Нова 24-часова стачка в Гърция

Протестът е срещу увеличаването на годините за пенсиониране
6 апр 2016 13:30, Елка Василева
5
Нова 24-часова стачка в Гърция
Снимка: архив, Reuters

В Гърция по призива на Синдиката на държавните служители днес в полунощ започва 24-часова стачка. Протестите са срещу промените в осигурителната система, обединяване на осигурителни фондове и увеличаване на годините за пенсиониране, предаде БНР.

Правителството на СИРИЗА внесе за обсъждане в парламента проектозакона, като мерките са под натиск на кредиторите.

Работещите във въздушен контрол на полети започват стачката в полунощ, като се анулират всички полети от и към гръцките летища за четвъртък. Авиокомпаниите информират пътниците да променят датите на полети към Гърция.

За 24 часа затварят всички гръцки пристанища, което блокира напълно морския транспорт.

Железничарите също се присъединяват към стачката и започнаха още от днес да спират движението на влакове по централни направления.

В рамките на 24-часовите протести утре няма да работят учителите, служителите в общините и лекарите в държавните болници.

От синдиката на държавните служители призовават и работещите в частния сектор да се присъединят към протестите срещу мерките на кредиторите и „пълното подчинение“ на правителството, пише в изявлението на синдиката.

Фермерите заявиха участие в протестните демонстрации.

Включват се и журналистите от частните медии.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още по темата: Гърция24-часова стачка
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
9
 
! Отговори
брех преди 8 години
Ама по български вместо да излезете на плащадите и да протестирате срещу мутренското управление плюете по форумите и чакате Путин да ви спаси.Толкова ви беше и контраблокадата на границата 2 3 дена и се отказахте.Във Франция където пък взимат 5 пъти повече пари от Гърция стачкуват като луди.В Гърция няма турски партии,и никой не цепи басма нито на Путин нито на Германия,нито на Америка.Хората се борят за хляба си и не ги интерисува никой.
3
0
 
6
 
! Отговори
брех преди 8 години
Аз живея в Гърция както и още сто хиляди българи,може и да са повече.Тези сто хиляди българи изхранват двеста хиляди в българия.Пълно е с български пенсионери които отчаяни от мизерията в България са дошли да работят тук в Гърция,където политиците все още мислят за народа който живее тук.Всички които плюят по Гърция плюят и по тези хиляди българи и защитават някакви си кредитори които смучат кръвчицата на хората.Утре ще стачкувам и аз щото баба ми на село в бг живее с 200 лева пенсия и чака пари
2
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ба, тея не са налапаха!
1
1
 
8
 
! Отговори
маке преди 8 години
до 1 ами кат мене и я сакам узо и сиртаки по възможност без паре