37
5
 
8
 
! Отговори
до 66 преди 8 години
какво търсела турската армия на сирийска територия - е,айде сеганашественик на чужда територия какво може да търси
36
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дрън дрън. А турската армия какво търси в Сирия. Избива Сирийските Кюрди преди да са поискали автономия и преди да са имали възможност да участват в преговорите за Сирия, нали ? Какво очаквате. На война като на война. Турция сее смърт и ще получи смърт.
35
9
 
8
 
! Отговори
да преди 8 години
Турция може да се прави на голяма работа само в сравнение с балканските държави,които са доста по - малки от неявъв всички други посоки обаче не смее да се обади,защото бързо я слагат на мястооще им държи влага боя,който ядоха от Израел,опитвайки да нарушат морската блокада - втори път не посмяха да се отворят на евреите
34
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Моите съболезнования. Ужасна новина.
33
8
 
11
 
! Отговори
да преди 8 години
Турция е никоя за да казва дали държавен глава на друга суверенна държава е легитимен или не..нещо се пробват да играят големите игри на големите САЩ и Русия,но са много малкизабравиха къде им е мястото на послушен сателит,но кюрдите да са живи и здрави бързо им го припомниха
32
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Френският президент изрази солидарността на страната си с турския народ и се обяви за засилване на борбата срещу тероризма в световен мащаб.ЗАСИЛВАНЕ?!????!?-всеки път едно и също! ако беше в %, ми е чудно, колко щяха да са станали. керванът си върви, бамбите гърмят....
31
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
59 Защо във ваше село не го ли знаете това , кой подкрепя през цялото време военнопрестъпника Асад като го снабдява с оръжие и финансови средства и всичко това заради базата си в Тартус и разбира се за да спре всякакво движение по южните газови коридори за да продължи Газпром да рекетира Европа ,а като бонус му дойде и бежанката вълна .