Цветан Василев не иска у нас, лоши са условията в ареста

Бившият собственик на КТБ се яви в съда в Белград
Обновена: 6 апр 2016 15:53 | 6 апр 2016 14:25, Елка Василева
22
Цветан Василев не иска у нас, лоши са условията в ареста
Снимка: Bulgaria ON AIR

Бившият собственик на КТБ Цветан Василев се яви във Висшия съд в Белград, където продължава изслушването му по процедурата за неговото екстрадиране, започнало на 16 март.

Пред журналисти неговият адвокат днес заяви, че доводите срещу екстрадирането на Цветан Василев, са, че условията в арестите в България са много лоши, а също и че в разследването, което се води срещу него в България, има политически елемент. Това предаде кореспондент на Bulgaria ON AIR.

Българската прокуратура иска Цветан Василев да бъде върнат в страната заради присвояването на 206 млн. лева от банката.

Пред български журналисти преди три седмици в отговор на въпрос какво е пледирал пред съда Цветан Василев заяви, че КТБ е била "атакувана рейдърски".

Още по темата

"Тази атака е била добре мотивирана политически и подкрепена от всички държавни институции, най вече от прокуратурата", посочи той, като отказа да отговори на всички останали въпроси.

Според закона съдията, който е изслушал Василев, няма да взема решение по същество за екстрадицията. Това ще направи друг негов колега.

След това решението на Висшия съд може да бъде атакувано пред апелативната инстанция. А след нея последна дума има министърът на правосъдието. Междувременно в Сърбия на 24 април предстоят парламентарни избори, съответно не е ясно кога ще бъде сформиран новият кабинет.

По официална информация Цветан Василев не е търсил съдействие от българската дипломатическа мисия в Сърбия в последната година и половина - периодът, в който той се предаде на сръбските власти и тече съдебното производство по екстрадицията.

Сръбската преса писа миналия месец, че Цветан Василев е поискал убежище в Сърбия, за да отложи екстрадицията си. Това обяви вестник "Вечерне новости", като посочи, че информацията е неофициална. По този начин Василев си е "купил" най-малко пет месеца сигурна свобода, независимо какъв ще е отговорът на неговото искане за убежище. Съдът в Белград не може да постанови окончателното решение по неговото екстрадиране в България, преди да приключи процедурата по получаването на убежище, пише сръбското издание.

Мярката за неотклонение на Василев, която досега предвиждаше той да се подписва всеки ден, вече е по-лека. Той полага подписа си в централното полицейско управление на Белград веднъж на няколко седмици.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Белградцветан василев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Камен преди 8 години
*** Цецко, това е затвор бе мой човек! Целта е точно това - като си там да ти е зле! Иначе щаха да те пратят на курорт някъде, ако беше заслужил.
15
0
 
0
 
! Отговори
Икономист преди 8 години
КТБ беше една от малкото БЪЛГАРСКИ Банки, която ИНВЕСТИРАШЕ В РЕАЛНА ИНДУСТРИЯ, а не да дава само потребителски кредити като филиал на чуждите банки. За жалост малко са хората, които оценяват с колко много ум и енергия г-н Василев се е стремял да укрепи Българската военна индустрия и енергетиката, и да направи България независима поне малко. За жалост и най-умния си е малко *** - довери се на хищници като момченцето и те го рекетираха. Но Страсбург още не си е казал думата.
14
0
 
0
 
! Отговори
Българин от Германия преди 8 години
Гледах интервюто в youtube, никъде г-н Василев не каза такава журналистическа измислица "лоши са условията в ареста". Това което каза е, че в правовите държави човек докато не е осъден, се счита за невинен, както и че в България никой не му гарантира сигурност за живота и че съдът е под огромен натиск от прокуратурата. Явно и Днес е под нечий контрол и не е неутрален, жалко. Желая успех на г-н Василев в борбата му срещу БГ-мафията.
13
0
 
4
 
! Отговори
Grigoria преди 8 години
А като краде с двете шепи от спестяванията на вложителите си не му бяха лоши условията, а? Такива хора като него не трябва изобщо да бъдат питани за никакво мнение. Трябва по бързата процедура да бъдат осъждани и цялото им имущество да бъде конфискувано в полза на ощетените хора. До къде я докарахме да питаме престъпниците дали им харесва в затвора и какви условия искат. То направо си е пълен цирк вече. Молим се на колене на Цветан Василев да се върне в България, за да можем да го съдим.
12
1
 
3
 
! Отговори
Еленски преди 8 години
Да беше помислил за условията в ареста и в затвора преди да източи парите на вложителите от КТБ. Всички трябва да са равни пред закона. Редно е замесените в кражбата да си понесат последствията.
11
0
 
2
 
! Отговори
Мина преди 8 години
Едва ли само Цветан Василев е крал от банката, това е ясно като бял ден. Ако помислим трезво и се върнем назад по времето когато са го назначили, ще разберем кой стои до него. Още от създаването на тази банка, те са знаели, че е пирамида, да обират на вложителите парите и номера мина, видяхме резултата. Подмамиха ги с големи лихви и на капана се хванеха много хора които имаха милиони и от алчност да спечелят още те загубиха. Защо не обявят имената на тези, които са теглили големи суми, ЗАЩО...
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Цветане, вземи ме и мен! Не само в ареств, и на свобода условията са ужасни! Не знам как е в српско но едва ли може да е по-зле.
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Той сам го каза кои са разбили банката - Пеевски и ДПС. Добре че се махнаха, заради тях толкова много неща бяха спрени и трябва да се оправят.
8
4
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Какъв политически елемент?! Става въпрос за откраднати пари, много пари!
7
8
 
7
 
! Отговори
Ботевист преди 8 години
Цецо е НЕВИНЕН!
6
2
 
4
 
! Отговори
Сашо преди 8 години
Фараона ще го слушам само в съда.
5
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този ще остане в историята, като един от най-големите крадци на България, след Андрей Луканов и Жан Виденовно естествено няма да бъде осъден, както останалите не бяха осъдени
4
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
докато крадеше от банката беше хубаво, сега в ареста не иска , щото не е хубаво и няма за крадене
3
3
 
4
 
! Отговори
Наблюдател преди 8 години
Василев доста се предоверява на корумпираното сръбското правораздаване. В 1 момент и те ще го предадат, независимо колко им е снесал да го пазят. С откраднатите от него стотици милиони можеше да се покрие на доста по-далечни и сигурни дестинации. " И най-умния си е малко ***", май важи и за него. Може би разчита най-вече нашето да продължи да се прави че го иска....
2
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да не е луд да се връща в България . Тука го чакат убийци и техните приятели прокурори. Оказа се , че Цветан Василев сам си е крал собствената банка , а такива като Иван Костов не са чули . Сега всеки гледа да се отърве от Ц.Василев . Какъвто и да е всеки човек има инстинкт за самосъхранение .
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахахаха, ами тогава в затвора направо?!? или и там не иска? какво иска, на яхтата и самолета ли?