Македонската полиция открила листовки с маршрут у влезлите от Гърция мигранти

На арабски е било описано къде може да се премине границата
15 мар 2016 09:30, Елка Василева
11
Македонската полиция открила листовки с маршрут у влезлите от Гърция мигранти
Снимка: Reuters

Македонската полиция, която вчера вечерта задържа група нелегални мигранти, проникнали на македонска територия от Гърция, е открила у тях листовки с маршрут за придвижване. По данни на македонския портал "МКД.МК" на тях подробно е било описано на арабски къде е възможно да бъде пресечена границата, предаде ТАСС.

Според съобщението на интернет изданието интересен е фактът, че на иззетите от мигрантите импровизирани карти, които се твърди, че са получили в гръцкото село Идомени, стои името на бившия германски министър на труда Норберт Блюм. В тази връзка се уточнява, че в знак на солидарност Блюм вече няколко дни се намира в бежански лагер на гръцка територия.

Още по темата

Вчера около хиляда нелегални мигранти проникнаха от Гърция в Македония с цел да продължат по-нататък към Западна Европа. На действията на нарушителите незабавно реагираха македонските полицейски и военни сили, които предприеха мерки за експулсиране на нелегалните от Македония, отбелязва ТАСС.

Неотдавна македонските власти обявиха, че затварят напълно границата за нелегални мигранти и спряха да обработват молбите за получаване на убежище. Мярката бе предприета, след като Австрия, Словения, Сърбия и Хърватия затегнаха режима за пропускане на мигранти и бежанци.
 

/БТА/


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
въобще не вярвам, че германците са им написали маршрутите, със същия успех отдолу можеше да пише Бойко Борисов
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов, сега е момента да попиташ Меркел: кога ще си приеме гостите, с всичките последствия и кога ще престанат да засрашават Европа с организирания от Германия трафик на хора!!! Разбери най-после, че Меркел не ти е приятел!
9
0
 
7
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
Е, лъсна документално нещо дето и иначе беше ясно, мигрантското "движение" като такова почива на обмислена организация! В тази връзка прави впечатление че никой не задава елементарния въпрос: Защо Суадитска арабия голяма и богата неприема едноверци мюсулмани, а им плаща да идват в ЕС?
8
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В момента Македония и ние имаме нужда от помощ да си заградим двора. Кофти е, но едно минно поле ще реши проблема. Никой няма да се реши да мине 200 метра на принципа - тука има , тука нема.След първия изтрамбушен ще се приключи. Парадоксално е , но така ще се спасят и много животи на деца, взети от родителите си да минават по море и планини само и само до се доберът до задънена улица. Германците са за съд , че ги подлъгаха и продължават да ги лъжат, че са добре дошли.
7
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оказа се истина, че германските политици са трафиканти!
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Германците искат явно да предизвикат нова война в Европа. Друго обяснение няма.... Врагът драги сънародници е вътре в ЕС, не отвън и най-лошото е че е на върха му. Там ни епроблемът, не в нещастниците , които са подведени и сега оставени между *** и наковалнята. Много от тях споделят, че искат да се приберат в държавите си , но Гърците не могат да ги пратят обратно, Македонците не ги пускат напред. Както и да го погледнем е жестоко, обаче виновната е в Берлин !
5
0
 
14
 
! Отговори
до 3 преди 5 години
Какво ти пука какво казват за нас и как ни очернят. Всички мислещи хора в Европа искат и тях да ги смятат за каквито и да е, само да не им пълнят къщите с тези "бежанци". Има малък процент луди ултра леви , които са по-скоро за психическа помощ, но останалите хора са супер скептични към "политиката на отворени врати". Ако е вярно , че германците им дават маршрути, трябва спешно страните членки да се съберат и на Меркел да и се обясни право в очи, че по земя не може, има самолети ако иска
4
0
 
19
 
! Отговори
Darma преди 5 години
В немските медии пише, че тази евакуация е организирана от немци. На листовките пишело "Kommando Norbert Blüm" - това е един немски политик, който оня ден отиде в лагера в Идомени да помага на бежанци.Като си ги искат немците, да ходят да си ги вземат директно от Турция.
3
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега в момента тече страхотна компания за очерняне на станата и народа ни в интернет. Прочел съм какви ли не мнения, включително цитати в известни издания че българите са цитирам "животни" (казано от тези на снимката), че са били малтеритирани от българската полицията, че по границата бродят банди с оръжие. Не можете да си представите какви ужасяващи думи използват по наш адрес. Безкрайно обидно. И същевременно полезно - ще изплашат част от тези които искат нелегално да влязат в България.
2
1
 
22
 
! Отговори
Йо преди 5 години
Скоро и у нас. Ама ние нямаме армия, а сбирщина с шкембета
1
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно че им помагат с логистика. Тези въжета, карти, придружители на снимката. Предполагам че ще обтегнат отношенията между двете държави допълнително тъй като явно и полицията на южната ни съседка ги е насочвала според медиите. Да видим как ще се развият нещата. Това си е чиста проба нашествие. Дано се справят македонските власти.